Praha

Metropolitní divadlo zahájilo novou sezónu v rockovém duchu (+ video)


V pátek 10. září 2010 zahájilo Metropolitní divadlo Praha (bývalé Divadlo Milenium) svou další sezónu. Prioritním repertoárem divadla jsou rockové opery v čele s “Oidipem Tyranem” a novým nastudováním “Antigony”, není proto divu, že se zahajovalo rockově laděným večírkem. Výstavu fotografií či křest nové nádherné fresky ve foyer doprovázel koncert rockových hitů a především pak koncertní ukázky ze zmiňovaných rockoper. Kompletní informace o nadcházející sezóně Metropolitního divadla si můžete přečíst v celém článku, u kterého je přiloženo také video ze zahájení sezóny.

Část nové fresky v Metropolitním divadle

Již při vstupu do kavárny Metropolitního divadla, která slouží zároveň také jako foyer, si všimnete viditelných změn od vaší poslední návštěvy. Nově vymalované stěny, místo šatny stojí koncertní pódium, prostor je nově osvětlen, kavárna dostala nový nábytek a je kompletně přestavěná a nad barem se vyjímá úplně nová freska grafičky Michaely Fišerové. Freska zachycuje několik postav z rockové opery “Oidipus Tyranus” a je zpracována opravdu precizně. Rozhodně je to další zvláštnost Metropolitního divadla, které je již samo o sobě dosti neobvyklým prostorem. Na jindy holých zdech nyní naleznete výstavu povedených fotografií z rockových oper.

Během volné zábavy hrála kapela cover verze známých rockových hitů, které občas přerušila různá povídání o nadcházející sezóně v Metropolitním divadle, oficiálně se křtila freska “Fretka” (jméno získala podle správce divadla Fredyho Stengla, který vypadá trochu jako… fretka) nebo se slavily narozeniny ředitelky divadla, paní Dany Bartůňkové. Na závěr organizovaného programu přišel očekávaný koncert s ukázkami z rockových oper “Antigona” a “Oidipus Tyranus”.

Video ze zahájení divadelní sezóny v Metropolitním divadle

Kamera a střih – Jan Bouša
Video obsahuje autorizované ukázky z rockoper “Antigona” a “Oidipus Tyranus”

A co nás tedy v Metropolitním divadle čeká v sezóně 2010/11?

Oficiální plakát k rockoperám

Hlavními projekty jsou rockopery v produkci agentury Příkrý les. Od dubna 2010 se uvádí rocková opera “Oidipus Tyranus“, která týmu v čele s Milanem Steigerwaldem (producent a autor hudby) otevřela cestu dalším projektům. K “Oidipovi” se v říjnu připojí obnovená premiéra “Antigony” v novém režijním pojetí Romana Štolpy, který vdechl život také divadelní verzi “Oidipa”. 26. října 2010 pak budou mít diváci unikátní možnost zhlédnout obě tyto dějově navazující rockopery v jeden den. Na listopad 2010 se pak chystá premiéra nového titulu “Bardo Thödol“, kde bude ztvárněna mystická cesta posmrtného života podle Tibetské knihy mrtvých. Metropolitní divadlo tak čeká bohatá rocková budoucnost…

Novým a zcela odlišným titulem bude zpěvohra “Hříšní lidé města pražského“, která vychází z celovečerního filmu “Pěnička a paraplíčko” a pro divadlo ji adaptoval režisér filmu Jiří Sequens. Premiéra je plánována na listopad 2010 a zatím nejsou k dispozici bližší informace.

20. října 2010 se v divadle představí největší bubenická show v České republice “Five Elements – Jumping Drums“.

Na Mikuláše si přijdou na své opět děti, pro které je připraven zábavný program. Minulý rok se jednalo o velice povedený dětský pořad, plný soutěží, dárků a zábavy, letos tedy můžete očekávat to samé. Pro děti můžeme rozhodně doporučit!

Termíny rockoper, možnost nákupu vstupenek, hudební ukázky a další informace naleznete na oficiálních stránkách www.rockopera.cz. Sledujte rockopery také na Facebooku.

kde bude ztvárněna mystická cesta posmrtného života podle Tibetské knihy mrtvých

Fotoreportáže a galerie
Mýdlový princ oslavil Velikonoce s dětmi (+ velká fotogalerie z představení)
Praha
Na poslední “Děti ráje” v sezoně se přišel podívat i Michal David
Praha
“Horečka sobotní noci” – fotografie ze sedací zkoušky + kompletní obsazení
  • Jakub

    Kladivo na čarodějnice nebude ?


  • RockOpera.cz

    Kladivo na čarodejnice bylo zrušeno. Budeme moc rádi, pokud se přijdete podívat na nás. :)


  • Vera

    Prídeme pozrieť na vás, ale boli by sme radi keby nezrušili Kladivo na čarodejnice!


  • Pavel Košatka

    Bohužel Kladivo na čarodějnice bylo zrušeno z důvodu finančních problémů produkce a nezájmu širšího spektra diváků, několik fanoušků to bohužel nevytrhne a myslím, že to není nic, s čím by někdo nepočítal… Ta návštěvnost byla zoufalá již od začátku a odchody herců ze souboru tomu nasvědčovaly již pěknou řádku měsíců.


  • Anna Ježková

    A existuje nějaký záznam z Kladiva?


  • Jakub

    Taky bych bral nejaky zaznam, nepripravovalo se CD ? Myslim ze jsem nejakou pisnicku nekde zaslechl hrat.