Fotoreportáže a galerie

Kostýmová ochutnávka z “Klíče králů”


Rocková opera Daniela Landy “Klíč králů” už se v těchto dnech pilně zkouší na jevišti Divadla Broadway, však premiéra 10. 10. 2012 už není vůbec daleko. Ačkoli budou kostýmy a masky tohoto příběhu, zatím ukrytého pod silnou rouškou tajemství, oficiálně představeny až příští týden 28. 8., my pro vás máme miniochutnávku z dnešní první kostýmní zkoušky (nad nimiž dohlížel Roman Šolc) a fotografování na oficiální billboard už dnes. Hlavní pozornost byla věnována Petrovi Kolářovi coby Grgovi – králi skřetů. U nás uvidíte i jiné známé tváře.

Rocková opera Klíč králů Petr Kolář

Jak se rodí král skřetů: Petr Kolář v kostýmové mezifázi

Rocková opera Klíč králů Petr Kolář

Petr Kolář s kostýmním výtvarníkem Romanem Šolcem

Rocková opera Klíč králů Petr Kolář

V maskérně....

Rocková opera Klíč králů Petr Kolář

Pod maskou...

Rocková opera Klíč králů Petr Kolář

Stačí několik desítek minut a je zde nikoli Petr Kolář, ale král skřetů Grg v plné parádě

Rocková opera Klíč králů Marián Vojtko

Marián Vojtko bude králem upírů jménem Kelo

Rocková opera Klíč králů Josef Vojtek Markéta Procházková

Čaroděj ohně Strig (Josef Vojtek) a čarodějka podob Efine (Markéta Procházková)

Rocková opera Klíč králů Markéta Procházková

Čarodějka podob Efine (Markéta Procházková)

Rocková opera Klíč králů Jakub Šlégr

Někteří z účinkujících asi nebudou jen tak snadno k poznání aneb Jakub Šlégr

Rocková opera Klíč králů Tomáš Trapl

Ještě jednou čaroděj ohně Strig - tentokrát Tomáš Trapl

Vstupenky na “Klíč králů” zakoupíte v prodejní síti společnosti Ticket Art.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Fotoreportáže a galerie
Velká fotogalerie: 10 let Hudební scény Městského divadla Brno
Fotoreportáže a galerie
Kamila Nývltová oslavila 30. narozeniny a 10 let na scéně úchvatným koncertem
Praha
Divadlo Kalich má nového Krysaře. A je skvělý (+ video)
  • Tereska

    úspěšný kandidát na debilitu roku :-) ??? Klíč králů :D


  • Jana

    Nemůžu si pomoct,ale hrozně mi to připomíná hru World of Warcraft..:D


  • Kuba

    Tereska: Nevím, jestli bych označil muzikál od Landů za Debilitu roku, zatím vše co udělali mělo nějakou kvalitou a většinou né malou.
    Jana: Tak asi to od WOW nebude mít moc daleko, fantasy jako fantasy:D
    Jinak Trapl vypadá výborně, už se nemůžu dočkat až to začne. Jenom bude sranda je pod těma maskama poznat :D


  • Milan

    Mě se kostýmy moc líbí! A nechápu některé škarohlídské komentáře!


  • Radka

    I mě se kostýmy moc líbí a na výsledek si musíme počkat, v každém případě se určitě podívat půjdu a udělám si svůj vlastní názor :-)))


  • David

    Kostýmy jsou zajímavé, jen mně mrzí, že kdybych si nepřečetl kdo je dělal tak to 100% poznám. Šolcův styl se opakuje téměř v každém jeho kousku, což je trochu škoda. Chápu, že autorův rukopis by měl být poznat ale myslím si, že by to chtělo trochu víc originality. Některé kostýmy jsou velice podobné třeba těm z Kata. Ovšem ne všechny.


  • Briseis

    Kostýmy jsou krásné a podle VIP zpráv na Primě stály 3 miliony. Klíč králů má před sebou dost vysokou finanční laťku a musí si na sebe hodně vydělat. Pokud se to u diváků neujme, bude to dost problém :)


  • Pavlos

    co me vazne prijde smesny je,za landovka si vyhazuje osto ses,herci nemaj poradne ani scenar,nevi co zpivat, dalsi tvrzeni,ze nevyjde ani cd ani dvd. Tak to chci videt,jestli vubec do premiery neco bude. Tohle jeslti se zaplati bude vazne darek k VANOCUM


  • Sukie

    Kostýmy jsou krásné jako většina Šolcových věcí, ale je vidět, že je to jeho práce…
    I tak myslím,že muzikál bude dobrý, přece jen věci od Landů mají vždy určitou kvalitu ;)


  • Briseis

    Já myslím, že Mirjam Landa nikoho nevyhazuje, spíš ti herci odchází sami – pokud je pravda, že nemají ani scénář, ani hotovou hudbu a není co zkoušet a premiéra se blíží, tak prostě lidi odcházejí – komu by se chtělo jít do nějakého nejistého projektu?


  • Kuba

    Pokud vím, tak scénář i všechny písně už jsou hotový, protáhlo se to taky díky Danově nemoci. A herci buď odešli protože nezvládali náročnost nebo měli problémy na zkoušky vůbec dojít, důvody jsou myslím známý a ani samotní umělci je nepopírají. Pokud se v něčem pletu, budu rád za opravu. Ale CD a DVD mě taky docela mrzí, že nebudou.


  • Briseis

    O tom, že herci nemají scénáře nebo že nezkoušeli mám z VIP zpráv: http://www.iprima.cz/porady/v/news (byť tedy ho herci hájí, že je to u Landových normální) ale co se týče náročnosti – o požadavcích a o náročnosti role měli tvůrci umělce seznámit předem. Je trochu zvláštní, že v průběhu zkoušek najednou odpadne tolik zpěváků ze stejných důvodů, nebo proto, že nemají čas na zkoušky (které zřejmě tedy údajně zatím asi neproběhly :)). Pokud vím, tak v takto hojném počtu se z žádného muzikálu neodcházelo.


  • Ondřej Doubrava

    Aby se předešlo alespoň několika spekulacím, vynesu malý snad neškodný detail, nutno říct, že během včerejšího focení probíhalo zcela zjevně podle dění něco jako jedna z prvních “projížděček” a to poměrně nonstop (hudba slyšet byla dost, jaká je, logicky necháme jako tajemství, kdoví na jaké základy také zkouší) i když vše samozřejmě naprosto neveřejně, nutno to respektovat. Takže nebojte. :-)


  • Pavlos

    Ale hlavne tady jde o princip a pristup at uz jde o kohokoliv,ale tohle by se urcite stavat nemelo,ze je tady mesic a neco do premiery a i herci si stezuji,ze nic nevi atd. Otazka spis bude jestli nejaka premiera bude a zda vubec nejaci herci zustanou,aby vubec mel kdo co hrat po najezdu pani landove o tom dost pochybuju


  • Briseis

    Díky Ondřeji. Třeba je to chytrý marketingový tah tvrdit do médií, že nic není hotovo a vlastně je hotovo všechno. :)) Nicméně pokud herci odcházejí, protože je překvapila náročnost role, tak to nesouvisí s tím, jestli je něco hotovo nebo ne. Můj názor je, že se jim to mělo sdělit na začátku.


  • thenardier

    no a pokud už mají měsíc a kousek po začátku zkoušení postavené celé představení (co vím,začalo se zkoušet 17.července),tak pak to nechci ani radši vidět…to bude paskvil


  • Tom

    Tak do zkoušení bych se moc Landovým nemíchal. Proč taky, je to jejich věc, a podle předchozích projektů by si zasloužili nějakou důvěru. Navíc, na první zkoušku Tajemství prý přišel Dan s jednou A4 se slovy že to je jediné, co zatím má. A jak Tajemství dopadlo, skvěle. Tak bych nechal přípravy na Landových, lidí kolem nich, a počkal si měsíc, dva, až uvidíme Klíč na divadle.


  • Alea

    Mně ty kostýmy přijdou zajímavé, trošku ve stylu Tima Burtona, ale určitě pro muzikál líbivé. A Landu bych nepodceňovala, vždycky dokázal, že i přes všechny jeho hekticky vznikající představení, nikdy nezklamal. Což dokládá i to, jak dlouho se jeho díla hrají a pořád naplňují divadlo. A i když děj možná bude připomínat něco ve stylu Pána prstenů, tak věřím, že minimálně hudba diváky nadchne. :-)


  • P@vel

    Doufám, že odkaz bude fungovat:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151133768799101&set=a.439485089100.210267.22487394100&type=1&theater

    Fotografie hlavních představitelů v kostýmech na FB Dana.


  • ANDREA

    TERESKA -holka zlatá , nevím kolik máš roků , ale takovou blbost napsat je fakt ubohé . Landovi zatím složili jedny z nejlepších muzikálů