Praha

V dubnu se vrací muzikál Tarzan


Muzikál Tarzan se vrací do Divadla Hybernia. Již 4. dubna 2024 se v obnovené premiéře znovu odehraje jeden z nejznámějších dobrodružných a milostných příběhů s hudbou Phila Collinse.

Tarzan měl v Divadle Hybernia derniéru před dvěma lety a nyní se podařilo vrátit muzikál zpět na česká divadelní prkna.

Martin Šemík

Martin Šemík

Příběh líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice a který se brzy díky své síle a důvtipu stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane.

Petra Vojtková a Peter Pecha

Petra Vojtková a Peter Pecha

„Tarzan je jedno z mých nejoblíbenějších představení. Je to náročné pro všechny. Pro herce třeba proto, že vlastně musí být dvě a půl hodiny v podřepu, takže po 14 dnech zkoušení už měli všichni svalovou křeč. Pro zázemí, které diváci nevidí, pak na přestavbu, protože celá scéna musí být přesně, aby se nikdo nezranil a zachovala se atmosféra džungle, třeba díky přesnému nasvícení. Byl jsem kvůli tomu studovat gorily i v ZOO, aby všechno bylo správně,“ upřesňuje režisér Libor Vaculík.

Libor Vaculík

Libor Vaculík

V rolích Tarzanů se v dospělé podobě představí Peter Pecha a Robert Urban. Roli Kaly si zahrají Jana Zenáhlíková a Dita Hořínková. V rolích Kerchaka se představí Josef Vojtek a Marian Vojtko a v roli Jane se alternují Ivana Korolová a Petra Vojtková.

Peter Pecha

Peter Pecha

Fotografie zkouška Tarzan Divadlo Hybernia. Foto Divadlo Hybernia.

Praha
Velký návrat Kapky medu pro Verunku. Obnovená premiéra již tuto neděli
Praha
Premiéra hudební komedie Slaměný klobouk je za dveřmi
Pozvánky a konkurzy
Konkurz do připravovaného muzikálu “Sněhová královna”
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!