Ostatní města

V Ústí nad Labem má v pátek premiéru “Divotvorný hrnec”


V Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem si v repertoáru pravidelně nachází místo i muzikálová tvorba. Po tanečním muzikálu “Edith – Vrabčák z předměstí” se na jevišti ústeckého divadla od pátku usadí “Divotvorný hrnec”.

Plakát k inscenaci

Plakát k inscenaci

Muzikál je upravenou verzí amerického filmu “Finian’s Rainbow” (Finianova duha) s Fredem Astairem a Petulou Clarkovou v hlavní roli. “Divotvorný hrnec” byl prvním muzikálem v Evropě i u nás, kde jej na jeviště v roce 1948 uvedla dvojice Voskovec a Werich.

V Ústí nad Labem se režisérské taktovky a choreografie ujal osvědčený český muzikálový režisér Radek Balaš, který tuto inscenaci režíroval například v Divadle Semafor (další tituly – Vlasy, Do naha!, Adéla ještě nevečeřela…). Nastudování tanečních čísel bylo svěřeno Lindě Fikar Stránské. Zajímavé  kostýmy navrhla pro inscenaci Jolana Schofield Izbická. Velice funkční, jednoduchou, ale nápaditou scénu má na svém ,,hrbu“ Jan Kříž. Velikým plusem celého představení je živý orchestr vedený Pavlem Kantoříkem.

V komické roli Čochtana zhlédnou diváci komika Josefa Náhlovského. Hlavní ženskou roli Káči skvěle ztvárňuje talentovaná herečka a vynikající zpěvačka Jolana Smyčková, která v tomto představení opravdu exceluje. Jako Woody Rychtarik se publiku představí Martin Matoušek. Roli Josefa Nováka ztvárňuje Petr Matuszek. V dalších rolích diváci zhlédnou sólisty a soubor ústeckého divadla opery a baletu.

Nejbližší reprízy jsou 15. a 18. února. Termíny dalších představeních naleznete na webových stránkách www.operabalet.cz.


Aktuální zprávy
Letní muzikálové produkce – VELKÝ PŘEHLED
Aktuální zprávy
Premiéra Jesus Christ Superstar ve Slováckém divadle po 50 letech od prvního uvedení
Aktuální zprávy
Slovácké divadlo uvede předpremiéru muzikálu Jesus Christ Superstar
  • Arnošt z Pardubic

    Pavle, hezký. Akorát Radek Balaš v Semaforu nikdy Divotvorný hrnec nerežíroval, protože se toto představení v tomto divadle nikdy nehrálo. Režíroval tam hru Život je náhoda v obnošený vestě a pak se spolupodílel na režii popovodňové revue To nám to pěkně začíná. Takže zmínka o divadle Semafor by patřila spíš k Jolaně Smyčkové, která je jeho kmenovou členkou:-)


  • Tychi

    Hrnec je moje srdcová záležitost, ale Náhlovský jako Čochtan? Plakát? Božínku, co to v tom Ústí dělaj?


  • Pavel Košatka

    No na stránkách divadla píší toto:
    Šéf dílen SDOB Evžen Kupšovský nám k tomu řekl: “Od našich kolegů z pražského divadla Semafor dobře víme, že když pan Balaš režíroval muzikál před několika lety tam, tak vytvořil nový český rekord v počtu rekvizit na jednu inscenaci. (…)”
    Tak díky i za další čtenáře za poznámku ;-).


  • Arnošt z Pardubic

    To právě kolegové mysleli “Život je náhoda v obnošený vestě”… Hezký večer všem


  • Novotný

    Zdravím z divadla.
    Mám jen 2 dotazy:
    Jak si představujete že by se vešel Divitvorný hrnec do Semaforu?
    Jak víte 12.2. že Jolana Smyčková v představení exceluje, když premiéra byla až 13.2. a v Ústí jste nebyl?
    Živý orchestr je v operním divadle snad samozřejmost…


  • jeff

    O tom semaforu je psáno o pár příspěvků výš.
    12.2. byla generálka a živý orchestr je sice samozřejmostí, ale také né vždy.Například, pokud se nepletu, tak u Edith nebo u představení Cikánské kořeny/í tomu tak není.Ale u těchto představení se to dá i pochopit:)


  • Petr.P.

    Představení jsem viděl-jeho první reprizu..je to bomba..a živý orchestr je teď skutečně u muzikálu vyjímkou..krása. J.Smyčková a J.Náhlovský se pro role snad narodili. Paráda,díky.