Praha

HDK Junior – JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL a nově vznikající Nadační fond STOP ŠIKANĚ! Tváří bude Václav NOID Bárta


Hudební divadlo Karlín se letos rozhodlo podpořit právě vznikající Nadační fond Stop šikaně!, jehož hlavní tváří se stává mj. Václav NOID Bárta, který je zároveň jedním ze zakládajících členů fondu. Tato spolupráce / podpora se nabízí i proto, že jak Stop šikaně!, tak i muzikálová revue Jak se dělá muzikál v nové edici HDK Junior, v níž Václav NOID Bárta studuje jednu z hlavních rolí, mají společnou cílovou skupinu – školní a středoškolskou mládež.

“Oslovili jsme kolegy nově připravovaného divadelního kusu a tak můžeme představit první počin, kterým pomůžeme nadačnímu fondu získat první finanční prostředky. Ty budou získány dražbou originálních židlí na Aukro.cz, které vytvořili a výtvarně ztvárnili a pomalovali Václav NOID Bárta, Iva Pazderková, Markéta Procházková, Ines Ben Ahmed, Dominika Býmová, Martin Písařík a Antonín Procházka. Později se ke společnému projektu přihlásí a vytvoří svá díla mj. Lucie Bílá, Ondřej Gregor Brzobohatý, Marian Vojtko aj. „Svou“ židli vytvoří i spoluzakladatel Nadačního fondu Stop šikaně! Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, rektor Univerzity Karlovy,” sděluje tiskový mluvčí Hudebního divadla Karlín Tomáš Matějovský.

Nedílnou součástí dražených originálních židlí bude i vybrané luxusní víno Vinařství Vajbar, ke každé jedné židli vznikne i originální etiketa láhve, vycházející z designu židle a s podpisem autora židle. V následujících měsících pak bude Vinařství Vajbar v e-shopu a ve vybraných vinotékách a prodejnách vín nabízet vína s reprodukcí původních originálních etiket, výtěžek z tohoto prodeje bude ve prospěch Stop šikaně!

Zakladateli a hlavními organizátory a podporovateli nadačního fondu Stop šikaně! jsou COT media, Hudební divadlo Karlín (s edicí HDK Junior) a Univerzita Karlova.

Židle pro vznikající umělecká díla určená k dražbě věnovala za firmu TRUSTAV s.r.o. paní Jana Nováková.
Barvy, štětce apod. věnovala společnost MEFFERT ČR spol. s r.o., jmenovité díky panu Ondřeji Svačinovi.
Partnerem dražby je AUKRO s.r.o.

FOTOGALERIE

Autorem fotografií je Martin J. Polák

Praha
Muzikál MAMMA MIA! zahájil svou poslední sezónu
Aktuální zprávy
Kamila Nývltová pokřtí svoje lásky na sv. Martina (+ soutěž o 3×2 vstupenky)
Aktuální zprávy
TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU přidávají představení, hrát se bude i na jaře
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!