Aktuální zprávy

Jak umřít na rokenrol a premiéra na Lodi Tajemství


Městské divadlo Kladno bude hostovat na Lodi Tajemství v Praze, kde v pražské premiéře uvede autorskou hudební inscenaci “Jak umřít na rokenrol“.

Inscenace “Jak umřít na rokenrol” pojednává o životě legendárního zpěváka Mikiho Volka. Příběh plný nečekaných zvratů, velké slávy i životních propadů je protkán písněmi z repertoáru rokenrolového krále.

Autorská hudební inscenace na motivy životního příběhu legendárního zpěváka, hudebníka a showmana Mikiho Volka (1943–1996) je dílem herce a režiséra Miroslava Hanuše, který s kladenským divadlem spolupracuje pravidelně (Limonádový Joe, Šakalí léta, Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾ a další). Text vznikl přímo na tělo Janu Krafkovi.

VIDEO

Jak umřít na rokenrol (trailer) | Městské divadlo Kladno

„Je to strhující osud. Těch pár let absolutního úspěchu a pak přežívání a pád až na dno. Podobné osudy mne fascinují. A byl to umělec. Možná to někdo neví, ale umělci nemívají nejlehčí život. Hlavně ti posedlí. Věří své hudbě, svým obrazům, svému divadlu… Někdy si kvůli němu uříznou ucho, někdy duši.“ říká k inscenaci autor a režisér Miroslav Hanuš.

OBSAZENÍ

Miki Volek: Jan Krafka
Mikuláš: Jiří Wohanka j. h.
Anděl 1: Barbora Janatková
Anděl 2: Anežka Rusevová
Anděl 3: Barbora Hron Vovsíková

TVŮRČÍ TÝM

Režie: Miroslav Hanuš
Dramaturgie: Kristýna Čepková
Scéna: Nikola Tempír, Anna Forstová
Kostýmy: Eva Bellefeuille
Hudba, hudební režie: Milan Potoček
Choreografie: Jana Hanušová
Světelný design: Daniel Rejchrt

Délka představení: 125 minut s přestávkou

Vstupenky na pražské premiéry na Lodi Tajemství bratří Formanů 11. a 14. srpna 2021 od 19 hod. můžete zakoupit na lodtajemstvi.cz nebo na www.divadlokladno.cz nebo osobně v pokladně MDK.

Pakliže nestihnete představení v Praze, může se poté vypravit do Kladna, na obnovené premiéry. Městské divadlo Kladno je uvede v termínech 3. a 4. září 2021 od 19 hod.. Další reprízy jsou pak v plánu 15. září, 12. a 25. října 2021, vždy od 19:00. Vstupenky si můžete rovněž pořídit na www.divadlokladno.cz nebo osobně v pokladně MDK.

FOTOGALERIE

Foto: Městské divadlo Kladno

Aktuální zprávy
Muzikál THE BODYGUARD odpremiéroval na prknech Hudebního divadla Karlín
Aktuální zprávy
Živý stream The Jonathan Larson Project koncertu k výročí muzikálu RENT
Aktuální zprávy
Papežka v prosinci naposledy
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!