Aktuální zprávy

EXKLUZIVNĚ: Obsazení muzikálu VODA NAD VODOU v Divadle Kalich (+ foto ze zkoušky)


V Divadle Kalich právě probíhá intenzivní zkoušení nového muzikálu s hity skupiny Elán VODA NAD VODOU v režii a choreografii Jána Ďurovčíka. Podívejte se na kompletní obsazení či na fotografie ze zkoušek. Premiéra se uskuteční 5. září 2019.

Vždy musí existovat nějaká „voda“, co vás drží v těžkých chvílích nad vodou… Někdy je tou vodou touha, někdy kariéra, někdy pomsta, ale nejkrásnější je, když je to láska, co vás drží nad vodou.

Ján Ďurovčík

OBSAZENÍ MUZIKÁLU
VODA NAD VODOU

Tereza – Michaela Tomešová / Marianna Polyáková / Marie Křížová
Lukáš – Roman Tomeš / Zbyněk Fric
Adam – Tomáš Löbl / Jan Kříž
Godzilla – Marika Procházková / Anna Vopletalová / Nikola Ciprová
Fero – Jan Tenkrát / Richard Pekárek
Právník, Čaba – Michal Pleskot / Martin Bačkovský

Další mužské role:
Filip Hořejš / Jan Fanta
Viktor Novák / Martin Überall
Petr Šudoma / Radim Flender

Zuzy – Tereza Sokolíková / Viktorie Tandlerová
Naďa – Dominka Čompová / Kateřina Kroupová
Ema – Aneta Poláchová / Klára Jelínková
Míša – Nikola Kubešová / Gabriela Stejskalová / “Yanna” Jana Rybníčková

Tanečnice:
Martina Ctiborová / Júlia Antalová, Kateřina Górnioková / Veronika Šlapanská, Karolína Beerová / Katrin Cvinerová

Tanečníci:
Tomáš Drobil / Matěj Cichra, Václav Procházka / Matěj Kupčík, Lukáš Blažek / Jan Adam

stav k 18. 7. 2019

AUTORSKÝ a TVŮRČÍ TÝM

Hudba: Elán
Libreto: Ján Ďurovčík, Peter Pavlac
Režie a choreografie: Ján Ďurovčík
Producent: Michal Kocourek
Scéna: Martin Černý
Kostýmy: Roman Šolc
Hudební aranže: Vašo Patejdl
Pěvecké nastudování: Lubo Dolný

Marianna Polyáková, Marie Křížová, Jan Kříž Voda nad vodou Divadlo Kalich

Marianna Polyáková, Marie Křížová, Jan Kříž

 „Nový muzikál nebude v žádném případě pokračováním Osmého světadílu, do ničeho takového jsme se záměrně pouštět nechtěli. Půjde o úplně nový příběh, nové postavy, nicméně pojítka mezi oběma inscenacemi jsou jasná: zdroj, čili hudba Elánů, a parafráze na velké klasické literární dílo posunuté do současné doby.  Jedná se o příběh plný emocí, lásky a všeho, co patří k ´velkému plátnu´, jímž muzikál Elánů opět bude,“prozrazuje režisér a choreograf Ján Ďurovčík, který je spoluautorem libreta s oceňovaným slovenským dramatikem Peterem Pavlacem. „Vybral jsem z toho ohromného množství elánovských hitů další skladby, které jsem nosil v hlavě a které mi dávaly dohromady příběh,“ vysvětluje Ďurovčík.

Ján Ďurovčík Voda nad vodou Divadlo Kalich

Ján Ďurovčík

Z elánovského Osmého světadílu se stal fenomén, kolem něhož se utvořila velká fanouškovská základna v Čechách i na Slovensku. Divadlo Kalich ho mělo na repertoáru od roku 2011 a odehrálo bezmála 400 repríz, na Slovensku byl rovněž za nadšených ohlasů uveden vedle bratislavských divadel Nová scéna a Tower Stage i na turné po sportovních halách.  „V kontextu české i slovenské muzikálové scény je úspěch Osmého světadílu naprosto výjimečný. Ovšem s novým elánovským titulem nepřicházíme pouze proto, že z prvního muzikálu se stal v obou republikách kult. Kdybychom neměli v ruce hodnotný příběh, nešli bychom s tímto projektem ani za členy skupiny Elán, ani před naše publikum. Nejdřív musím látce uvěřit sám, navíc mám za ta léta poměrně dobře vytrénovanou intuici, které můžu věřit,“ říká producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Michal Kocourek Voda nad vodou Divadlo Kalich

Michal Kocourek

Název muzikálu Voda nad vodou odkazuje k jedné z nejslavnějších písní v repertoáru skupiny Elán Voda čo ma drží nad vodou, od jejíhož natočení uplynulo již 20 let. Společně s ní zazní další hity, jimiž je padesátiletá kariéra kapely posetá – od těch nejstarších jako Nie sme zlíFeroTulaci v podchodoch po novější Sestričku z KramarouSi kočka či Zanedbaný sex. K nim přibyde jedna novinka, napsaná přímo pro toto představení. Novou hudební tvář chronicky známým hitům už několika generacím pro inscenaci zaranžuje stejně jako u Osmého světadílu Vašo Patejdl, který je sám autorem řady původních muzikálů.  „Mám rád v hudbě různorodost, nedělat pořád to stejné. Svým způsobem je práce na hit muzikálu o něco snadnější, protože melodie už jsou hotové (i když ne všechny, v tomto muzikálu zazní i jedna novinka). Na druhou stranu je to výzva vdechnout písničkám jiný rozměr, podřídit je příběhu a novou instrumentací zachytit i atmosféru děje,“ říká hitmaker Vašo Patejdl a za celý Elán shrnuje: „Já oba muzikály beru jako určité ocenění naší padesátileté historie a důkaz toho, že se nám podařilo za ty roky napsat desítky, ne-li stovky písniček, které samy o sobě nesou svůj vlastní příběh.“

Voda nad vodou Divadlo Kalich

Voda nad vodou

Premiéra muzikálu Voda nad vodou se uskuteční v Divadle Kalich 5. září 2019 od 19 hod.

VSTUPENKY

FOTOGALERIE

Autorem fotografií je Richard Kocourek

Praha
Mary Poppins přilétne do Prahy s Alenou Antalovou
Pozvánky a konkurzy
Muzikál KRYSAŘ hledá dětské tanečníky
Aktuální zprávy
Muzikál ROBINSON – námořník z Yorku představil obsazení a zazpíval (+ videa)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!