Aktuální zprávy

Premiéra “Mata Hari” odložena, vrací se starší tituly Divadla Broadway


Jak jste již jistě zaznamenali, předprodej nového muzikálu Michala Davida “Mata Hari” s Kateřinou Brožovou v hlavní roli byl zastaven, a to z důvodu odložení premiéry na září 2013. Dnes bylo oficiálně oznámeno, že místo “Mata Hari” uvede Divadlo Broadway v první polovině příštího roku své starší muzikálové tituly, a to “Kata Mydláře“, “Hamleta“, “Tři mušketýry” a samozřejmě také rockovou operu “Klíč králů“. Předprodej vstupenek na termíny v období leden – červen 2013 byl již zahájen v celé síti TICKET ART.

Na jeviště Divadla Broadway se vrátí také fanoušky oblíbený "Hamlet" Janka Ledeckého /foto Petr Marek, Musical.cz/

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ KE ZMĚNĚ TERMÍNU PREMIÉRY MUZIKÁLU MICHALA DAVIDA –  MATA HARI

Profesionál každým coulem, takový je zpěvák a skladatel Michal David. A když se jeden profesionál spojí s druhým, kterým není nikdo jiný než producent Oldřich Lichtenberg, vznikají velké věci. Tou další mělo být uvedení jímavého příběhu legendární Mata Hari na scénu Divadla Broadway. Diváci o zpracování příběhu Margarethy Geertruidy Zellové, nizozemské orientální tanečnice, která se v průběhu první světové války stala agentkou Německa a Francie, nepřijdou, oba pánové se jen dohodli na posunutí termínu uvedení muzikálu, který již teď slibuje velké zážitky, na 26. září příštího roku. Důvody jsou prosté: Michal David právě dokončil fantastický, a nejen mezi dětmi s nadšením vnímaný muzikál Andílci za školou, který má již po několika uvedeních obrovský úspěch, a chce si dopřát zasloužený odpočinek, aby mohl nový muzikál psát v plné síle, klidu a pohodě. Dobře ví, že psát pod tlakem termínu se nevyplácí a ani to tak nikdy nechtěl. Také potřebuje dostatek času na nastudování životního příběhu Mata Hari, jenž není zrovna jednoduchý, ale je na zážitky velmi bohatý a pestrý. Jak známe Michala Davida, je už teď zřejmé, že se návštěvníci Divadla Broadway mohou těšit na jeho velkolepé životní dílo.

Michal David a producent Oldřich Lichtenberg už se na vás tedy těší 26. září 2013 v Divadle Broadway.


Praha
Divadlo Kalich oslavilo 20 let a chystá premiéru světového muzikálu
Aktuální zprávy
Obsazení muzikálu “RENT” v Divadle Kalich přinese pár nových jmen
Praha
María de Buenos Aires se poprvé představí českému publiku
  • marci001

    Nevim, proc se porad navazite do Mydlare. Me treba vube
    c neoslnily Bidnici a taky to sem porad necpu.


  • aja

    marci001: ale klidně můžete =)


  • aja

    rišo: Podle Ticketportalu budou až v dubnu (ale je otázka, co je na tom pravdy)…jinak já jsem tedy většinou člověk tolerantní, ale tohle už je s prominutím bordel.


  • Nick

    Myslím, že srovnávat Bídníky a Kata Mydláře je nemožné :D


  • BeaHaydee

    Zábavné čítanie, táto diskusia :) ešte pár dní a zložíte tu vlastný muzikál.
    A súhlasím, Kat Mydlář a Bídnici? Nemusím Kata ani vidieť, stačí CD a je jasné, že je to trochu cez… Ak ho niekto považuje za vrchol umenia, tak nech považuje, ale porovnávať neporovnateľné???


  • Bidnik

    Tak konecne jsem pochopil Daviduv a Lichtenberguv zamer. Nechteli prozrazovat neco, co jeste nemaj stoprocentne v kapse, ale snazi se do Mata Hari ziskat pro obsazeni ustredni dvojice Evu a Vaska, kteri maji az do pristiho podzimu plne diare, tudiz byla odlozena i premiera muzikalu. Pokud vse klapne, mela by se tato umelecka dvojice objevit i obnovenem uvedeni Kleopatry.


  • Tery

    Bidnik: No, já jsem si říkala, že v tom musí něco být, protože na zkomponování a nastudování muzikálu je pro Broadway času až až! :D


  • Bidnik

    Tak tak, uz se moc tesim! Jsem zvedav, kdo bude delat premieru, jestli Brozova nebo Eva?


  • Tery

    No, já bych se nechtěla paní Brožové nějak dotknout, ale doufám, že Eva vnese na muzikálová prkna nový čerstvý vítr, takže snad budeme moci zhodnotit ji!


  • Bidnik

    Treba do toho zakomponujou Bilou orchidej, at to ma smrnc, docela si umim predstavit i pani Katerinu, jak ji tam rozbali:)


  • Tomas

    “Jmenuju se Matta Harri,po drzce mi kape kari…,premiera bez obavy,zaplat Panbuh za ty dary…,kdyz se dilko podari,tak se Lichtac nabazi…,strihnu vstupny za par stovek,blahem si David ukapne do kalhotek…,vytvor zbrusu jak ma byti,hlavne jen nechodte po dekovacce bliti…,a kdyz nahodou selzete,tak si aspon nelzete,ze rikam pravdu takovou,o tom ze jsem Harrou Mattovou”.

    Takovej luuumen jako Misa David,Olin Lichtac a Lou Fananek opravdu nejsem,,,,nicmene jestli ty texty budou v podobnem duchu tezke staroprazstiny,kvuli jejimuz vytvareni byl onehdy takhle odsunut i uzasny Kat Mydlar…,tak to se opravdu nebude dat nezvat jinak nez tezke umeni a absolutni vrchol kultury ve state ceskem…:-)


  • Bidnik

    Tomas: to uz je docela drsny. Myslis ze David nosi kalhotky?


  • Tomas

    no to nepochybne…,a kvuli tomuto rozhodovani si na par mesicu urcite odlozil i sve celkove myslenkove pochody…:-)


  • Pavel Košatka

    Už je toho moc, napište samozřejmě svůj názor, ale tohle už prosím ne. Jděte si na Blesk.cz, snažíme se tu být co možná nejvíce seriózní. Díky!


  • Athos

    No ak môžem vyjadriť svoj názor, tak neviem čo sa stále sťažujete. Proste len preložili premiéru a čo ? Majú to spraviť ako Landa že budú ju dokončieva v deň premiéri ? A keď sa vám tak hnusia Davidove muzikály, tak na čo na ne chodíte ? Podľa mňa majú svoje čaro. A čo sa týka Kata Mydlare, tak ten sa mne osobne páči viac než Angelika a Mona Lisa. Americké muzikály sú krásne ale oni majú inú kultúru a aj skladatelia trochu iný vkus.A ešte čo sa týka tých častých zmien v programe, tak menia to podľa toho čo chcú ľudia. Čo máme divadlo v našom meste, tak zverejňuje program len na mesiac dopredu a nikomu to nevadí.


« Starší komentáře