Zahraničí

Ve Vídni na začátku roku 2013 potkáte “Pravou blondýnku”


Jelikož je pro dění na české muzikálové scéně tento týden volněji, jistě přivítáte čerstvou novinku z nedalekého Rakouska. Spojené scény vídeňské ohlásily svůj hlavní muzikálový titul pro rok 2013. Po úspěšné  “Sestře v akci (Sister Act)”, která bude mít derniéru na konci letošního roku  do Vídně, konkrétně do Ronacher Theater míří v únoru 2013 další muzikálová adaptace filmu (je jich hodně, že?), kterou bude “Pravá blondýnka – Legally Blonde”, v německém překladu samozřejmě “Natürlich blond”.

Základem pro úspěšný muzikál byla úspěšná stejnojmenná komedie z roku 2001 s Reese Witherspoon  v hlavní roli dívky Elle Woodsové, která chce dokázat svému bývalému příteli, že dokáže vystudovat prestižní Harward a stát se právničkou. Komerční hit se později dočkal dvou pokračování, přičemž třetí díl už putoval přímo na DVD.

Bílý vizuál muzikálu

Prvního dílu se ujala dvojice autorů Laurence O’Keefe a Paul Benjamin a udělali z něj v roce 2007  popový muzikálový hit ( dokonce jej  zaznamenala i MTV), který po úspěšné světové premiéře na Broadwayi a teprve nedávno zderniérovaném uvedení na londýnském West Endu, se na podzim dočká premiéry  v australském Sydney a hned poté bude následovat Vídeň.  Na tiskové konferenci též bylo oznámeno, že tento titul bude svým zaměřením zajímavým zábavným kontrapunktem k výroční inscenaci kultovní Kunzeovy a Levayovy “Elisabeth”, která bude uváděna na podzim 2012.

Oficiální plakát muzikálu

Příprava inscenace se již rozběhla, v létě by měl být hotov překlad, v polovině května by se měly odehrát konkurzy. Vstupenky se začnou prodávat na podzim 2012.

Za tiskovou zprávu a materiály děkujeme Christině Kaiser ze Spojených scén vídeňských (VBW).

Thanks to Christina Kaiser from VBW for press release and visual materials.

 


Zahraničí
Představujeme muzikál “Memphis”, hit Broadwaye a vítěze letošních cen Tony
Zahraničí
Zápisky z West Endu 2014: Šest důvodů, proč mít stále rád “The Phantom of the Opera”
Zahraničí
Připravte se, muzikálová jeviště se chystá ovládnout Addamsova rodina!
  • Jiří K.

    No, to je skvělá zpráva. Ještě aby dali nějaké odpolední představení, aby si člověk mohl zajet…


  • Jakub

    Nemáte někdo bližší informace k tomu revivalu Elisabeth? Třeba co se obsazení a kreativního týmu týče?


  • Ondřej Doubrava

    K výroční Elisabeth by měla být tiskovka 25. dubna, tiskové zprávy máme se Spojenými scénami vídeňskými navázány, takže hned jak dorazí, tak ji zpracuji…