Praha

Muzikál Tick, Tick…BOOM! startuje novou sezónu!


Muzikál Tick, Tick…BOOM!, který od února 2018 uvádí spolek art4rent, z. s. v pražském Divadle Na Prádle, se po prázdninách vrací s novými reprízami.

Bohémský život neúspěšného umělce je skvělý! Je skvělý, když je vám dvacet. Je v pohodě, když je vám dvacet pět. Ale co když je vám už třicet? Třicet – věk, kdy máte dělat dospělá rozhodnutí, mít dobrou práci, vlastnit auto a byt… prostě stabilizovat celý svůj život.

Inscenace komorního muzikálu si získala velmi rychle sympatie diváků.

Tick, Tick… BOOM! je autobiografická černá komedie skladatele Jonathana Larsona, která odhaluje úzkosti, pochybnosti, nejistoty, které prožíval v období před uvedením RENTu, svého nejslavnějšího muzikálu. Larson v Tick, Tick… BOOM! skrze postavu Jona sní o tom, že jednou uvede svůj muzikál na Broadwayi. Larsonovi se to nakonec povedlo, i když den před premiérou RENTu náhle zemřel a úspěch svého muzikálu, který výrazně ovlivnil vývoj amerického hudebního divadla, neměl možnost prožít.

V českém překladu v doprovodu živé kapely hrají Tomáš Vaněk, Peter Pecha a Lucia Jagerčíková. Režie se ujal Martin Vokoun.

Tick, Tick…BOOM! můžete nejblíže vidět v termínech 24. 9., 9. 10., 12. 11. a 12. 12., začátek vždy v 19:00.

Vstupenky zakoupíte online v sítích GOOUT nebo Ticket Art.

O vzniku inscenace byl natočen také výjimečný dokumentární film, jež si aktuálně odbyl svou internetovou premiéru. Dokument nejen o samotném díle a inscenaci, ale o pohledu na současnou muzikálovou scénu, o osobních tématech tvůrců a jejich vyznáních, o životě jedné generace kolem třiceti let.

Autorem fotografií je Kristýna Junková

Aktuální zprávy
Muzikál MEFISTO se poprvé ukázal veřejnosti
Praha
Odtajněno! Muzikál “Mamma Mia!” se v Praze představí poprvé v české verzi
Praha
“Je třeba zabít Davida” se již za měsíc představí v Divadle Broadway (+ video)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!