Praha

Muzikálová “Lucie” zůstává tajemná i po odhalení ukázek


Dnes, ve čtvrtek 29. srpna, se v Hudebním divadle Karlín konala očekávaná press show k muzikálu “Lucie – Větší než malé množství lásky” kombinující hity české rockové legendy vetknuté do scénáře, jehož autorem je Tomáš Belko. Jeho premiéra bude 31. října a 1. listopadu 2013.

Během odpoledne se prezentovaly dva obrazy z muzikálu. Prvnímu hromadnějšímu “Kamení a smích” dominovala taneční choreografie a odehrával se za doprovodu málo známé skladby v tiskárně pod dohledem šéfa Jiřího Korna, který záhy představil i Daniela (Václav Noid Bárta). Ten pak dostal svůj hlavní prostor v následujícím obraze “Krev a rock’n’roll” ve strip klubu s už podstatně hitovější nářezovou a vlastně dost vulgární hitovou skladbou. Tuto scénu jsme mohli vidět, kromě toho, že na nás díky trénování přestaveb dýchla vůně divadelní zkoušky, hned ve dvou alternacích, nejdříve ve trojici Václav Noid Bárta, Barbora Poláková a Lukáš Vaculík, poté David Kraus, Emma Smetana a Karel Roden. Paradoxně zde ale hlavní hrdinka Lucie neměla výraznější prostor.

Což značí další věc, zjevně záměrně byly vybrány obrazy, co neprozradily naprosto nic o postavách (krom toho, že Daniel je za frajírka, co se rád baví) a dějové lince a bez celkového kontextu zatím nezapůsobily výraznějším dojmem, stejně tak na celkové vyznění v honosném reprezetativním prostoru HdK si ještě pár týdnů počkáme. Naopak hudební nastudování s zvýrazněnou dechovou sekcí a říznými kytarami znělo v prezentovaných skladbách už nyní hodně autenticky, takže fandové skupiny by mohli být velmi spokojeni. Celkově ale zatím Lucie neodkryla žádná tajemství ani triumfy.

Vstupenky zakoupíte v síti TicketArt.

Muzikál Lucie Hudební divadlo Karlín

Jiří Korn a Kateřina Nováková

Muzikál Lucie Hudební divadlo Karlín David Kraus Emma Smetana Marek Stojánek

Krev a rock'n'roll

Muzikál Lucie Hudební divadlo Karlín

Václav Noid Bárta

Muzikál Lucie Hudební divadlo Karlín

David Kraus

Muzikál Lucie Hudební divadlo Karlín

Emma Smetana

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Aktuální zprávy
Hlavní roli v novém českém muzikálu Mefisto si zahrají Josef Vojtek a Lukáš Kumpricht
Aktuální zprávy
Vznikají muzikály s písněmi Heleny Vondráčkové a Waldemara Matušky
Aktuální zprávy
Divadlo Hybernia přivítá miliontého návštěvníka
  • Ef.

    Jaká část písně krev a r’n’r je dost vulgární ?


  • Bidnik

    Jejda proc mi nejdou videa?:o


  • Jana

    Slyšela jsem, že tam hraje Eva Burešová, těším se . Už jsem ji dlouho neviděla.


  • Jana

    Neznáte někdo rozdělení rolí a kdy hraje Barbora a Eva?


  • Tereza

    Auu, proč David Kraus?


  • Klára

    Nechápu, proč na stránkách HDK nejsou jako regulérní alternace Eva Burešová a Patrik Děrgel?! Hrají hlavní role a dneska se normálně objevili ve Snídani s Novou. Vůbec v tom obsazení půlka lidí není uvedená.


  • Luděk

    Já ho taky nechápu taky, hrát má taky IVANA ANDRLOVÁ na stránce divadla není uvedená.


  • Nick

    Až na scénu a některé choreografie je tento počin docela tragický. Výkony Krause a Smetany byly dobré herecky, ale o zpěvu se moc mluvit nedá. Příběh se v podstatě nekoná, většina písní do dějové linky v podstatě vůbec nezapadá a celkové vyznění muzikálu je takové nijaké… Žádná z postav nezaznamená vážnější posun nebo proměnu, představení působí dlouze a rozvlekle a raději se vůbec nezmiňuji o konci, který mě osobně přišel jako jeden z nejhorších zakončení muzikálu za poslední léta… Škoda této promarněné příležitosti…


  • Helena

    Byla jsem dnes a jsem také zklamana, mrzi me, co h toho autoři udelali. Škoda, vyhozeno hodne peněz…..


  • Jana

    scéna – VŠE DOMÁCÍ, včetně tance králíků s kočka ( výkony ovšem perfektní ) zbytečně zdlouhavé. Místo toho bych oživila příběh Lucie a Daniela, aby byl pro diváka zajímavější a srozumitelnější. Trochu schizofrenní. Prostě scéna – GRILOVÁNÍ, VŠE DOMÁCÍ – moc dlouhé až nudné. Jinak půjdu ještě, chci vidět všechny protagonisty.


  • Honza

    Ahoj všichni,
    v pátek 25.10 jsem byl na představení.
    Naprostá paráda. David Kraus dokonalý, Eva Burešová zatím pro mě asi nejlepší pěvecký výkon, jaký jsem na muzikálech zažil a to jsem jich pár viděl :-).
    Scéna neskutečná a celkový dojem asi nejlépe vystihla standing ovation.
    Není to jen o dokonalé hudbě Lucie, ale o celkovém příběhu a zpracování.

    Moc díky za skvělý zážitek


  • HONZY

    Muzikál LUCIE, VĚTŠÍ NEŽ MALÉ MNOŽSTVÍ LÁSKY nenaplnil velké očekávání.Zůstal stát na půli cesty.Největším kamenem úrazu je velmi slabý děj se spoustou vulgarismů.S tím nedokáží moc udělat ani populární herci K.Roden, P.Liška, Vl.Beneš.Sled písní skupiny Lucie děj nijak nespojuje ani neposouvá.Pochválit je třeba hlavně pěvecký výkon V.N.Bárty v hlavní roli.Jeho zpěv dobře funguje s výborným zvukem orchestru M.Kumžáka.Na velké scéně HdK se poněkud ztrácí úsporná scénografie, včetně kostýmů.Zkrátka muzikálu chybí více emocí a velké finále celkový matný dojem nezachrání.Předpremiéra 30.11.13 Hodnocení 50% .


  • Jana

    Viděla jsem už všechny alternace, Eva Burešová, přesto, že se o ní nikde nemluví – nejlepší ze všech. Děkuji.


  • Karel

    Nebyl jste někdo někdo včera (2. 11.) ? Zapomněl jsem si opsat obsazení. U některých rolí nevím jména umělců. V životě jsem je neviděl, ale byli perfektní. Díky.


  • Helena

    Docela jsem zklamana….


  • Jana

    6.11. úžasné, nádhera, výborně .


  • Monika

    Já teda osobně musím říct, že se mi muzikál líbíl… Viděla jsem ho už 2x. Zasmála jsem se, mráz po zádech jsem taky měla… co víc si z divadla můžu přát, než právě takové pocity ;) děkuji a určitě půjdu znovu….


  • Marek

    Muzikál LUCIE se nepovedl!
    Než se vyjádřím k samotnému dílu, musím popsat svoje rozhořčení z toho, jak chodí lidé do Karlínského divadla oblečeni. Nevím, jestli je to tím, že většina diváků LUCIE jsou fanoušci této kapely, ale chodit do Karlína v odrbaných džínách a vytahaném svetru je fakt MOC! A teď k samostatnému muzikálu….Žádný velký děj to nemá. Každá píseň je samostatným výstupem, který někdy vyzde a někdy naopak vůbec. Humor trapný a laciný. A ten konec….NECHÁPU. Dát za vstupenku na tento muzikál 600kč je nesmysl. Radši si kupte něco na sebe :-) Toť vše!


  • Ef.

    Marku- Myslím, že tam u vás chybí napsat, že se pro VÁS nepovedl…
    recenze jsou pěkné..a ten váš názor je opravdu jen vás osobní…


  • Jana

    Byli jsme dva krát a moc se nám to líbilo !!!


  • Jana

    Marku, dali jsme každý za vstupenku 790,- a nemyslím si, že to nebyla dobrá investice. Vám se to nelíbí a je to podle vás trapný. Tak já si myslím, že vystoupení všech si zasloužil potlesk, který trval dlouho ( asi to tak trapné nebylo ) a výkony herců, zpěváků a tanečníků byly velmi profesionální. Co umíte vy, Obléknout si oblek ?


  • Helena

    Souhlasím s Markem, Lucie se mi nelíbí. Nudný dej, trapne zakončení, jediny, kdo byl skvělý je Pavel Liška, ten tam nebýt, tak jsme šli domu. Chápu, ne vse se proste povede. Tak snad zase příště na něčem lepším.