Aktuální zprávy

Muzikál TARZAN se představil s kompletními kostýmy a dekoracemi (+ video ukázky)


19. září 2019 se v Divadle Hybernia konala první zkouška světoznámého muzikálu TARZAN s kompletními kostýmy, dekoracemi i projekcí. Podívejte se na video ukázky a fotografie, či si přečtěte aktuální informace o muzikálu včetně aktuálního obsazení.

Tarzan je nejzpracovávanější filmovou postavou a jeden z nejslavnějších světových muzikálů. Obrovský úspěch zaznamenal na Broadwayi v New Yorku, dlouhou dobu byl vyprodán v Anglii, Německu, Nizozemsku, či Švédsku. Muzikál vznikl na základě knihy E. R. Borroughse, původně pro filmové studio Disney v roce 1999 a v roce 2006 vstoupila jeho divadelní verze na newyorskou Broadway. Autor hudby Phil Collins použil písně z animovaného filmu a připsal devět nových. Za skladbu You’ll Be in My Heart byl nominován na cenu Grammy a získal Zlatý globus a Oscara.

VIDEO

Peter Pecha a Dita Hořínková – Jsi navždy v srdci mém (You’ll Be in My Heart)

Anotace
Příběh líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice a který se brzy díky své síle a důvtipu stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane. Na romantiku ovšem zatím moc času nezbývá. Zlotřilý průvodce expedice Clayton hodlá uskutečnit svůj ďábelský plán, chce gorily zbavit svobody. Vrátí se Tarzan pod vlivem lásky do civilizace s mladou Američankou Jane a změní se v gentlemana? Pro kterou rodinu se rozhodne?

Tarzan v Hybernii představí multimediální show s celkem 250 zbrusu novými kostýmy a náročnou výpravou. Vedle opičích převleků diváci uvidí i kostýmy masožravých rostlin. Zároveň jde o první tanečně akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě.

“Kostýmy byly velmi náročné na výrobu. Herci se v nich musí dobře cítit a zároveň dobře pohybovat,” vysvětlil autor kostýmů Roman Šolc, držitel Thálie a v současné době jeden z nejvyhledávanějších kostýmních divadelních výtvarníků.

Jen na výrobu opičích kostýmů, kterých bude 45, padlo 450 metrů lycry dovezené z Itálie. Představitelé Tarzana budou mít speciální paruku z lidských vlasů upravených do dredů a v ní bude umístěná vysílačka a mikrofon, aby se mohli bez problémů pohybovat. Jane diváci uvidí celkem v pěti kostýmech – mimo jiné jako romantickou krásku i v expedičním safari oblečku.

VIDEO

Martin Šemík a company – Rozbij to! (Trashin’ The Camp)

Kostýmovaní přitom budou nejen herci, zpěváci, tanečníci, ale také akrobati. V představení se objeví profesionálové se zkušenostmi ze Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka.

“V různých muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky. Nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním tanečně akrobatickým muzikálem v Česku”, upozornila choreografka Ivana Hannichová.

Náročný byl i casting hlavních představitelů. Výběr herců musí odpovídat přesně popsaným charakteristikám – věku, typu a pěveckým rozsahům. Vše podléhá kontrole společnosti Walt Disney, výkonného producenta Michala Mücksteina a režii Libora Vaculíka.

Muzikál bude uváděn s živým třináctičlenným orchestrem pod vedením Dalibora Kaprase.

OBSAZENÍ MUZIKÁLU
TARZAN

Tarzan – David Gránský /Peter Pecha / Vojtěch Drahokoupil / Robert Urban
Kala – Michaela Gemrotová / Dita Hořínková
Kerchak – Josef Vojtek / Marian Vojtko / Ernesto Čekan
Terk: Vojtěch Drahokoupil / Ladislav Korbel / Martin Šemík
Jane – Ivana Korolová / Petra Vojtková (Vraspírová)
Porter – Jaromír Dulava / Tomáš Trapl
Clayton – Ernesto Čekan / Rudolf Kubík
Leopard/Snipes – Tomáš Smička / Alexej Kolva

Akorobati
Tomáš Brt, Zuzana Havrlantová, Barbora Králová, Kristýna Stránská, Veronika Fikejsová, Pavel Mackanič, Karel Jinda, Jakub Šimůnek, Jakub Sedláček

Taneční company
Johana Hájková, Andrea Kheilová, Dominika Girethová, Pavlína Vejnarová, Michaela Adamcová, Zuzana Holbeinová, Anna Slaninová, Silvia Orfánusová, Anna Tomková, Michaela Macháčková, Lucie Horčičková, Libuše Tsukahara, Zuzana Vítečková, Mirek Kosík, Martin Smrž, Seyon Keita, Jakub Slovák, Filip Jankovič, Michal Kováč

Stav k 19. 9. 2019

REALIZAČNÍ TÝM

Hudba: Phil Collins
Producent: Michal Mückstein
Režie: Libor Vaculík
Dirigent: Dalibor Kapras
Choreografie: Ivana Hannichová
Rigger: Jan Kohout
Pěvecké nastudování: Alena Průchová
Kostýmy: Roman Šolc
Scéna, projekce: Petr Hloušek
Překlad scénáře: Martin Fahrner
Písňové texty: Pavel Cmíral

Veřejná premiéra

se uskuteční 3. října 2019 od 18 hod. v Divadle Hybernia.

Slavnostní premiéra

pak o den později, 4. října 2019 od 19 hod., rovněž v Divadle Hybernia.

VSTUPENKY

FOTOGALERIE

Foto Radek Janda

Praha
Pražská The Addams Family měla svou módní přehlídku
Pozvánky a konkurzy
Konkurz na obsazení COMPANY do muzikálu “Kapka medu pro Verunku”
Praha
Nový rodinný muzikál BETLÉM HLEDÁ SUPERSTAR v Divadle Na Fidlovačce