Aktuální zprávy

V Ostravě příští rok uvedou slavné CATS i český muzikál ROMEO A JULIE


Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě zveřejnilo dramaturgický plán své příští sezóny 2017/18. Mimo činoherních, operních a baletních inscenací uvede dva muzikály – Romeo a Julie skladatele Borise Urbánka a slavný muzikál Andrew Lloyd Webbera Cats (Kočky).

Níže naleznete oficiální anotace divadla:

ROMEO A JULIE

Boris Urbánek, Jaromír Nohavica

Nejslavnější Shakespearova tragédie od hvězdného ostravského tandemu Borise Urbánka a Jaromíra Nohavici slibuje strhující hudbu a podmanivé texty. Jevištní verzi muzikálu s libretem a v režii a scénografii Šimona Cabana uvedeme s nádhernými Shakespearovými verši v překladu Jiřího Joska. Dávný příběh dvou nejznámějších milenců ožívá znovu barvami jak z pláten slavných malířských mistrů.

Světová premiéra divadelní podoby díla 7. prosince 2017 v Divadle Jiřího Myrona

CATS (KOČKY)

Andrew Lloyd Webber

V historii muzikálového divadla neexistuje titul, který by provázelo tolik superlativů! Jedná se o jeden z nejdéle uváděných muzikálů v historii londýnského West Endu i newyorské Broadwaye, který ve světě vidělo přes 67 milionů diváků! Ve svém domovském divadle New London Theatre byly Kočky uváděny celých 21 let! Muzikál získal dvakrát Cenu Grammy a sedm Cen Tony, což jsou nejprestižnější světová ocenění. Lloyd Webber rád vzpomíná, jak mu v dětství jeho matka Jean často předčítala veršované pohádky o kočkách od Thomase Stearnse Eliota. Napsal pak podle nich poetický taneční muzikál plný nádherné fantazie, který je zároveň jedním z realizačně nejnáročnějších divadelních děl.

České přebásnění Michael Prostějovský, režie Gabriela Petráková, hudební nastudování Marek Prášil. Premiéra v dubnu 2018.


Aktuální zprávy
Dirigent Keith Lockhart s Českou Filharmonií finišují přípravy na výjimečné muzikálové koncerty
Ostrava
Do ostravského muzikálového repertoáru se pro sezónu 2016/2017 vrací Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť a s ním přijdou vážené dámy Kate a Rebecca
Aktuální zprávy
Kdo bude hrát a zpívat v muzikálu HAMLET v Divadle Hybernia
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!