Ostrava

Muzikál PĚT LET ZPĚT (The Last Five Years) bude v české premiéře uveden v Ostravě


Muzikál The Last Five Years – v českém překladu Tomáše Novotného PĚT LET ZPĚT – je především v anglofonních zemích velmi dobře známý a často uváděný. Soubor operety/muzikálu Národního divadla moravskoslezského jej představí v exkluzivní české premiéře.

Muzikál The Last Five Years měl světovou premiéru v roce 2001 v Chicagu, o rok později pak premiéru na jedné z off-broadwayských scén. V roce 2006 jej uvedla prestižní londýnská scéna Menier Chocolate Factory. V roce 2014 byl na základě stejnojmenného muzikálu natočen film (český název: Posledních pět let) s Jeremy Jordanem a Annou Kendrick v hlavních rolích.

Pět let zpět muzikál The Lats Five Years musical Klára Jelínková Tomáš Novotný Národní divadlo moravskoslezské Divadlo 12

Může se zdát, že téma partnerských vztahů už bylo zpracováno ve všech možných variantách a podobách a že už divák nemůže být ničím překvapen. Přesto autor tohoto muzikálu – mladý americký skladatel Jason Robert Brown našel nový a zcela originální způsob, jak nahlédnout do pětiletého soužití dvou lidí. Vztah spisovatele Jamieho a herečky Kathy vidíme od samého začátku, tedy jejich první schůzky, až do jeho rozpadu právě po pěti letech. Obě dvě postavy však příběh v prostředí newyorských reálií představují po svém – v uzavřených monologických skladbách. Jeho verze je přitom interpretována chronologicky, zatímco její pohled na vztah je prezentován od konce. Jamie a Kathy se tedy reálně na jevišti téměř nepotkají. Právě téma „míjení se“ přináší dnešní doba stále častěji, proto je i dílo J. R. Browna stále aktuálnější a naléhavější.

Pět let zpět muzikál The Lats Five Years musical Tomáš Savka Martina Šnytová Národní divadlo moravskoslezské Divadlo 12

Česká premiéra muzikálu Pět let zpět se uskuteční 26. záříDivadle „12“.

Režie se ujala Janka Ryšánek Schmidtová. Ve scéně Lucie Labajové se v hlavních rolích představí Klára Jelínková nebo Martina Šnytová a Tomáš Novotný nebo Tomáš Savka. Komorní šestičlenný orchestr, který bude tentokrát na jevišti „odhalen“ a bude plnohodnotnou součástí představení, bude pod vedením Marka Prášila.

Vstupenky jsou k dispozici na www.ndm.cz.


Ostrava
Ostrava: Zveřejněno obsazení “Pardon my English” a změna dramaturgického plánu
Ostrava
Muzikál “Marguerite” představuje český tvůrčí tým, překládat bude Prostějovský
Ostrava
Premiéra muzikálu WEST SIDE STORY v Ostravě již tento čtvrtek
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!