Pozvánky a konkurzy

Divadlo Kalich vypisuje konkurzy na hlavní i vedlejší role do muzikálu Tajemství


Divadlo Kalich vypisuje konkurz na obsazení hlavních a vedlejších rolí do nové verze muzikálu TAJEMSTVÍ.

Jak bylo oficiálně oznámeno už v lednu letošního roku, Divadlo Kalich se pustilo do příprav nového nastudování druhého autorského muzikálu Daniela Landy Tajemství, které s úspěchem premiérovalo v roce 2005. Režisérka Mirjam Landa představí novou podobu muzikálu v září 2024 společně s nově přizvanou choreografkou Lindou Rančákovou, scénografem Davidem Bazikou a výtvarníkem kostýmů Romanem Šolcem.

Autor: Daniel Landa
Režie: Mirjam Landa
Choreografie: Linda Rančáková
Hudební nastudování: Jana Nováková
Kostýmy: Roman Šolc
Scéna: David Bazika

Premiéra 13. září 2024

VIDEO
obnovená premiéra muzikálu Tajemství – 5. 2. 2015 v Divadle Kalich

Režisérka Mirjam Landa k novému nastudování prozradila: „Když jsem v roce 2005 inscenovala Tajemství, byla to práce takzvaně v real-time. Dan seděl ve studiu, psal a my jsme do divadla dostávali ještě horké stránky, které jsem hned zpracovala na jevišti. Ani jsme nikdo nevěděli, jak příběh dopadne. To je dost stresující výchozí pozice, vyžaduje velkou intuici a štěstí. Moc se těšíme na nové nastudování, plánujeme i pár úprav v písničkách a chceme to tentokrát opravdu vymazlit, ale citlivě. Obecně řečeno je samozřejmě menší tlak, když člověk nastuduje úplně novou věc, protože divák nemá srovnání. Nikdo nechce slyšet ‚ta minulá inscenace byla mnohem lepší‘… Naštěstí se tak nestalo u nově nastudovaného Krysaře z roku 2017 a pevně doufám, že se to nestane ani u nového Tajemství.“

Producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek nyní vypsal konkurzy na hlavní i vedlejší role připravované inscenace, které naplánoval na 12. a 13. června 2023. Přihlásit se k účasti lze do 15. května 2023.

VEŠKERÉ INFORMACE  O KONKURZU A PODKLADY JSOU K DISPOZICI NA WEBU DIVADLA KALICH

>> https://www.divadlokalich.cz/divadlo-kalich/konkurz/ <<


Brno
Konkurz do muzikálu THE ADDAMS FAMILY a na doplnění souboru Městského divadla Brno
Praha
“Klíč králů” manželů Landových představil obsazení a alternace sólových rolí
Recenze a reportáže
Recenze: Divadlo Kalich našlo svůj “Osmý světadíl”
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!