Aktuální zprávy

Tomáš Savka a Martina Šnytová v muzikálu PĚT LET ZPĚT on-line. Pouze jednou


V rámci svého programu “Divadlo pod rouškou” odvysílá Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě záznam komorního muzikálu Pět let zpět. Intimní příběh vyprávějící o konci lásky spisovatele Jamieho a herečky Kathy.

Česká premiéra muzikálu Pět let zpět se uskutečnila 26. září 2019 v Divadle „12“ (komorní scéna NDM v Ostravě).

Autorem díla je Jason Robert Brown, do češtiny jej pak přeložil Tomáš Novotný. V režii Janky Ryšánek Schmiedtové se v roli spisovatele Jamieho v Ostravě střídají Tomáš Savka nebo Tomáš Novotný, v roli herečky Kathy Martina Šnytová nebo Klára Jelínková. Na vysíláném záznamu se můžete těšit na dvojici Tomáš Savka a Martina Šnytová. Plnohodnotnou součástí představení je taktéž komorní šestičlenný orchestr pod vedením Marka Prášila.

STREAM MUZIKÁLU MŮŽETE SLEDOVAT ZDE

4. června 2020 | 18:30 hod.

https://www.youtube.com/watch?v=75sAGN6_9xc

Záznam bude ke zhlédnutí pouze jednou, nelze si jej tedy prohlédnout zpětně

Muzikál The Last Five Years (Pět let zpět) měl světovou premiéru v roce 2001 v Chicagu, o rok později pak premiéru na jedné z off-broadwayských scén. V roce 2006 jej uvedla prestižní londýnská scéna Menier Chocolate Factory. Jason Robert Brown do svého muzikálu promítl osobní zkušenosti a celý muzikál vypráví v neobvyklé struktuře monologických flashbacků, kde záblesky štěstí střídá analýza partnerské krize. Skladatel Jason Robert Brown patří u nás do kategorie méně známých, za mořem však velmi vyhledávaných divadelních tvůrců, kterým experiment na poli muzikálu není cizí.

Mnohým muzkálovým fanouškům je jistě známá filmová adaptace muzikálu pod českým názvem Posledních pět let z roku 2014 v níž v roli manželů zazářili Jeremy Jordan a Anna Kendrick.


Aktuální zprávy
“Broadway on Ice” přibruslí poprvé do České republiky
Aktuální zprávy
Muzikál POMÁDA vkročil do nového roku s několika “nováčky” (+ obsazení a video)
Aktuální zprávy
Muzikálovou Cenu Thálie 2023 získali Holišová a Savka
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!