Pozvánky a konkurzy

Do Prahy přichází nový americký muzikál “Ray Bradbury’s ‘2116’”, tvůrčí tým vypisuje konkurz


Režisér Steve Josephson (režisér pražských nastudování muzikálů Sweeney Todd, RENT, Into The Woods, choreograf  a umělecký dozor Klíče králů) a Gallimaufry Performing Arts vypisují konkurz do muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’ s libretem světoznámého spisovatele Raye Bradburyho a Stevea Josephsona a hudbou Johna Hokea. Muzikál bude od 18. srpna 2016 v Divadle Semafor prozatím uváděn v angličtině s českými titulky, různé národnosti jsou vřele vítány. (Click here for the english version of the audition info.)

Stylizovaný muzikál, na pomezí hudebního, tanečního a fyzického divadla, je pestrou mozaikou motivů a postav z tvorby velikána sci-fi žánru Raye Bradburyho (451 stupňů Fahrenheita, Marťanská kronika…), poskládanou ve zcela nový intergalaktický příběh o putování Stínové show Mr. Marionetta, což je společnost lidí na útěku, kteří jsou podle Universal Security Agency považováni za teroristy.

Původní workshopová jednoaktová verze byla s úspěchem uváděna v Laguna Beach a v Los Angeles. Delší dvouaktová verze byla uvedena na slavném festivalu Fringe v Edinburghu, kde byl projekt ve finále kategorie “Nejlepší nový muzikál”. Pražské uvedení ve zcela nové inscenaci bude zároveň světovou premiérou nové přepracované finální podoby díla. Česká jazyková verze je předběžně
v plánu ještě v průběhu letošního roku.

Konkurzy proběhnou (pouze po zaslání přihlašovacího e-mailu nebo telefonního hovoru) v sobotu 28. a v neděli 29. května od 13 do 18 hodin. Všichni účastníci si připraví jednu muzikálovou píseň
v angličtině (dobrá znalost angličtiny je pro účast v představení bezpodmínečně nutná) dle vlastního výběru a jednu píseň přímo z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’. Choreografický konkurz bude probíhat následující den.

U zájemců předpokládáme kvalitní zpěv, herecký projev a tanec (nebo dobrý pohyb). Pro pár tanečníků bude výhodou hip-hop (robot) nebo cirkusové dovednosti (akrobacie, žonglování). Půjde o skupinu deseti umělců a každý z nich ztvární víc rolí.

Zkoušy začnou mezi 1. až 4. červnem 2016 (bude upřesněno) a potrvají až do 17. srpna 2016. Premiéra je naplánována na 18. srpna 2016 v Divadle Semafor, Dejvická 688/27, 160 00 Praha 6, kde se bude představení hrát tři týdny.

Pro získání svého osobního času konkurzu a obdržení materiálů (demoverze, hudební základ a noty k písni z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’) potvrďte svou účast na e-mailu 2116musical@gmail.com nebo na telefonním čísle +420 774 836 280. Na těchto kontaktech vám také bude sděleno přesné místo konání konkurzu a další informace. Uzávěrka přihlášek je 27. 5. 2016 v 18:00.

ROLE:

MR. MARIONETTE/ALBERT BROCK

Mr. Marionette je vůdce a ředitel cirkusu – herecké společnosti. Sympatická a zároveň děsivá postava, která umí pokoušet a svádět. / Albert Brock je poněkud militantní člen společnosti, která chce umlčet elektronické přístroje.

Muž, 20 ‐50 let

Hlasový rozsah: Baryton

 

MR.WYCHERLY / PROFESSOR FABER

Mr. Wycherly je stárnoucí manžel trpící depresemi ze své životní situace.  / Professor Faber je klidný, vychovaný účetní, co touží být spisovatelem. Má velkou vnitřní sílu.

Muž, 30‐50 let 

Hlasový rozsah: Baryton

 

MRS WYCHERLY / CLARISSE MCCLELLAN

Mrs. Wycherly je stárnoucí žena trpící depresemi ze své životní situace. / Clarisse McClellan je bývalá citlivá učitelka.

Žena, 20-40 let 

Hlasový rozsah: Mezzosoprán

 

BrideBot / Jenny Sequa

BrideBot je robot, sestrojený za účelem být perfektní ženou a manželkou. / Jenny je sexy mladá žena, která touží potěšit druhé lidi.

Žena, 20-30 let

Hlasový rozsah: Alt, Mezzosoprán

 

GroomBot / Captain Wilder

GroomBot je robot, sestrojený za účelem být perfektním mužem a manželem. / Captain Wilder je bývalý vojenský kapitán, jehož dostihly hrůzy války.

Muž, 20-30 let

Hlasový rozsah: Tenor

 

Colonel Sander Wedown
Šéf U.S.A. (Universal Security Agency) Ochranitelská ruka vlády. Jeho práce je identifikovat, stíhat a zatýkat teroristy. Žoviální a děsivý.

Muž, 30-50 let
Hlasový rozsah: Jazz Baryton


Mr. Electro / Tom Fury

Mr. Electro je cirkusový Hip-Hop Robot. / Tom Fury byl prodavač hromosvodů, který podstoupil testování na lidech a mučení.

Muž, 20 let

Hlasový rozsah: Baryton

 

Robots / Company

Členové company hrají různorodé Roboty a Marionety. Pomocí zpěvu a tance prochází svými opravdovými životními příběhy, vždy se svými vlastními unikátními dovednostmi a talentem.

Muži a ženy, věk nerozhoduje

Hlasový rozsah: různý

Doposud potvrzený tvůrčí tým inscenace (někteří další spolupracovníci jsou stále v jednání) :

Hudba: John Hoke
Libreto: Ray Bradbury, Steve Josephson
Režie a choreografie: Steve Josephson
Scéna a kostýmy: Aleš Valášek
Pěvecké nastudování: Caryn Stringerová
Asistentka režie: Zuzana Holbeinová
Dramaturgie: Ondřej Doubrava

Zde přinášíme pro zajímavost několik snímků z předchozího nastudování:

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’

Fotografie z muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116’


English version of the text follows:

Steve Josephson and Gallimaufry Performing Arts will be holding auditions for the musical Ray Bradbury’s ‘2116’ written by Ray Bradbury and Steve Josephson with music by John Hoke. The production will be directed and choreographed by Steve Josephson (director of the Prague productions of RENT, Sweeney Todd, Into the Woods and choreographer and creative director of Klíč Králů), with vocal direction by Caryn Stringer (Vocal director of Sweeney Todd). The musical will be performed in English and international accents and nationalities are greatly welcomed.

Auditions will be scheduled (by appointment only) on Saturday and Sunday, 28 & 29 May 2016, from 13:00 – 18:00. All performers are asked to prepare one musical theatre song (any style) in English. Performers will also be given one song from the show to learn. Dance auditions will take place at a following date.

Rehearsals will begin between 1st June – 4th June 2016 and run through 17 August 2016. The show will premiere on 18 August 2016 and run for 3 weeks at Divadlo Semafor, Dejvická 688/27, 160 00 Praha 6.

To schedule an audition time and receive materials, please email requests and contact information to 2116musical@gmail.com or call +420 774 836 280. The end of singning is on 27th May 2016 at 18:00.

All performers must sing, act and dance (or move very well). There are a limited number of specialty dancers needed with hip-hop (robot) or circus skills (acrobatics and juggling). It is a company of 10 performers and all play multiple roles.

This musical is a highly stylized piece that is a hybrid between Musical Theatre, Physical Theatre and Dance. ‘2116’ received workshop productions of the original One-Act musical in Laguna Beach and Los Angeles, California. Later a longer Two-Act version was presented at the Edinburgh Festival where it was a finalist for “Best New Musical”. This production will be the World Premiere of the final version. A Czech version will be planned for later in the year.

The intergalactic tale follows Mr. Marionette’s traveling “Shadow Show” circus, a company of fugitives from the law after being deemed domestic terrorist by the U.S.A. (Universal Security Agency).

 

ROLES:

MR. MARIONETTE/ALBERT BROCK

Mr. Marionette is the leader and Ringmaster of the troupe. A somewhat likeable and at the same time menacing figure with and air of seduction about him. / Albert Brock is a somewhat militant member of the Company who is wanted for silencing electronic appliances.

Male, 20s‐50s yrs old

Range: Baritone 

 

MR WYCHERLY / PROFESSOR FABER

Mr. Wycherly is an aging husband depressed about his circumstances in life. / Professor Faber is a mild mannered accountant who longs to be a writer.  He also possesses great inner strength.

Male, 30s‐50s yrs old 

Range: Baritone

 

MRS WYCHERLY / CLARISSE MCCLELLAN

Mrs. Wycherly is an aging wife depressed about her circumstances in life. / Clarisse McClellan is a sensitive former teacher.

FEMALE, 20s-40s yrs old 

Range: Mezzo-Soprano

 

BrideBot / Jenny Sequa

The BrideBot is a robot built to be the perfect woman and bride. / Jenny is a sexy young woman who longs to please.

FEMALE, 20-30 yrs old

Range: Alto, Mezzo-Soprano

 

GroomBot / Captain Wilder

The GroomBot is a robot built to be the perfect man and husband. / Captain Wilder is an ex-army Captain who is haunted by the horrors of war.

MALE, 20s-30s yrs old

Range: Tenor

Colonel Sander Wedown
Head of the U.S.A. (Universal Security Agency), the peace keeping arm of the Government. His job is to identify, hunt and capture terrorists. At once jovial and terrifying.
MALE, 30s-50s yrs old
Range: Jazz Baritone

Mr. Electro / Tom Fury

Mr. Electro is the circus’ Hip-Hop Robot. / Tom Fury was a lightning rod salesman who underwent human testing and torture.

MALE, 20s yrs old

Range: Baritone

 

Robots / Company

The company members play a variety of Robots and Marionettes as the sing and dance their way through their real-life stories, all with their own unique skills and talents.

MALE & FEMALE, All Ages

Range: Varied


Pozvánky a konkurzy
To nejlepší z newyorské Broadwaye přichází na prkna pražského Divadla na Vinohradech
Pozvánky a konkurzy
Zdenka Trvalcová zve na velký pražský koncert “Voilá!”
Pozvánky a konkurzy
Muzikál BILLY ELLIOT potřetí a naposledy na velkém plátně v Lucerně