Robin Hood - Cesta ke slávě

Castingová show “Robin Hood – Cesta ke slávě” v neděli odstartovala na TV Prima


Očekávaná castingová show “Robin Hood – Cesta ke slávě” v neděli odstartovala na TV Prima. Začali jsme sledovat boj 1160 uchazečů o hlavní role Robina a Mariany v připravovaném muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové “Robin Hood”. Pilotní díl nás zavedl na první konkurzy, především na jejich taneční část, na které mnoho uchazečů pohořelo, a porota také vyřadila typově nevhodné uchazeče. Více informací i celý díl ke zhlédnutí naleznete v dnešním článku.

Nacvičování choreografie před prvním konkurzem (foto iPrima.cz)

Úvodem připomeneme základní informace o castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě“, která je v ČR první svého druhu. Ve světě se jedná o běžnou záležitost. V základu jde o nalezení vhodných talentů do hlavních muzikálových rolí pomocí televizní show. V tomto případě se 1160 přihlášených uchazečů snaží získat hlavní role Robina a Mariany v připravovaném muzikálu “Robin Hood” od Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové v režii Jána Ďurovčíka. A právě oni usedli v porotě, kterou doplnil producent muzikálu a ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek, a která vynášela verdikty na prvním kole konkurzů.

To spočívalo v nacvičení krátké choreografie na píseň zbojníků přímo z připravovaného muzikálu a následné předvádění na jevišti Divadla Palace, kde se první konkurz odehrál. Účastníci tančili po skupinách a porota rovnou vyřazovala typově nehodící se a také zcela pohybově nepoužitelné uchazeče. Některým porota dala ještě poslední šanci zachránit nepřesvědčivý tanec zpěvem, ale většině to stejně nepomohlo. Jak to na konkurzech bývá, tak se porota nasmála při pohledu na některé “talenty” a Ján Ďurovčík jednu skupinu uchazečů označil jako “lesní skřety”.

Moderátoři a porotci show (foto Petr Marek/Musical.cz)

Ti, kteří postoupili z prvního kola, byli následující den podstoupeni pěvecké zkoušce. Nutno dodat, že většina uchazečů očekávala, že tanec bude až jako úplně poslední kritérium a tím, že první vyřazování probíhalo výhradně jen na základě zvládnutí choreografie, byli mnohdy překvapeni. Štěstí ale přeje připraveným…

Zpívalo se rovnou na hudební podklad, většinou se jednalo o muzikálové písně. Ondřej Soukup má také přesnou představu o hlasových dispozicích uchazečů, Robin by měl být tenor či vyšší baryton, Mariana soprán či mezzosoprán. Na výběr bylo z 26 skladeb a Ondřej Soukup s Gabrielou Osvaldovou poznali pěvecké talenty (i netalenty) po prvních pár tónech. Velice milým překvapením byla například Petra Slaninová, která se však typově na Marianu nehodí. Slíbila ale shodit třicet kilo a porota jí tento slib umožnila realizovat. Jak to dopadne, musíme se nechat překvapit.

Celý díl můžete zhlédnout níže, pravidelně vám budeme přinášet reportáže, pokud o ně samozřejmě budete mít zájem. U finálových kol pak budou zajímavé diskuze, kterých se doufám pod články zúčastníte. Již teď můžete diskutovat o prvním konkurzu, a jak se vám celá castingová show zamlouvá…

Druhý díl odvysílá TV Prima v neděli 14. března 2010 od 20 hodin a podíváme se v něm na další průběh konkurzů v Divadle Palace.

První díl castingové show

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz


Rozhovory
Radka Špáňová: “K Johance jsem se dostala úplnou náhodou”
Rozhovory
Marie Křížová: Agnes je můj splněný sen
Pozvánky a konkurzy
Bára Basiková zazpívá v Divadle Kalich poprvé na komorním recitálu (+ soutěž o 3×2 vstupenky)
  • Lukas

    tento porad je supeeer..:)..:)..uuz se mooc tesiim na dalsii diily..co tesiiim : NEMUUZU DOSPAT!!:)))..a neviite náhodou kdy zacnou ty primý prenosy.?..jako kdy uz to nebudou tyhlecty konkurzy a tak?!;)))


  • Pavel Košatka

    Podle tiskové konference má být odvysíláno 13 dílů a z toho 9 přímých finálových přenosů. Mohlo se to ještě změnit, těch dílů z castingu je málo… ;) Takže za pár týdnů je to tady…


  • Pavel

    to Lukas: Ještě 3 castingové neděle a opravdu se dočkáš!