Aktuální zprávy

V Kongresovém centru Praha ožije legendární pohádka AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ


Producenti muzikálu Mamma Mia! dnes odhalili další titul, který uvedou ve velkém sále Kongresového centra Praha. Bude to divadelní adaptace slavného filmu Oldřicha Lipského AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ s písněmi Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Divadelní adaptaci píše Ivan Hubač a režie se ujme Antonín Procházka. Premiéra je naplánována na 22. dubna 2016.

Hrdiny veselé hudební komedie jsou studenti, kteří vytáhnou do boje proti některým úředníkům ze své obce, když chtějí proměnit starý hrad v zemědělský objekt. Za vydatné pomoci duchů, rytíře Viléma Brtníka z Brtníku a jeho dcerky Leontýnky obývajících zchátralý objekt, a mnoha trpaslíků, které rytíř přivolal, se jim podaří dosáhnout cíle – hrad je opraven a předán do péče dětí. Z Leontýnky, která si stěžuje na osud nesmrtelných bytostí, se díky čarovné kopretině darované Dlouhým Jendou stane normální dívka…

Tvůrčí tým muzikálu

Původní scénář: Jiří Melíšek, Oldřich Lipský a Zdeněk Svěrák
Autor hudby: Jaroslav Uhlíř
Autor textů: Zdeněk Svěrák
Autor divadelní adaptace: Ivan Hubač
Režie: Antonín Procházka

Kultovní filmová legenda ožije na jevišti Kongresového centra Praha a přinese spoustu scénických kouzel, magických triků a hlavně všechny hity ze slavné předlohy Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře,” říká Janis Sidovský, tiskový mluvčí muzikálu. Hajný je lesa pán, Dumky, žalky, Šupy dupy dup anebo Pramen zdraví z Posázaví znovu zazní v romantickém příběhu, kde vládnou duchové a láska.

V obsazení se samozřejmě objeví mnoho známých herců a zpěváků, jejichž jména budou brzy oznámena.

Předprodej vstupenek byl dnes zahájen v síti TICKET ART a nabízí vstupné pro dospělé a zlevněné pro děti do 12 let o 150 Kč. V této chvíli jsou v prodeji představení na duben a květen 2016.

V prodeji je také premiéra a generální zkouška. Aktuální ceny vstupenek jsou zaváděcí a platí do konce roku.


Praha
Zítra swing bude zníti všude
Aktuální zprávy
Hudební divadlo Karlín připravuje letní scénu a zásadní změny v prodeji vstupenek
Aktuální zprávy
Finále pěvecké soutěže ČESKO ZPÍVÁ ovládly dívky