Aktuální zprávy

LOUSKÁČEK se představí na ledě


Pohádkový příběh v podobě nové lední revue LOUSKÁČEK NA LEDĚ se představí pouze ve dvou českých městech. Hlavními protagonisty budou sólisté baletu ND Nikola Márová a Michal Štípa. Dále vystoupí Vlastimil Harapes. Produkčně i producentsky celé představení zajistí Dance on Ice Prague s.r.o. a Musical Production Emy Krahulíkové.

Louskáček s hudbou P. I. Čajkovského patří k nejoblíbenějším baletům klasického tanečního repertoáru. Vánoční příběh na náměty E. T. A. Hoffmanna vypráví příběh o malé dívce, která pod stromeček dostane překrásnou loutku Louskáčka. Ta v jejím snu ožívá a unáší ji do světa kouzel, kde se dívka setkává s Myším králem, sněhovými vločkami, s tančícími cukrovinkami a cukrovou vílou.

Nikola Márová a Michal Štípa

Nikola Márová a Michal Štípa

V rámci lední revue se 30. prosince 2017 od 14:00 v pražské Tip Sport areně a 13. ledna 2018 od 14:00 v ČEZ areně Pardubice představí na 90 umělců. Díky synchronizovanému bruslení a tanci Dětského baletu Praha se v celém představení prolne tanec na ledě i na jevišti. „Louskáček na ledě je rodinné představení pro malé a velké, inspiruje i okouzlí diváky v každém věku,” prozradila producentka Ema Krahulíková.

Celé představení mají doprovázet nejrůznější vizuální efekty, které budou obohaceny například o světelnou show, dynamiku ohně a scénické pyrotechniky. Tuto složku představí akrobaté a umělci Z-Show, mezi něž patří reprezentantky a mistryně ČR v moderní gymnastice, vítězky domácích a mezinárodních tanečních soutěží, které pracují s ohněm a světlem.

Vlastimil Harapes, Veronika Zídková, Ema Krahulíková

Vlastimil Harapes, Veronika Zídková, Ema Krahulíková

Chceme připravit netradiční podívanou s nádhernou hudbou. Chceme propojit balet a krasobruslení a přiblížit tyto disciplíny divákům ve velmi krásné show. Máme nelehký úkol, vytvořit představení tak, aby zaujalo diváky všech generací. Chceme představit tento balet, jak ho dosud ještě nikdo v České republice neviděl – jako jedinečnou lední show,” říká režisérka a choreografka představení Veronika Zídková.

Realizační tým:

Producent: Dance on Ice Prague s.r.o. a Musical Production, s.r.o.
Choreografie a režie: Veronika Zídková
Umělecký dohled a asistent choreografie: Alice Kovářová, Ladislav Beran, Kateřina Urbanová
Odborný poradce krasobruslení: Kateřina Kamberská
Scénograf: Magdaléna Klára Hůlová

Louskáček na ledě

Louskáček na ledě

Foto: Jaroslav Hauer

Aktuální zprávy
Do Plzně přichází nový festival – NA SCÉNU!
Aktuální zprávy
MDB uvede BRNĚNSKÉ KOLO, muzikál z brněnských pověstí a legend
Aktuální zprávy
Kam na muzikál o prázdninách? Přehled všech letních produkcí!
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!