Aktuální zprávy

On-line derniéra muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z DJKT v Plzni


Divadlo J. K. Tyla v Plzni získalo licenci na on-line vysílání světoznámého muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť autorů Andrew Lloyd Webbera a Tima Rice.

Muzikálový soubor Divadla J. K. Tyla se v sobotu 22. května 2021 rozloučí s oblíbenou muzikálovou show Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, a to streamem jeho posledního představení, které se odehrálo bez veřejnosti v polovině dubna na Nové scéně DJKT. Derniéru plzeňského nastudování prvního a zároveň jednoho z nejpopulárnějších děl legendární autorské dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim Rice bude možné sledovat od 19.00 po zakoupení vstupenky na zahraničním portále stream.theatre.

Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, DJKT, Plzeň, Pavel Klimenda

Pavel Klimenda (foto Martina Root)

Premiéra úspěšného muzikálu pro všechny generace se v Plzni uskutečnila v prosinci 2018, tedy v roce 50. výročí jeho vzniku. Kvůli konci platnosti licenčních smluv měl po dvou letech a desítkách repríz v listopadu loňského roku dospět k derniéře, ta se však kvůli koronavirovým omezením nemohla uskutečnit.

„Mám velkou radost, že londýnská licenční agentura po jednáních odsouhlasila našemu divadlu možnost jejího ‚opožděného‘ uskutečnění, navíc prostřednictvím on-line streamu,“ říká ředitel divadla Martin Otava.

Ani šéf muzikálu DJKT Lumír Olšovský neskrývá své nadšení z této ojedinělé možnosti: „Jedná se o historicky vůbec první záznam a veřejné odvysílání českého provedení některého z děl světoznámé autorské dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Těší mě důvěra zahraniční agentury k muzikálu DJKT, díky které se diváci budou moci s touto oblíbenou prvotinou rozloučit z pohodlí svých domovů, když zatím stále ještě nemohou do divadla osobně.“

Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, DJKT, Plzeň, Michaela Nosková

Michaela Nosková (foto Irena Štěrbová)

Příběh vyprávějící o Jákobovi, jeho nejoblíbenějším synu Josefovi, zrádných bratrech a jednom úžasném pestrobarevném plášti nastudovala s plzeňským muzikálovým souborem režisérka a šéfka operety/muzikálu Národního divadla moravskoslezského v Ostravě Gabriela Petráková s využitím zdařilého českého přebásnění textaře a libretisty Michaela Prostějovského. V titulní roli Josefa se objeví mladý člen souboru Pavel Klimenda, který byl za svůj výkon oceněn širší nominací na prestižní divadelní Cenu Thálie, v roli vypravěčky celým dějem provede společně s dvacetičlenným dětským sborem Michaela Nosková a jako Faraon vystoupí hostující zpěvák Martin Harich. V dalších rolích diváci uvidí Romana Krebse, Stanislavu Topinkovou Fořtovou, Jozefa Hruškociho, Lukáše Ondruše a více než dvě desítky členů muzikálového souboru DJKT i hostů.

Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, DJKT, Plzeň, Martin Harich

Martin Harich (foto Irena Štěrbová)

Stream derniéry muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť mohou diváci sledovat 22. května od 19.00 pouze na území České republiky.

Vstupenky k zakoupení zde: www.stream.theatre/season/129


UKÁZKA Z MUZIKÁLU

Pavel Klimenda (Josef), Michaela Nosková (Vypravěčka), Jan Kopečný (Faraon), soubor muzikálu DJKT
(nejedná se o derniérový stream)

Aktuální zprávy
Ceny Thálie 2016 – Výsledky kategorie Opereta-muzikál
Pozvánky a konkurzy
Náhradní termín konkurzu do muzikálu SOMETHING ROTTEN!
Aktuální zprávy
V Trháku si zahrají Vojtek, Dejdar, Kubelková či Morávková (+ obsazení)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!