Pozvánky a konkurzy

“Fantom opery” skutečně poprvé míří do ČR, Dr. František Janeček vypsal konkurz


To, na co čekaly desítky muzikálových fanoušků v ČR, se stává realitou. Po mnoha letech dohadů a téměř ohlášených uvedení se Dr. Františku Janečkovi podařilo získat práva na jeden z nejslavnějších světových muzikálů všech dob – “Fantoma opery” Andrew Lloyd Webbera, Charlese Harta a Richarda Stilgoe. Detaily prozatím nejsou známé, předpokládáme uvedení v příštím roce v divadle GoJa Music Hall, kde v této sezóně končí jak “Bídníci”, tak i “Děti ráje”. Pokud chcete být u realizace tohoto titulu, který se ČR vyhýbal dlouhých 27 let, vypsala agentura GoJa konkurzy na všechny role, company i členy realizačního týmu…

Dr. FRANTIŠEK JANEČEK ve spolupráci s RUG Ltd. LONDON

vypisuje KONKURS

na obsazení sólových, sborových, tanečních rolí a ostatních profesí pro české uvedení světového muzikálu FANTOM OPERY

Konkursy se konají 6.—10. října 2013 v divadle GOJA MUSIC HALL (Pyramida) na pražském Výstavišti, Praha 7— Holešovice

Veškeré informace vč. přihlášek naleznete na webu www.goja.cz


Aktuální zprávy
The Addams Family se vrací do Hudebního divadla Karlín. Se třemi nováčky
Pozvánky a konkurzy
Taneční konkurz do muzikálu Mira Žbirky Atlantida
Praha
Obsazení a tvůrčí tým rockové opery “Oidipus Tyranus”
  • terez

    Já myslím že i Marián bude v tomhle dobrý a bude se snažit. Je to role po které toužil spoustu let, nezkazí to. A kdo viděl jeho Jekylla musí potvrdit, že to jde, jen když on sám chce, a tady chtít bude.


  • Bidnik

    Jestli je to s tim Radimem jisty, tak mam velkou radost a taky budu doufat, ze chytnu jeho:)


  • BeaHaydee

    Radim potešil, Marián uvidíme… On má skvelý hlas, len sama neviem opísať, čo mi na ňom začalo vadiť… No necháme sa prekvapiť, zatiaľ si budem púšťať dokola Radimovu Music of the Night z youtubu :-)


  • Petra

    Bude to bomba !


  • veny

    Tak a teď zbytek obsazení.


  • Jarda

    Jenom nechápu proč oznamují obsazení rolí formou článků v bulváru a ne nějakou oficiální informací.


  • Leona

    Už se zase objevila další tvář Fantoma opery – Miroslava Časarová
    http://www.super.cz/244967-verili-byste-tomu-tahle-krasna-hvezda-fantoma-opery-je-vdana-ma-dve-deti-a-pise-do-motoristickeho-casopisu.html
    Taky nechápu ten způsob oznamování jednotlivých rolí. Pro takový muzikál je nedůstojné, abychom se jména dozvídali z bulváru.


  • Kateřina

    Tak 4 hvězdy už máme jasné ale ještě nám chybí 14 dalších ….


  • Fantom

    1. FANTOM Marián Vojtko,Radim Schwab
    2. CHRISTINE Michaela Gemrotová
    3. RAOUL ——– ???
    4. PIANGI ——– ???
    5. CARLOTTA —- ???
    6. MEG ———– ???
    7. BUQUET ——- ???
    8. MME. GIRY Miroslava Časarová
    9. ANDRE ——– ???
    10. FIRMIN ——- ???


  • Pavlína

    No tak oni to obsazení asi oznámí všechno najednou. Že holt spolupracují s bulvárem, který ty informace zveřejňuje dříve, to je věc jiná – když jim to sponzorují. Ale souhlasím, je divné, že ty články zveřejňují oficiálně na webu muzikálu… Pro takový muzikál je celkově nedůstojné, že ho sponzoruje Blesk a TV Nova, kteří o něm zveřejňují hovadiny (např. že Christine je milenka Fantoma), ale co naplat, někdo to zaplatit musí.


  • veny

    Mě by zajímalo, kdy to oznámí. Je zřejmé, že už jsou role obsazené, tak v čem je problém to sdělit veřejnosti. Nebo se budeme dovídat postupně představitele rolí z bulváru?


  • Bidnik

    Je fakt, ze jak s tim delaji takovyhle obstrukce, tak me to zajima min a min:D Ale nevadi. Jsem zvedav na tvurci tym, zatim je znam jen Novotny, ze jo?


  • terez

    Nebo možná pořád obsazené nejsou :D někdo mu nepodepsal kvůli podmínkám smlouvu, někoho kdo podepsal nemusel schválit londýn a je problém


  • Lucie

    Snaha produkce asi byla napínat diváky postupným odhalováním obsazení, ale co se týče mě, tak to má přesně opačný výsledek a jen mě to otravuje…


  • Bidnik

    Je to naky divny:) a nejak se prestalo mluvit o tom Nabuccovi v GoJe, to asi padlo, co?


  • Leona

    Janeček chtěl dělat Nabucca, protože o Fantoma usiloval dlouho a nevycházelo to. Ale když mu vyšel Fantom, tak mu dal jasně přednost. Doufám, že Nabucca ale nedal k ledu úplně. Určitě by to bylo moc zajímavé.


  • Maria V.

    Já jsem ráda, že ten Nabucco nebude. Ti umělci, co měl nasmlouvané jako sólisty, nejsou žádní dobří operní zpěváci, pouze mediální hvězdy (teď nemluvím o Tomáši Bartůňkovi, toho si jako zpěváka/herce velmi vážím a za jeho výkony ho uznávám). Kdo chce vidět dobrou operu a ne jen přehlídku hvězd bulváru, nechť si zajde do kteréhokoliv operního divadla v republice.


  • Renata

    Andrea Kalivodová určitě není žádná mediální hvězda a je to výborná operní zpěvačka.


  • John McQuack

    Jak jsem psal před časem (7.3. – 19:58) – Míšu Germotovou proženou bulvárem, aby se z ní stala “mediálně známá hvězda”. A už je to tady! Dnes jsme se dozvěděli, že nemá jenom úžasný hlas, ale i nohy! :-)

    http://www.super.cz/245391-o-tehle-kocicce-jeste-uslysime-hvezda-fantoma-opery-ma-nejen-dokonaly-hlas-ale-take-nohy-presvedcte-se.html

    A hlavně je to hvězda dr. Janečka! Dříve to byli např. Michal David, Sagvan Tofi, Pepa Melen, Pavel Horňák a Markéta Muchová, teď jsou v jeho “stáji” Mátlovka, Marián Vojtko. Míšo, silný žaludek a snad Tě to nesemele… Hodně štěstí v “šoubyznysu”!


  • Pavlína

    John: Kdo ví, čím vším ji ještě prožene, když tak na ty fotky koukám…No snad má Míša opravdu silný žaludek a nejlépe svoji hrdost. Mátlová už je holt asi stará. :-)


  • Bidnik

    Renata: Andrea Kalivodova neni spatna, ale neni ani niktera spickova. Do bulvaru posila sama fotky v plavkach, aby se zviditelnila. Mame mnoho lepsich openich pevcu, kteri se takto zviditelnovat nemuseji:)


  • Maria V.

    A je to tu: http://www.fantomopery.cz/show/obsazeni-2/
    Docela by mě ještě zajímala Carlotta, ta jim tam chybí.


  • Fantom

    Kde je Tomáš Savka,Jan Kříž,Oldřich Kříž,Jan Urban?


  • Pavel

    Vážený příznivci muzikálu, čtu tady příspěvky k Fantomovy Opery a jaksi mně napadá myšlenka že vše co pán doktor Janeček dělá tak dělá špatně. Proč? Já bych se nebál dát na vědomí SVÝM kupujícim, kto bude hrát v mém představení. Řeči co mi schváli Londýn jsou dle mého názoru holý nesmysl .Když jsi koupim PRÁVA NA DÍLO, tak si taky rozhodnu koho obsadím na kterou postavu kterou vyberu konkurzu.Vše je veliká bublina jak udržet lidi v pozornosti na představení které se bude hrát až 3/4 roku. Vážený proč není tolik poviku kolem muzikálu které se budou hrát ve stejnou dobu (např. MAMA MIA,Horúčka sobotní noci ) a podobný. Jsou to taky unikátní muzikáli. Nemyslíte?????????????????????????????????


  • Jarda

    Tak obsazení se myslím podařilo, pokud se to dá vůbec takhle říct 7 měsíců před premiérou. Tvůrci vsadili evidentně na jistotu a a zejména v klíčové roli Christine vsadili na “zkušenost”. Je jasný, že pěvecky to bude špičkové. Herecky to bude taky asi dobré. Malinko mám jenom obavu, jak to vyzní výrazově. Přece jenom obě Christine už nejsou úplně nejmladší. Osobně jsem si myslel, že alespoň jedna alternace Christine bude někdo ve věku 18-20 let.


  • Pavlína

    Jarda: Bez obav, v NY jsem viděla Christine, které bylo minimálně 35 (viděla jsem ji potom v civilu v zákulisí) a pohoda, takový hlas je už řádně vyzrálý, což je na tuto pěvecky velmi náročnou roli potřeba. Žádná dvacítka po konzervatoři by to nedala. A co se vzhledu týče – Christine má paruku a dost výrazný make-up, takže i osmnáctka by vypadala minimálně na třicet.


  • Erika

    Kdy ten pan Janeček konečně pochopí, že za kvalitu by těm lidem měl také adekvátně zaplatit…ach jo…


  • Aya

    Vojtko… Hm… Akosi mu nemôžem prísť na chuť :/ Priznám sa dobrovoľne a bez mučenia (a ukameňujte ma tu, ak chcete :P), že na Fantoma by sa mi hlasovo veľmi hodil Dan Hůlka. Vzhľadom k pôvodnému Michaelovi Crawfordovi (navždy najlepší!) by to síce bol dobrý výškový rozdiel, ale páči sa mi, ako sa Dan dokáže vcítiť do toho, o čom spieva…V Draculovi bol nezabudnuteľný a naozaj rada by som ho počula spievať niečo z Fantoma…Napríklad The Point of no Return alebo All I ask of You Reprise :)

    Čo sa ostatného obsadenia týka, nemôžem nič povedať, keďže väčšina mien je pre mňa viac-menej neznámych. Ostáva mi len počkať na výsledok :)


  • Jakub

    Chápu dobře, že v Praze se tedy bude nakonec hrát Fantom bez postavy Carlotty? :D :D Nějaká nová verze? :D


  • Yvett

    Nebude se v Praze hrát bez Carlotty, včera byl na Seznamu článek, že ji bude hrát Tereza Mátlová, alternace zatím neoznámili.


  • Bidnik

    Mne se zda, ze ten Fantom tady u nas bude naka docela divna akce:D


  • Fíla

    Dejte tomu čas, ono to asi není jednoduché dát dohromady takovéhle dílo. Ale z toho, co jsem si o tom přečetl a zatím viděl na videu různé reportáže se mi zdá, že se velmi snaží. Sám jsem hodně zvědav.



  • Fíla

    Po tomhle už se o Fantoma v Čechách opravdu nebojím, to skoro vypadá, že do toho dá Janeček opravdu všechno, co má… http://tv.blesk.cz/video/2018319/janecek-ukazal-kulisy-fantoma-opery-privezlo-je-40-kamionu.html


  • PK

    PKPK

    Autor Odpovědět

    Fílo to vám stačí vidět drahé kulisy? Já se tedy přestanu bát až uslyším že orchestr hraje jak má, všichni zazpívají a ZAHRAJÍ své party a celkově to bude umělecky kvalitní produkce. A jestli kulisy přivezlo 40 kamiónů mi je úplně jedno… Bulvárnímu divákovi ovšem opět stačí pozlátko!


  • terka

    Tak zrovna u Fantoma je hodně důležitá i ta scéna, a kdyby to nebylo tohle “pozlátko”, tak zase budou všichni remcat že to vypadá jak když to dělali chudí příbuzní a taky by to bylo špatně… V divadle už se naplno zkouší, tak by možná neuškodila troška důvěry. Věřím že to dopadne dobře, za ty prachy co to stálo si nemůžou dovolit, aby to bylo špatné.


  • Fíla

    PK, samozřejmě, že nestačí :-) Ale jednak jsem dost spokojený s obsazením, protože to prostě vypadá, že více méně splnili, co slíbili, a to, že vyberou opravdu ty nejlepší (ano, určitě by se našli výjimky). Všechny neznám, některé ano. Po mnohých jsem pátral na netu, co jsou zač a musím říct, že jsou mi prostě sympatičtí a na své role se už jen typově hodí. Nevím, jak bude hrát orchestr… ale doufám. Ano, možná jsem se trochu unáhlil s tím, že se už nebojím. Ale prostě z té produkce zatím nemám vůbec špatný pocit, naopak. A ta scéna je opravdu důležitá, nenajdete moc tak scénicky náročných děl, jako Fantom.


  • Tyčkin

    Mám CD se Sarah Brightman, s údivem jsem shlédnul film (2004) a výroční představení (2011), absolutně dokonalé. Tady v ČR, i kdyby se všichni rozkrájeli, tzn. bylo super osazení (které tu neseženem), kostýmy, scéna, hudba atd. to má jeden zásadní nedostatek, který to na 100% pohřbí – český jazyk! Fantom opery česky = prasárna nejtěžšího stupně, na to bych nešel, ani kdyby mi někdo platil!!!


  • Karol

    Tyčkine, váš příspěvek má hodnotu… psího lejna, řekla bych :-) Vždyť nechoďte, ale nemusíte nám to přece oznamovat! ;-))


  • Bidnik

    Karol: :D


  • Lucie

    Ony už jsou někde k nahlédnutí české texty? Že se tu Tyčkin tak pohoršuje jaká je to prasárna. Nebo má věštecké schopnosti a už to ví předem aniž to viděl?


  • Bidnik

    Taky se trochu bojim, ze to bude znit divne, ale je to spis tim, ze to ma clovek zafixovany v originale. Jesuse, Bidniky a jine jsem treba poprvy slysel cesky, takze mi to prijde jako to normalni. Ale verim, ze nakej trapas jako texty davidovin a tak :-)


  • Lucie

    Bidnik: Tak samozřejmě originál je originál, ale jednou jsme prostě v Čechách a pokud chce producent zpřístupnit nějaké zahraniční dílo českému divákovi, tak se nedá nic dělat a musí se to přeložit. Zas tolik lidí, kteří by to v pohodě zvládli v angličtině tak, aby si bez problémů vychutnali celý text, tu nemáme. A navíc se domnívám, a tím se nechci někoho dotknout a čest budiž výjimkám, že úroveň angličtiny místních zpěváků není až taková, aby měl divák pocit, že se dívá na originál. Jestli totiž něco nesnáším já, tak je to “čengliš”. A zrovna Mariánova angličtina mě docela tahá za uši. Tak doufejme, že ten překlad bude stát za něco :-)


  • martosek

    Nerada se ůčastním podobných diskuzích ale nedá mi to.Onen diskutující Tyčkin my pravdu,velkou.Texty tedy české nestojí za nic a ihned zkraje mě odradily.Samozrějmě jsou k nahlédnutí a to na stránkách divadla Goja v konkursu na hlavní role a nebo si zadejte na google konkurs fantom opery texty a vyjede vám to.Četla jsem je první den co byl konkurs vyhlášen a byla jsem doslova znechucena jak moc celý příběh velmi ochudily.


  • niki

    Ty texty prošly během zkoušek značnou úpravou, takže argumentovat materiály z konkurzu je zbytečné.


  • Tereza

    No, myslím, k mému překvapení, že už první předpremiéra může hravě rozmetat všechny pochybovače. Já měla to štěstí, že jsem na poslední chvíli sehnala lístek a opravdu nelituji, že jsem si troufla jít hned na první představení. Velmi stručně, byl to prostě nářez, je to jiná verze, ale stejně hodně dobrá. Opravdu se mi líbila scéna, kostýmy, o hudbě nemluvím, české texty mě nerušili, z toho jsem měla obavu, ale myslím, že překlad je velmi dobrý, výkony perfektní, včetně Mariana Vojtka, a to už je opravdu, co říct. Český Fantom mě několikrát dojal a ta atmosféra byla velmi silná!


  • niki

    Musím souhlasit s Terezou, byla jsem z představení nadšená a podle reakcí publika jsem zdaleka nebyla sama. Nemám srovnání s jinou divadelní verzí, ale ze svého pohledu musím říct, že se představení opravdu povedlo, všichni herci předvedli výborné výkony a brzy jsem zapomněla, že se jedná teprve o první generálku. Ústřední trojici představovali Vojtko, Gemrotová a Vaněk a všichni výborní.


  • Zdeněk

    Souhlasím byl jsem taky včera a byl jsem velmi spokojen pro mě hvězdou večera byla Michaela Gemrotová na české poměry velmi zdařilá a nadpruměrná show ale své mouchy to mělo a velmi mě potěšil zvuk v Goje to byl nejlepší zvuk jaký jsem tam kdy zažil


  • Zdeněk

    Byl jsem i v šoku z programu ani jedna reklama :D


  • HONZY

    Slavný muzikál A. L. Webbera FANTOM OPERY dorazil skutečně poprvé do Prahy a podle prvních předpremiér bude mít zasloužený, mega úspěch!Je to zásluhou technických i uměleckých složek, které do sebe správně zapadají.Překrásné, výpravné kostýmy, nápaditá choreografie, funkční, zajímavá scéna včetně padajícího obřího lustru, jízda loďkou po laguně a další efektní triky.Živý orchestr, výborný zvuk i povedený překlad do češtiny.Z pěveckých výkonů si zaslouží pochvalu všichni protagonisté (Schwab, Sommerová, Matuš….) včetně sezpívaného sboru.Pečlivá příprava se vyplatila a divák si odnáší silný divadelní zážitek, u nás v tomto žánru dosud nevídaný!Psáno z druhé předpremiéry 10.9.14 Hodnocení 100%.


« Starší komentáře Novější komentáře »