Aktuální zprávy

Kdo bude hrát a zpívat v muzikálu HAMLET v Divadle Hybernia


V pondělí 24. února proběhl v Divadle Hybernia konkurz na obsazení rolí do muzikálu Janka Ledeckého Hamlet. Zájem byl veliký a divadlem prošlo několik stovek zájemců o role do taneční company i do hlavních rolí.

Úspěšné muzikálové zpracování Shakespearova Hamleta se po zastávkách v Japonsku, Americe a Koreji vrací do Prahy. Od podzimu bude Hamlet uváděn v Divadle Hybernia. Premiéra je plánována na 1. října 2020.

Hamlet Muzikal Divadlo Hybenia

„Ještě jsem u konkurzu nezažil takový zájem. Ano, na poslední nastudování Hamleta v Soulu dorazilo na konkurz přes tisíc zájemců, ale v Praze? A to jsme taneční nároky rozšířili ještě o akrobacii. A ukázalo se, že úroveň se za posledních pár let zvedla opravdu dramaticky. Takhle obsazený muzikál jsem ještě neměl,“ komentoval náročný den Janek Ledecký. Choreografka Petra Parvoničová totiž nikoho nešetřila a celé dopoledne se v divadle tančilo na plný plyn.

Hamlet Muzikal Divadlo Hybenia

Do hlavní role Hamleta byli vybráni Adam Mišík a Vojtěch Drahokoupil. „Chtěl jsem, aby náš Hamlet 2020 měl v sobě určitou křehkost a zranitelnost, která bude v kontrastu s pěveckým záběrem, který Hamlet má. Což je přesně to, co Adam Mišík i Vojta Drahokoupil naplňují. Adam se připravuje na zápas v boxerském ringu a Vojtu jsem poslal do fitka, protože až budou běhat po hradbách Elsinoru, každá žena v publiku musí zalapat po dechu. V závěrečném souboji budeme vycházet z choreografie japonské verze. Je nádherná. Ale také nejnáročnější. Takže tréninky šermu začínají už v březnu,“ dodává o obsazení hlavních rolí Ledecký.

Hlavní ženská postava Ofélie je zatím zahalena tajemstvím. „Typ Ofélie je od pana Shakespeara definován poměrně přesně. Na konkurz původní verze Hamleta před 21 lety dorazila šestnáctiletá Dasha. A já jsem si moc přál, aby se podobný zázrak zopakoval i letos. A povedlo se. Zatím nesmím prozradit nic, ale máte se na co těšit,“ říká k výběru hlavní ženské postavy Ledecký.

V roli Gertrudy se budou alternovat Marta Jandová, Ivana Chýlková a Elin Špidlová a roli Claudia se ujme Janek Ledecký, Josef Vojtek a Tomáš Novotný. „Elin Špidlová byla první královna tzv. světové verze pod vedením Roberta Johansona. Na “Nevěrnou” Marty Jandové se těším už teď. A Ivana Chýlková? To je moje srdcovka už od té doby, co jsem ji ještě jako frontman Žentouru potkal na DAMU. A s Pepou Vojtkem jsme u muzikálového Hamleta od jeho prvních kroků. A pro roli výstavního padoucha Claudia jsme zráli víc než dvacet let,“ směje se Ledecký.

Ne všechny postavy jsou nyní definitivně obsazené a stále se jedná.

producent Michal Mückstein, režisér Lubor Cukr, choreografka Petra Parvoničová, Janek Ledecký Hamlet Muzikal Divadlo Hybenia

producent Michal Mückstein, režisér Lubor Cukr, choreografka Petra Parvoničová, Janek Ledecký

„V Hybernii představíme verzi, která vznikla ve spolupráci Janka Ledeckého, Martina Kumžáka a amerického režiséra Roberta Johansona. Divadlo Hybernia umožní představit českému divákovi monumentální scénu z dílny Šimona Cabana tak, jak byla použita v největších korejských divadlech,” říká k výpravě muzikálu Hamlet výkonný producent Michal Mückstein. Kostýmy jsou dílem Simony Rybákové, která s Jankem Ledeckým spolupracovala už na Galileovi.

VSTUPENKY


Recenze a reportáže
Recenze: Kamila Nývltová ohromila diváky svou Lorraine (+ rozhovor)
Praha
“Casanova” v Divadle Broadway odhalil obsazení
Aktuální zprávy
Divadlo J. K. Tyla v Plzni ruší program do konce roku 2020 a vrací vstupné
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!