Pardubice

Den otevřených dveří s prohlídkami zákulisí nabídne Východočeské divadlo Pardubice


Východočeské divadlo se i letos připojuje k programu Dnů evropského dědictví, které otevírají brány nejzajímavějších evropských památek, k nimž bezesporu patří i historická budova pardubického divadelního souboru.

Den otevřených dveří divadlo pořádá v sobotu 10. září, prohlídky zákulisí začínají ve vstupním foyer Městského divadla ve 14 hodin a pro velký zájem i v přidaném čase v 16 hodin.

Pohled do orchestřiště pod jevištěm

Svou divadelní „kuchyní“ zájemce provedou sami herci, k nahlédnutí budou také dekorační dílny či zázemí Malé scény ve dvoře. Bonusem tradičního velkého návštěvního dne bude i názorné představení jednotlivých divadelních profesí, na jevišti se tak účastníci seznámí s prací rekvizitářů, garderobiérek, vlásenkářek, osvětlovačů či zvukařů.

Pohled na jeviště z lávky

Vstupenky za symbolických 50 Kč, děti a studenti do 26 let navíc s 50% slevou, jsou k zakoupení v předprodeji divadla, on-line na stránkách www.vcd.cz či přímo na místě před prohlídkami.

foto Luboš Jeníček

Dny evropského dědictví jsou významnou kulturně-poznávací společenskou akcí Rady Evropy a Evropské komise, která slouží k posílení historického povědomí a hledání cest ke kořenům evropské civilizace. Už od roku 1991 probíhají každoročně v září ve 48 zemích Evropské kulturní konvence. V rámci programu je možné prohlédnout si nejen řadu kulturních a stavebních památek, které jsou běžně pro veřejnost nepřístupné, jednotlivá města rovněž pořádají doprovodné přednášky, koncerty, výstavy či městské slavnosti pod širým nebem.

Pardubice
Poslední reprízy Tří veteránů na Kunětické hoře
Rychlé zprávy
“Škola základ života” vyhrála pardubický GRAND Festival smíchu
Pozvánky a konkurzy
Konkurz na vedlejší role a company do muzikálu SHREK
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!