Aktuální zprávy

DJKT Plzeň otevře novou sezónu Průvodem Vendelín. Chystá se Jesus či Dracula


V úterý 5. září 2023 se poosmé uskuteční Průvod Vendelín, kterým plzeňské divadlo každoročně symbolicky otevírá novou divadelní sezónu v Plzni a v Plzeňském kraji.

Průvod vyjde v 16.00Mlýnské strouhy a přes sadový okruh dojde k Velkému divadlu, kde bude od 16.30 připraven program v podání všech uměleckých souborů DJKT a divadelní stezka s úkoly pro děti. V čele průvodu letos jako Vendelín Budil stane herec Zdeněk Hruška.

Z minulého ročníku Průvodu Vendelín

Průvod Vendelín vyšel poprvé do ulic v roce 2014. Své jméno získal po herci, režisérovi a divadelním řediteli Vendelínu Budilovi, který v roce 1902 stál u otevření Velkého divadla a jako jeho ředitel zde působil deset let.

Z minulého ročníku Průvodu Vendelín

Vendelín je náš patron, proto v čele průvodu neseme jeho trojrozměrnou podobiznu stylizovanou podle Budilovy nejslavnější role – Krále Leara,“ doplňuje ředitel divadla Martin Otava, který srdečně všechny milovníky divadla a umění do průvodu zve. „Kdo bude chtít, může přijít i v kostýmu,“ dodává. „Od půl páté si pak u Velkého divadla poslechneme například ukázky z oper Nabucco nebo Italka v Alžíru, melodramu Radúz a Mahulena, z baletů Louskáček a Ferdinand a Filipína či z připravovaných muzikálů Jesus Christ Superstar a Dracula.“

Z minulého ročníku Průvodu Vendelín

Z minulého ročníku Průvodu Vendelín


PREMIÉRY MUZIKÁLOVÉHO SOUBORU DJKT

sezóna 2023/2024

JESUS CHRIST SUPERSTAR

Muzikálový soubor přivede do Plzně legendární dílo slavné autorské dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim RiceJesus Christ Superstar. Jeden z nejznámějších muzikálů vůbec se na plzeňské Nové scéně představí v režii Lumíra Olšovského. „Do Plzně se kultovní rockový muzikál dostává po více než 50 letech od svého vzniku a téměř třiceti letech od prvního českého uvedení v pražské Spirále, od toho se ale bude zásadně lišit – chceme jít zcela novou cestou,“ zdůrazňuje šéf muzikálu DJKT Lumír Olšovský.

COMPANY

Druhým premiérovým titulem souboru bude celosvětově úspěšná brilantní komedie Company proslulého muzikálového tvůrce Stephena Sondheima, spoluautora titulů jako West Side Story nebo Sweeney Todd. Company se na českém jevišti objeví vůbec poprvé a diváci se mohou těšit na chytrý a zábavný příběh upřímně nahlížející na partnerské vztahy.

DRACULA

Úplný závěr sezóny bude podruhé v lochotínském amfiteátru patřit souboru muzikálu, který uvede jeden z nejúspěšnějších domácích muzikálů Karla Svobody, Zdeňka Borovce a Richarda HeseDracula a připojí se tak k Roku české hudby.

Foto Irena Štěrbová

Aktuální zprávy
Ceny Thálie 2015 – Výsledky kategorie Opereta-muzikál
Videoreportáže a záznamy
Video sestřih z legendárního “Ježíše” ze Spirály se Střihavkou, Bártou a Basikovou!
Recenze a reportáže
Vítej zpět, Draculo! Česká muzikálová legenda se vrátila, do Hudebního divadla Karlín
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!