Aktuální zprávy

Studenti gymnázia podporují duševní zdraví autorským muzikálem ŽIDLE V KRUHU


Studenti Gymnázia Evolution Jižní Město ve spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví (NUDZ) připravili charitativní projekt, který přesáhl hranice školy. Součástí velké virální kampaně na podporu duševního zdraví je i muzikál, kompletně v režii studentů a učitelů školy. Děj autorského muzikálu „Židle v kruhu“ se odehrává v psychiatrické léčebně, kam se dostal ředitel školy kvůli studentské vzpouře. Ve dnech 10. a 17. ledna 2017 ho uvede Divadlo Broadway. V autorském muzikálu vystupují, tančí, zpívají, hrají sami studenti a učitelé školy.

Akci zaštítil sám ředitel NUDZ prof. Cyril Höschl a domluveno už je i několika známých osobností (rektor UK T. Zima, šéfredaktor E. Tabery, herci M. Doležalová, M. Daniel, A. Háma, biskup T. Holub, aktivista J. Ruml, šéfkuchař R. Vaněk, ad.), které pomohou s kampaní na sociálních sítích. Další jednání neustále probíhají. Studenti dokonce kontaktovali i dalajlámu. Mají ambice udělat z projektu dlouhodobou mezinárodní záležitost upozorňující na problematiku duševního zdraví.

Oddělení sociální psychiatrie NUDZ se na destigmatizaci a veřejnou percepci psychiatrie zaměřuje, a je tedy nejpřirozenějším partnerem této aktivity,“ říká prof. Cyril Höschl.

Fotografie ze zkoušky muzikálu

Fotografie ze zkoušky muzikálu

Do kampaně „dávám židli do kruhu“ se může zapojit každý, kdo se zajímavě vyfotí se židlí a fotku nasdílí na sociálních sítích s hashtagem #davamzidlidokruhu. Kampaň je možné podpořit finančním příspěvkem na konto Národního ústavu duševního zdraví 115 – 3020710257 /0100 nebo koupí vstupenky na muzikál Židle v kruhu. Více informací naleznete na webových stránkách školy.

Studentsko-profesorská parta z Jižního Města dokázala, že kvalitní muzikál lze vytvořit bez nákladné výpravy, nablblých zpěvánek, playbacků a hvězd vyhoněných prášky,“ napsal Jan Rejžek v recenzi na předchozí školní muzikál Ludvík v Lidových novinách. Videozáznamy představení jsou dostupné na YouTube kanálu školy.

Gymnázium Evolution Jižní Město je soukromé šestileté gymnázium z Prahy, které vzniklo v roce 1992. V rámci výuky a „jiné“ výuky jeho studenti už v minulosti nacvičili školní muzikály v Divadle Broadway a byli pozváni na přehlídku studentských divadel do Národního divadla.

Muzikál doprovodí studenti živou hudbou

Muzikál doprovodí studenti živou hudbou


Aktuální zprávy
Muzikál “Popelka” přibruslí opět na ledě, ale i na DVD
Aktuální zprávy
Muzikál ROBINSON CRUSOE zveřejnil obsazení a vstoupil do generálkového týdne (+ fotogalerie)
Aktuální zprávy
LOUSKÁČEK se představí na ledě
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!