Praha

Slavní zločinci BONNIE & CLYDE již řádí v Karlíně (+ video)


Hudebním divadle Karlín se usilovně připravuje nový muzikál Franka Wildhorna BONNIE & CLYDE. Příběh nejslavnějšího zločineckého páru ožije pod vedením režiséra Antonína Procházky. V úterý 6. září poprvé nechali tvůrci nahlédnout do své kuchyně a představili části muzikálu pro novináře. A u toho jsme samozřejmě nesměli chybět. Přinášíme vám také exkluzivní ukázky z muzikálu…

Na zkoušce jsme měli možnost zhlédnout tři ukázky. První z nich byl úvodní song „Picture Show“, kde se setkáváme s mladou Bonnie, která touží být slavnou herečkou a také s mladým Clydem, který se chce stát slavným zločincem. Ve finále efektně vystaveného čísla se mladé verze protínají se svými dospělými „já“ – v tomto případě jsme viděli Markétu Procházkovou a Václava Noida Bártu. V dětských rolích doslova zazářili Natálie Němcová a Filip Antonio.

Martin Písařík a Václav Noid Bárta

Martin Písařík a Václav Noid Bárta

Na prvním čísle bylo znatelné, že muzikál v Hudebním divadle Karlín bude pojat mnohem velkolepěji. Z původně komornějšího titulu se tak stává velká podívaná s početnou company, na kterou jsou diváci z karlínského divadla zvyklí. Veškeré úpravy jsou samozřejmě se svolením amerického skladatele Franka Wildhorna, který přislíbil také účast na slavnostní premiéře.

V druhé ukázce „When I Drive“ se představil opět Václav Noid Bárta s Martinem Písaříkem, který v muzikálu ztvární Clydova bratra Bucka. A na závěr nás čekala krásná gospelová píseň „God’s Arms Are Always Open“ v podání Bohouše Josefa. Na ukázky ze všech scén se můžete podívat níže v našem exkluzivním video sestřihu:

Nechceme samozřejmě ze zkoušky nic hodnotit nebo kritizovat, do premiéry zbývá ještě více než měsíc. Na první poslech nás ale zaujaly české texty Tomáše Belka, které zněly mnohem přirozeněji a zpěvněji než ty od Adama Nováka, které můžete slyšet v Divadle J.K. Tyla v Plzni.

Scéna Michaely Horáčkové Hořejší se zdála na první pohled prázdná a nekonkrétní, ale ještě nebyla představena v celé své parádě a s finálním light designem. Velkou roli budou hrát projekce, jejichž technické zajištění se právě instaluje.

Tanečnice ve scéně "Picture Show"

Tanečnice ve scéně “Picture Show”

Co ovšem máme na muzikál nejraději, je nádherná hudba Franka Wildhorna, která v nastudování Martina Kumžáka a podání orchestru Hudebního divadla Karlín zní opravdu skvěle. Myslíme, že se máte opravdu na co těšit.

Muzikál se uvádí od 8. října 2016 a slavnostní premiéry proběhnou 13. a 14. října. Vstupenky zakoupíte od 300 Kč v síti TICKET ART nebo na webových stránkách divadla.

Další fotografie ze zkoušky

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna JunkováDalší publikování fotografií bez svolení autora je přísně zakázáno. Pro více informací a svolení k publikování pište na email redakce@musical.cz.

Obsazení muzikálu Bonnie & Clyde

Bonnie Parker: Dasha / Markéta Procházková
Clyde Barrow: Václav Noid Bárta / Martin Písařík
Blanche Barrow, Buckova žena: Jitka Schneiderová / Barbora Skočdopolová
Buck Barrow, starší bratr Clyda: Martin Písařík / Tomáš Vaněk
Ted Hinton: David Kraus / Lukáš Kumpricht
Kněz: Bohouš Josef / Kamil Střihavka
Mladý Clyde: Filip Antonio / Josef Fečo / Matouš Klíma
Mladá Bonnie: Dominika Mína Elischerová / Natálie Grossová / Natálie Němcová
Emma, matka Bonnie: Miroslava Pleštilová / Ilona Svobodová
Cumie, matka Clyda: Ivana Andrlová / Miroslava Pleštilová / Ilona Svobodová
Shreriff: Vladislav Beneš / Martin Zahálka
kapitán Frank Hammer: Miloslav Mejzlík / Martin Zahálka
Henry Barrow: Oldřich Král
a další

Tvůrci a realizační tým

Libreto: Ivan Menchell
Texty: Don Black
Hudba: Frank Wildhorn
Překlad a české texty písní: Tomáš Belko
Režie: Antonín Procházka
Kostýmy a scéna: Michaela Horáčková Hořejší
Hudební nastudování: Martin Kumžák
Choreografie: Pavel Strouhal
Sbormistr: Naďa Wepperová
Light design: Pavel Dautovský
Sound design: Petr Ackermann


Praha
FREDDIE pro velký zájem přidává termíny. Vyhrajte vstupenky
Praha
Obnovená premiéra originální verze muzikálu Noc na Karlštejně na letní Scéně na Občanské plovárně
Aktuální zprávy
“Osmý světadíl” se představí v prezentačním stánku Divadla Kalich
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!