Brno

“Čarodějky z Eastwicku” budou kouzlit v HdK, “Aida” zase nejspíše zamíří do Brna


Muzikál dvojice John Dempsey a Dana P. Rowe “Čarodějky z Eastwicku” nemusíme čtenářům našeho portálu dlouho představovat. Dílo podle literární předlohy Johna Updikea, podpořené megaúspěchem filmové adaptace studia Warner Bros. se v Městském divadle Brno hraje již od roku 2007 a je v součanosti jeho nejúspěšnější inscenací – zkrátka repertoárový evergreen. Inscenace Stanislava Moši v Praze již před lety hostovala v Divadle Hybernia, nyní se objeví v honosném prostoru Hudebního divadla Karlín.


Dvě největší muzikálové scény v ČR se po letech vzájemného oťukávání domluvili na spolupráci a čím jiným ji nastartovat, než pěti reprízami titulu, který, jak se ředitel HdK Egon Kulhánek vyznal Městskému divadlu Brno velice závidí, bylo o něm napsáno v rámci recenzí množství superlativů a Petr Štěpán obdržel za roli Darryla Van Horna Cenu Thálie.

Ani informace o novém hostování v Hudebním divadle Karlín pro vás jistě není nová, první informaci jsme bleskurychle přinesli již v květnu, kdy se o hostování letmo zmínil ředitel MdB Stanislav Moša.

Čarodějky z Easwicku v Městském divadle Brno (foto: Tino Kratochvil)

Obsazení bude zcela shodné s brněnskou verzí, stejně tak přenositelnost inscenace by podle slov Petra Gazdíka měla být stoprocentní.

Připomeňme termíny hostování:

čtvrtek 29. listopadu 2012 19:00

pátek 30. listopadu 2012 19:00

sobota 1. prosince 2012 15:00

sobota 1. prosince 2012 19:00

neděle 2. prosince 2012 15:00

Ceny vstupenek jsou shodné s klasickým ceníkem HdK od 290,- Kč po 700,- Kč. Vstupenky seženete v síti Ticket Art.

Spolupráce navíc bude s největší pravděpodobností oboustranná: Hudební divadlo Karlín by mělo v červnu 2013 hostovat se svou novinkovou “Aidou” (nyní ocitujeme znak od znaku oficiální tiskovou zprávu) v podání “umělců z Prahy” :-) (konec citace)  v Městském divadle Brno v rámci dalšího ročníku festivalu Divadelní svět . O další vzájemné kooperaci rozhodne hlavně divácký zájem o obě akce, V případě většího zájmu již o Čarodějky je ve hře možnost operativního přidání repríz. Obě scény jsou nakloněny další spolupráci. Z hostování vám s největší pravděpodobností přineseme reportáž.


Brno
Obsazení muzikálu PRETTY WOMAN v Městském divadle Brno
Praha
DĚTI RÁJE se vrací do Prahy a slaví 10 let
Nosiče
Představení nové české nahrávky klasického muzikálu “Šumař na střeše”
  • Ifča

    Jen pro info, na stránkách TicketArt jsou představení ve čtvrtek a v neděli už vyprodaná.


  • bara

    nebo zrušená spíše…


  • Renata

    Na Ticketportalu stále ještě jsou volné vstupenky i na čtvrtek a neděli.


  • Briseis

    Já jsem si lístek koupila už někdy v červenci.. pro jistotu. :)


  • karolina

    Hurááááá. Velmi doporučuji návštěvu všem milovníkům muzikálu! Protože MDb je v Česku jednoznačně nejlepší soubor, který muzikál dělá! Skvělé a profesionální divadlo! Když jsem viděla jejich Mary Poppins nevěřila jsem, že je někdo v česku schopný udělat muzikál stejně kvalitně jak na Broadway. NEPROPÁSNĚTE!!!


  • Michaela

    LIDI BĚŽTE NA TO!

    Viděla jsem v Brně a klobouk dolů před interprety MDB!
    Nádherné výkony a úžasná muzika!!! Radka Coufalová, Johana Gazdíková, Ivana Vaňková prostě FAMÓZNÍ!!!!!!!!

    Už jsem si koupila lístky na pražské uvedení. Superodvaz!

    Brno je opravdu NEJLEPŠÍ!!!