Aktuální zprávy

Hvězdně obsazený muzikál Hairspray v rámci on-line projektu The Shows Must Go On


Vysílání YouTube kanálu Andrew Lloyd Webbera “The Shows Must Go On” pokračuje a tentokrát přinese televizní speciál Hairspray live, který byl v roce 2016 uveden televizní stanicí NBC.

Muzikál bude k dispozici k on-line zhlédnutí v pátek 29. května 2020 od 20:00 hod., a to po dobu 48 hodin.

SLEDOVAT MŮŽETE ZDE

>> The Shows Must Go On <<
YouTube kanál

UPOZORNĚNÍ

Na poslední chvíli došlo ke změně podmínek vysílání. Kvůli omezeným právům k dílu, nebude možné sledovat záznam v Latinské Americe, Asii a střední a východní Evropě (což zahrnuje i Českou republiku). Pobýváte-li v současné době mimo tyto oblasti, záznam vám poběží bez problémů. Rovněž lze pro sledování využít i různých VPN služeb.

Muzikál Hairspray, který odpremiéroval v roce 2002 v Seattlu a následně na Broadwayi, je adaptací stejnojmenného filmového muzikálu z roku 1988. Broadwayská inscenace získala osm cen Tony, včetně té za nejlepší muzikál a na Broadwayi se udržela víc než šest let. Podobně úspěšné bylo uvádění na West Endu, kde se hrál Hairspray od roku 2007 a obdržel mimořádných 11 nominací na cenu Olivier, z nichž proměnil 4, včetně té za nejlepší muzikál.

Muzikál se hrál i na mnoha dalších světových jevištích, na letošní jaro byl naplánován návrat Hairspray na West End, bohužel díky koronavirové krizi bylo uvádění přesunuto a uvádět se bude snad od letošního listopadu.

Děj muzikálu je zasazen do města Baltimore ve Spojených státech v roce 1962 a sleduje cestu boubelaté středoškolačky Tracy Turnblad za splněním svého snu, kterým je stát se hvězdou televizní taneční show. Hairspray je barevná retro show plná dynamických písniček a energických tanečních čísel, ale zároveň dojemný příběh o jinakosti každého z nás.

Televizní speciál Hairspray live, který se bude vysílat, je převzatým broadwayským představením realizovaným živě v televizním studiu. Do hlavní role jinak hvězdně obsazeného pořadu byla obsazena pěvecky i herecky nadaná Maddie Baillio, jež zvítězila v otevřeném konkurzu, který byl vyhlášen v New Yorku. Tracyinu matku, kterou ve všech produkcích hraje muž, ztvárnil Harvey Fierstein, který hrál Ednu Turnblad i na Broadwayi a za svůj výkon získal cenu Tony. V dalších rolích se objeví Ariana Grande, Kristin Chenoweth, Jennifer Hudson, Garrett Clayton nebo Rosie O’Donnell.

Hairspray live


Aktuální zprávy
WE WILL ROCK YOU – světová muzikálová senzace s hity QUEEN poprvé v češtině
Aktuální zprávy
Hudební divadlo Karlín oživí Legendu jménem Holmes
Aktuální zprávy
Kultovní RENT přijede za fanoušky do trutnovského Uffa (+ obsazení)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!