Brno

Muzikálový žánr ovládl letošní výsledky ankety “Křídla” pro sezónu 2011/2012


V neděli 16. prosince 2012 se na Činoherní scéně Městského divadla Brno odehrálo tradiční předvánoční udílení oblíbených diváckých cen divadla “Křídla”. Tentokrát jsme se rozverného večera bohužel, díky rozmarům počasí, nemohli po dlouhé době jistě rozverného večera se sportovní tématikou a komentátory Michalem Isteníkem a Alanem Novotným aisportovními celebritami zúčastnit, ale přinášíme vám alespoň v pravdě muzikálové výsledky.

Nejoblíbenější inscenací se stali “Pokrevní bratři” Willyho Russella v režii Stanislava Moši. Výsledek je to milý a mírně překvapivý.

Cenu Kolegia Dokořán si odnesl Milan Uhde za libreto muzikálu “Divá Bára”, který napsal společně s hudebními skladateli Milošem Štědroněm a Leošem Kubou.

Nejvýraznějším počinem roku je scénografie k muzikálu Franka Wildhorna a Leslieho Bricusse “Jekyll a Hyde” Christopha Weyerse.

(v nominaci se objevil rovněž Christopher Weyers za další scénografii ke koprodukční “Papežce” Dennise Martina a Petr Hloušek za výtvarné zpracování plakátu k “Jekyllu a Hydeovi”.)

Nejoblíbenější herečka je Hana Holišová.
(nominovány byly též: Radka Coufalová a Markéta Sedláčková)

Nejoblíbenější herec je Aleš Slanina.
(nominovaní byli též: Dušan Vitázek a Lukáš Vlček)

Cenu bezpečného zázemí si odnesla Simona Lepoldová, choreografická spolupracovnice mnoha brněnských inscenací.

A skvělá zpráva na závěr: Mimo tradiční ročenky MdB mapující sezónu 2011/2012 byla pokřtěna i hned dvě muzikálová CD Zdenka Merty “Nahá múza” (napsána ve spolupráci se Zorou Jandovou), tak i dlouho odkládané CD milého rodinného muzikálu “Zahrada divů” (napsaného v tandemu se Stanislavem Mošou).

Oceněným srdečně gratulujeme a snad za rok už budeme moci být opět přímo na místě.

Logo ankety MdB "Křídla"

 


Brno
Městské divadlo Brno uvede příští sezonu muzikálový Titanic nebo Lloyd Webberovo Pískání po větru
Brno
FOTOREPORTÁŽ: Noc na Karlštejně ukončila v Brně sezónu
Recenze a reportáže
Monty Python’s Spamalot v Brně aneb Jak zkusit rozlousknout dramaturgický kokosák
  • Sasie

    Jenom doplním, že v nominaci na tvůrčí počin byl ještě i Willy Russell za hudbu k Pokrevním bratrům. A u nejoblíbenější inscenace tam spolu s Pokrevními bratry byla Papežka a Jekyll :)

    Jinak večer to byl hodně povedený a hlavně opravdu hodně vtipný – od dotáček, přes jednotlivá vystoupení, až po skvělé komentátorské duo :D


  • Ondřej Doubrava

    Sasie: Díky za doplnění, v materiálu s výsledky to u inscenace chybělo, ale i jsem si chtěl tyto inscenace tipnout. :-)


  • veny

    Letos jsem nebyla, ale výsledek “v hercích” jsme tipovala, ale překvapilo mě vítězství Pokrevních bratrů.


  • candie254

    veny: taky mě to trochu zaskočilo, ač jsou Pokrevní Bratři skvělý muzikál, tak jsme si myslela, že vyhrají spíše více uváděný Jekyll a nebo Papežka :) Každopádně gratulace Alešovi a Hance, ale dalo se to čekat, že po takové sezóně, plné skvělých rolí, vyhrají :)