Praha

Muzikál “Mauglí” hledal inspiraci v ZOO


Tvůrci muzikálu Mauglí dostáli tomu, co naznačovali od samého začátku, a nemilosrdně vyhnali své herce do zoologické zahrady, aby zde mohli odkoukat vše, co by se dalo využít na pódiu. První čtená zkouška tak v pondělí 29. července probíhala netradičně přímo před pavilónem šelem. Od úterý budou herci docházet již do Divadla Kalich na zkoušky v jevištních dekoracích a na tréninky na tanečním sále. Není proto už pochyb, že zkoušky jsou v plném proudu, nehledě na tropické teploty.

Dobrodružný rodinný muzikál Mauglí, jehož autory jsou Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová, bude mít svou premiéru v divadle Kalich již 12. září. Úspěšného Robina Hooda nahradí další sympatický kus, který je prý pro děti pouze zdánlivě, na své si přijdou především dospělí diváci. Režisérské duo SKUTR slibuje nevšední podívanou už jen proto, že herci dostali nelehký úkol ztvárnit na jevišti zvířata s jejich charakteristickými pohyby, ale také vlastnostmi a chováním.

Herci a tvůrčí tým na první čtené zkoušce v pražské ZOO

Herci a tvůrčí tým na první čtené zkoušce v pražské ZOO

Jelikož muzikál Mauglí nebude a priori pohádkou pro děti, nejtěžší úkol nás u každé role čeká v nalezení hranice mezi zvířetem a člověkem. Tu nenajdeme pouze vnějším pohledem – jak se herec pohybuje, jestli vrčí, do čeho je oblečený a tak podobně. Ta se skrývá uvnitř – jaké zvíře si v sobě neseme, jaké zvířecí povahové rysy máme. Nebude jednoduché najít tyto jednotlivé prvky a začít je zpracovávat tak, aby byly na jednu stranu divadelně zajímavé a na straně druhé srozumitelně vyjadřovaly v člověku to zvíře, které má občas vlastnosti lidské, občas zvířecí. O tom všem jsme si dneska s herci povídali a podle mého to bude to nejtěžší, co nás čeká,“ vysvětluje za režisérské duo Martin Kukučka.

Od září se můžeme v divadle Kalich těšit v nevšedních úlohách na Jiřího Korna v roli pantera Baghíry, Romana Tomeše jako Mauglího, Michaelu Doubravovou, Richarda Tesaříka, Vladimíra Marka, Jana Kříže nebo Luciu Šoralovou. Ta v zoologické zahradě obcházela kolem výběhu vlčice snažila se najít s touto půvabnou šelmou společnou řeč. Maminčino snažení pozorovala se zaujetím  Šoralové dcera Rebeka, která měla z výletu do zoo určitě největší radost ze všech. Roman Tomeš s Michaelou Doubravovou zase využili nevšedního pracovního prostředí k vyvenčení svého psího miláčka Akorda, který se stal okamžitě hvězdou celého odpoledne.

Obsazení muzikálu Mauglí

Mauglí: Jan Cina, Roman Tomeš, Petr Kolman
Panter Baghíra: Jiří Korn, Peter Strenáčik, Jan Sklenář
Rashmí: Michaela Doubravová, Brigita Cmuntová
Rákšasí (matka vlčice): Lucia Šoralová, Vendula Příhodová
Rao (táta vlk)/Sup: Peter Strenáčik, Jan Kaštovský
Opičí král/Sup: Csongor Kassai, Ondřej Nosálek
Tygr Šer Chán: Jan Kříž, Juraj Čiernik
Šakal Tabakí/Sup: Zbyněk Fric, Petr Vančura
Medvěd Balú: Jiří Zonyga, Michal Pleskot
Had Ká: Vladimír Marek, Jan Vlas
Slon Háthí/Sup: Richard Tesařík, Petr Opava

Tanečníci, akrobati, herci: Radka Pavlovčinová/Eliška Křenková, Linda Fernandez/Lucie Drábková, Václav Procházka/Peter Dolinajec, Jakub Sedláček/Martin Vraný, Jindřich Panský/Matyáš Ramba ad.

Nezbývá než celé zvířecí partě popřát hodně zdaru během zkoušek a zlomvaz na blížící se premiéře 12. září! Pokud si chcete čekání trochu zkrátit, můžete si na webových stránkách Divadla Kalich pustit jednu hudební ukázku z muzikálu.

První čtená zkouška Mauglího v pražské ZOO

První čtená zkouška Mauglího v pražské ZOO

Choreografky Jana Burkiewiczová a Adéla Laštovková Stodolová

Choreografky Jana Burkiewiczová a Adéla Laštovková Stodolová

Jiří Korn ztvární pantera Baghíru

Jiří Korn ztvární pantera Baghíru

Petr Kolman (Mauglí), Jan Sklenář (Baghíra) a Vendula Příhodová (Rákšasí)

Petr Kolman (Mauglí), Jan Sklenář (Baghíra) a Vendula Příhodová (Rákšasí)

Lucia Šoralová a Ondřej Soukup

Lucia Šoralová a Ondřej Soukup

Jan Kříž, Vendula Příhodová a Jiří Zonyga

Jan Kříž, Vendula Příhodová a Jiří Zonyga

Míša Doubravová s psím mazlíčkem Akordem

Míša Doubravová s psím mazlíčkem Akordem

Představitelé hada Ka - Vladimír Marek a Jan Vlas

Představitelé hada Ka - Vladimír Marek a Jan Vlas

Lucia Šoralová s dcerou Rebekou

Lucia Šoralová s dcerou Rebekou

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
Muzikál BIOGRAF LÁSKA s písničkami Hany Zagorové se představil
Aktuální zprávy
Vyjádření producenta Oldřicha Lichtenberga k odložení muzikálové parodie 50 ODSTÍNŮ!
Praha
“Obraz Doriany Gray” již tuto sobotu premiérově v Ta Fantastice
  • Mikeš

    To by mě zajímalo, proč jsou zrovna u role šakala Tabakího tři alternace, když to není hlavní role? U Mauglího nebo Baghíry bych to chápal.