Aktuální zprávy

Muzikál ROCKY se poprvé představil v ringu (+ obsazení)


Světový muzikál “Rocky” na motivy kultovního filmu se Sylvesterem Stallonem, vkročí na scénu Kongresového centra Praha 3. března 2017. Legendární příběh o životní šanci a osudové lásce uvádí společnost Dark style agency (producent české verze muzikálu Mamma Mia!) ve spolupráci se Stage Entertainment. Dnes se poprvé představil v ringu na oficiální tiskové konferenci.

Muzikál Rocky měl světovou premiéru 18. listopadu 2012 v hamburském Operettenhaus a sklidil pozitivní recenze. Na základě německého úspěchu byl v dubnu 2014 uveden na newyorské Broadwayi, kde získal 4 nominace na cenu Tony, z nichž jednu – za originální scénografii – vyhrál. Tři ocenění obdržel také v rámci prestižních Drama Desk  Award a Outer Critics Circle Award, na dalších 14 trofejí byl nominován.

Původní hudbu muzikálu Rocky zkomponoval Stephen Flaherty, texty napsala Lynn Ahrens, slavný tandem oceněný cenou Tony a 2x nominovaný na Oscara. Autorem libreta je Thomas Meehan, který mimo jiné napsal předlohy k muzikálům Producenti a Hairspray. Autorem českých textů je Michael Prostějovský.

Soutěž pro Rockyho: pití čerstvých vajec (Peter O. Pecha, Jan Kříž, Kryštof Michal)

Soutěž pro Rockyho: pití čerstvých vajec (Peter O. Pecha, Jan Kříž, Kryštof Michal)

Režií českého zpracování je pověřen německý režisér Christoph Drewitz, který se podílel také na verzích muzikálu Rocky pro Broadway a Hamburk.

V titulní roli se budou alternovat Kryštof Michal (bývalý frontman Support Lesbiens, nyní frontman skupiny Portless) a muzikáloví zpěváci Jan Kříž a Peter O. Pecha. Dále se můžete těšit např. na Hanu Holišovou, Markétu Procházkovou, Romana Vojtka, Milana Šteindlera, Michaelu Noskovou a mnoho dalších. Zajímavostí je obsazení role moderátora finálového zápasu, které se ujmou špičky v tomto oboru – Robert Záruba, Vojtěch Bernatský, Petr Svěcený a Ondřej Novotný.

Část obsazení muzikálu Rocky

Část obsazení muzikálu Rocky

České obsazení muzikálu ROCKY

Rocky – Kryštof Michal / Jan Kříž / Peter O. Pecha
Mickey – Milan Šteindler / Luděk Walter
Paulie – Roman Vojtek / Henrich Šiška
Adrian – Hana Holišová / Markéta Procházková
Gloria – Michaela Nosková / Dagmar Zázvůrková

Gazzo – Jaromír Adamec
Buddy – Radim Flender / Martin Steiner
Watchman / Mike – Juraj Bernáth / Jiří Daniel
Wisotzky / Doctor – Petr Kutheil / Petr Ryšavý
Spider Roco – Ondřej Bábor / Aleš Vogel
Bob Dunphy – Robert Záruba / Vojtěch Bernatský / Petr Svěcený / Ondřej Novotný
Angie – Pavlína Matiová
Joanne – Marie Křížová / Vendula Příhodová
Lina McKenna – Zora Hejdová / Hana Mašlíková
Apollo Girl – Petra Vraspírová / Veronika Veselá / Daniela Lebedová

Stav k 2. 11. 2016

Tvůrčí a inscenační tým

Scénář – Thomas Meehan, Sylvester Stallone
Hudba – Stephen Flaherty
Texty – Lynn Ahrens
České přebásnění – Michael Prostějovský
Režie – Christoph Drewitz
Choreografie – Ivana Hannichová
Fight choreografie – Vladimír Hub
Scénografie – Martin Černý
Kostýmy – Roman Šolc

Diváci nebudou ochuzeni ani o originální hudbu včetně hitparádových hitů „Eye of the Tiger“ a „Gonna Fly Now“, které byly nominovány na Oscara za nejlepší filmovou píseň. Zda-li tyto známé písně zazní kompletně v češtině nebo v angličtině, či se vytvoří nějaký “kompromis”, je dle slov Michaela Prostějovského stále v jednání.

Velkolepou podívanou má slibovat unikátní scénografie Martina Černého, která prý v českých muzikálech nebyla doposud k vidění. Pro zajímavost, diváci, kteří budou mít zakoupeny vstupenky v kategorii “Golden Circle” (prvních šest středových řad Kongresového centra), se během druhé poloviny představení přesunou na vyhrazená místa na tribuně přímo na jevišti a finální zápas s Apollem si tak mohou vychutnat na dosah ruky.

Návrh scény muzikálu Rocky

Návrh scény

Návrh scény muzikálu Rocky

Návrh scény

Návrh scény muzikálu Rocky

Návrh scény

Slavnostní premiéry muzikálu Rocky se uskuteční 3. a 4. března 2017 od 19. hod. v Kongresovém centru Praha.

Do konce sezóny se odehraje pouze limitovaný počet 24 představení.

Vstupenky na muzikál Rocky zakoupíte v síti Ticket Art.

Synopse muzikálu Rocky

Muzikál Rocky se stejně jako jeho stejnojmenná filmová předloha odehrává v dělnické Jižní čtvrti Filadelfie na podzim roku 1976. Rocky Balboa je talentovaným, ale neúspěšným příležitostným boxerem z velmi prostých poměrů. Bojuje v nejpodřadnějších zápasech a nad vodou se drží jen jako vymahač dluhů pro místního mafiána Gazza.  Podobně beznadějná jako život sám se mu jeví i jeho láska k dívce Adrianě, kterou zná od dětských let stejně jako jejího bratra a zároveň jednoho z mála svých kamarádů Pauliho. Avšak jakékoliv snahy Rockyho sblížit se s plachou a stydlivou Adrianou vyznívají do prázdna.

Právě ve Filadelfii chystá na blížící se Nový rok mistr světa v těžké váze Apollo Creed velký zápas u příležitosti dvoustého výročí americké nezávislosti, ve kterém je odhodlán znovu obhájit svůj titul. Chce ale dát šanci místnímu amatérskému šampionovi, aby jej porazil a zkusil si tak splnit svůj „americký sen“. Z řady možných uchazečů si volí Rockyho, na němž jej nejvíce upoutala jeho přezdívka „Italský hřebec“. Už od samého počátku ale v naplnění Rockyho „amerického snu“ nikdo ani v nejmenším nevěří, nad Apollem totiž není šance zvítězit. Rocky však cítí, že právě tento zápas je jeho poslední šancí dokázat okolnímu světu i sám sobě, že neztrácí odvahu a něco dokáže. A zároveň právě v této chvíli překonává Adriana ostych a přiznává, že je jí Rocky už dávno blízký.

Těsně před Vánocemi se ale situace začne zaplétat: na pozadí dvou hlavních událostí, tedy vrcholících příprav chystaného zápasu století a počínajícího milostného vztahu Rockyho a Adriany, se totiž do příběhu začnou zaplétat další postavy z jejich okolí – bratr Pauli, zestárlý trenér Mickey, který Rockyho už dávno odepsal, mafián Gazzo i Ariadniny kamarádky z krámku, ve kterém prodává.

Chvíle zápasu neporazitelného šampiona a nové místní „superstar“ Rockyho se blíží. Doby, v nichž zápasili sobě rovní, jsou dávno pryč: současnost si totiž žádá velkou show! Rocky konečně vystoupí ze svého stínu a vrhá se do boje o čest, lásku i naději s plným nasazením a celým srdcem. Má ale šanci tento nerovný souboj ustát?

FOTOGALERIE – tisková konference

Foto: Herminapress

Aktuální zprávy
V muzikálu MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU si zahraje Hůlka i Vondráčková (+ video)
Praha
EXKLUZIVNĚ: Obsazení silvestrovského představení “Robina Hooda”
Aktuální zprávy
Muzikálový kritický žebříček Divadelních novin (leden 2012)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!