Robin Hood - Cesta ke slávě

V castingové show “Robin Hood” zvítězili Jan Kříž a Martina Bártová


Dnes čtyři poslední finalisté bojovali ve velkém finále castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě” o hlavní role Robina a Mariany. Každý zazpíval jedno číslo, které již v soutěži zpíval a hodnotil ho jako nejlepší. Definitivními vítězi se stali JAN KŘÍŽ a MARTINA BÁRTOVÁ, které budeme od září vídat v hlavních rolích nového muzikálu “Robin Hood”, ze kterého jsme slyšeli také první hudební ukázku. Jak se závěrečné výstupy finalistům povedly se dozvíte v našem článku, pod kterým opět můžete vyjádřit svůj názor.

Všichni finalisté v úvodním čísle

Peter Veslár a jeho artistický kousek

Dnes naposledy přivítali diváky zbožňovaní i kritizovaní moderátoři Martina Kociánová a Petr Vondráček. Připomněli na začátek, že dnes již rozhodují jen hlasy diváků, dosud zatím rozhodovali porotci ve složení Ondřej Soukup (autor hudby), Gábina Osvaldová (autorka scénáře a písňových textů), Ján Ďurovčík (režisér) a Michal Kocourek (producent). Finalisty opět doprovodila kapela Pajky Pajk Martina Kumžáka a taneční company. Na finalisty se přišli podívat také budoucí kolegové Lucia Šoralová, Martin Pošta, Václav Noid Bárta a Zdeněk Podhůrský.

Úvodní číslo opět patřilo “High School Musical”, kterým začínal první i druhý finálový večer. Na pódiu se objevilo všech 14 finalistů ve skvělé sladěné choreografii. Moderátoři poté postupně představili jednotlivé finalisty v pořadí, ve kterým opustili soutěž. A samozřejmě také čtyři zbývající finalisty Davida Weingartnera, Michaelu Doubravovou, Jana Kříže a Martinu Bártovou. Připomeneme ještě, že minulý finálový večer překvapivě přinesl první “vítězku”. Radka Pavlovčinová ihned po vyřazení dostala nabídku na roli Čarodějnice, kterou samozřejmě ráda přijala a uvidíme ji tedy po boku Leony Machálkové a Jany Fabiánové.

Michaela s Davidem zpívají Až se zblázním

Dnes finalisté zazpívali písně, které si sami vybrali. Na výběr měli ze všech čísel, které za dobu soutěže zpívali a které považují za nejlepší. Jak se s tím poprali se opět můžete dočíst v rozpisu níže. Povzdechneme si snad jen, že bychom ve finále chtěli vidět finalisty, zpívat sólovou píseň přímo ze své role, a to v kostýmové i herecké stylizaci. Konkrétně Michaela Doubravová a Jan Kříž předvedli čísla, podle kterých se těžko vybíralo do rolí Robina a Mariany.

Michal Kocourek nás ještě provedl v medailonku zákulisím Divadla Kalich. Viděli jsme kostymérnu, sklad kulis i baletní sál, kde Ján Ďurovčík z vítězů a celého hereckého týmu “sedře kůži”. Na závěr první části večera zazpívali všichni čtyři finalisté speciální verzi duetu “Až se zblázním“, který je první ukázkou z nového muzikálu “Robin Hood”, o který tu celou dobu jde. Hudebně se jedná o velice zajímavou a hezkou píseň, textově se na náš vkus příliš často opakovalo “Až se zblázním”, až by se skoro dalo říct, že nic jiného se tam nezpívalo. Byla to také poslední příležitost pro porovnání finalistů.

Zhlédněte ze záznamu velké finále

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz

Závěrečné rozhodnutí můžete zhlédnout pod tímto odkazem!

Závěrečné rozhodnutí

Po zhlédnutí všech výkonů máme celkem jasno. Jasnými favority jsou Martina Bártová a Jan Kříž. Michaela Doubravová nám nesedí především typově a nejsme si jistí, zda by zvládla nějaké těžší árie. David Weingartner je až příliš výstřední typ, tanečně je zcela mimo a pěvecky není přesvědčivý, zachraňuje to jen hezká barva hlasu. To je však náš názor před vyhlášením.

Není třeba to dále protahovat, na to jsou experti televizní moderátoři. Castingovou show vyhráli JAN KŘÍŽ a MARTINA BÁRTOVÁ. Oba uvidíme od září v muzikálu “Robin Hood” v Divadle Kalich. Kdyby nám někdo na začátku řekl, že vyhraje Jan Kříž, nebyli bychom příliš překvapení. Již od začátku byl jasným favoritem a díky svým četným muzikálovým zkušenostem byl o třídu lepší než ostatní finalisté. Ale Martina Bártová je skutečným překvapením soutěže! Vítězové samozřejmě všem velice poděkovali a my jim gratulujeme. Na úplný závěr této castingové show jsme slyšeli duet “Až se zblázním” od vítězné dvojice, který už zněl o mnoho lépe než první pokus ve čtyřech. Jan a Martina udělali hezkou tečku za kontroverzní castingovou show. Myslíte, že po tomto divácky neúspěšném pokusu uvidíme u nás další podobný formát?

Chvíle radosti obou vítězů

Vítězný Robin drží svou vítěznou Marianu v náručí

.

Michaela Doubravová

Michaela Doubravová

Jako první zazpívala mladičká Michaela Doubravová, která je zřejmě nejvýraznější účastnicí této castingové show. Michaela si vybrala píseň “Mama I am Big Girl Now” z muzikálu “Hairspray“, kterou zpívala ve čtvrtém finálovém večeru. V našem hodnocení jsme ji za tento výstup pochválili a výběr jí schvalujeme, protože se jedná o píseň, která na první pohled sedí k jejímu energickému charakteru. Pány opět zcela jistě zaujala kostýmem, který zakrýval jen malý zlomek jejího těla a pozornost přitahoval spíše její výstřih než celkové číslo. Tanečně opět výstup zvládla, herectví však převažovalo nad zpěvem, který nebyl příliš výrazný. Ale zase měla Michaela výraz a tato role by ji sedla.

Jan Kříž

Jan Kříž

Jan Kříž si vybral jeden z posledních výstupů, “Hot Patootie – Bless My Soul” z hudební hororové parodie “The Rocky Horror Picture Show“. Jan Kříž již od začátku patří k favoritům této soutěže a potvrzuje to v každém čísle. I v tomto jsme ho objektivně museli pochválit, i když subjektivně se nejedná o naše nejoblíbenější číslo, na které bychom se chtěli dívat vícekrát. Divácký ohlas ale mělo, Jan ho skvěle odtančil, zahrál a samozřejmě i zazpíval. Z toho, co v soutěži předvedl je “Hot Patootie” nejenergičtější a divácky nejlíbivější. Jak řekl Ondřej Soukup, Jan Kříž je univerzální muzikálový talent, který zvládne takovýhle “hnusáky”, ale i náročné vážné árie typu “Fantoma opery”.

Martina Bártová

Martina Bártová

Martina Bártová zaujala na castinzích především svou upřímností k Jánovi Ďurovčíkovi, kterému zkritizovala choreografii. I ve finálových večerech se prezentovala jako svérázná slečna, která má svůj styl. I přes diskotékové a zamilované “podpásovky” od poroty se probojovala do úplného finále. Vybrala si píseň “Hello Dolly” ze stejnojmenného známého klasického muzikálu. Tuto píseň zpívala jako první finálovou píseň, nyní s ní soutěž také uzavírá. Již její první výstup jsme pochválili a teď musíme chválit taktéž. Tanečně sice nebyl výstup tak náročný jako jejích kolegů, ale pěvecky i herecky byla naprosto suverénní a tento styl jí dokonale sedne. I typově je pro nás ideální Marianou.

David Weingartner

David Weingartner

Posledním sólovým výkonem večera byl David Weingartner s písní “I Got Life” z muzikálu “Hair“. David v castinzích zaujal svérázným pohybovým ztvárněním choreografií i zajímavou barvou hlasu. Pěvecky však byly jeho výkon kolísavé, když si vzpomeneme na jeho “Somewhere Over the Rainbow”, naskakuje nám husí kůže. “I Got Life” však patřilo k jeho lepším výstupům, který i dnes doplnil svéráznou choreografií, která pobavila snad každého. Pěvecky to opět nebyl žádný zázrak a zachraňovala to jen jeho barva hlasu. Upřímně, Davida si jako muzikálovou hvězdu představit nedokážeme, ve své kapele může být dobrý.

.


Závěrečná skupinovka finalistů

Ještě jedna fotografie vítězného páru

Jan Kříž s rodiči

Děkujeme i našim čtenářům, kteří pravidelně po skončení přenosů vášnivě diskutovali a bylo nám ctí pro vás připravovat nejrychlejší zpravodajství z této castingové show na českém internetu. Snad jste nás četli rádi a doufáme, že svojí věrnost zachováte!

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Robin Hood - Cesta ke slávě
Kvarteta šestého finále “Robina Hooda” přinesla zajímavý závěr, nevypadl nikdo!
Robin Hood - Cesta ke slávě
“Robin Hood – Cesta ke slávě” – Tohle jsou finalisté! (+ třetí díl ke zhlédnutí)
Robin Hood - Cesta ke slávě
Desítka finalistů show “Robin Hood” zazpívala v pátém finále duety a předvedla dvě sexy čísla. V muzikálu si nezahrají Gabrišová a Novotný!
  • Zdeněk

    Hlasy Martině odeslány a ted jen doufám, že to k něčemu bylo. Ta písnička je hudebně fajn, ale po stránce textu to bylo fakt divný aspon na první poslech. Takže Martina do Sherwoodu!!!!!


  • Míša

    Hlásím, že jsem hlasy Martině taktéž odeslala, tak věřme, věřme.:-)


  • Míša

    Jo, a v té písničce z Robina Hooda, nemůžu si pomoct, slyším něco z Johanky, ale odborník tedy nejsem.:-)


  • Jiří K.

    Jen asi tohle – Pravda, J. Kříž je lepší, když však vím, že Robin bude též Jakculiak a Noid, musím říct, že David se typu těhle dvóu hodí víc.


  • Zdeněk

    Jj věříme a doufáme.


  • Briseis

    Taky v té písni slyším kapku Johanky. Hlasy poslány :))


  • Zdeněk

    Joooooooooooooooooo a je to doma gratuluju Martině.


  • Sasie

    Též jsem v tom slyšela Johanku, hlavně teda v těch pasážích co zpíval Kříž, to bylo uplně jak kdyby si tam odskočil Raymond.

    Jiří K.: Musím souhlasit, Kříž se mezi tyhle dva moc nehodí, hlavně když si vezmu že zejména Jacek má takovej specifickej hlas, Noida tolik neznám. A hlavně oba působí takovým drsnějším dojmem než Kříž.


  • milanzitka

    Uf, naštěstí vyhráli ti správní lidé :)) myslím pro tyto konkrétní role, Míša i David si svoje uplatnění v muzikálovém světe určitě ještě najdou ;) jen to vyhlášení bylo docela suchý, stejně jako premiérově uvedený duet…


  • Briseis

    Sice jsem fandila Davidovi, ale musím uznat, že Honza a Martina se k sobě krásně hodí, mají mezi sebou dobrou chemii :))


  • Ancaaa

    JO! Paráda! Martina a Honza- prostě nejlepší!


  • Míša

    Hurááá, hurááá, já mám takovou radost, Martina vyhrála a ještě k tomu nepochválila tu “zvláštní” písničku.:-) To je správný. Mně se na tý písničce líbí slova, melodie mě nějak neuchvátila.


  • Alena

    Já jsem s výsledkem vcelku spokojená, i když se dá říct, že po minulém kole už to nemohlo dopadnout vysloveně špatně. Akorát jsem doufala, že právě ten duet by mě mohl navnadit k návštěvě Robina Hooda v divadle, ale bohužel mě spíše odradil. Opravdu se mi nelíbil ani za mák. Takže Martina si u mě stejně jako u Míši šplhnula tím, že ho nepochválila :-). Co už nadělám, jistě bude spousta lidí opačného názoru, a třeba právě pro ně asi byl RH napsán :-).


  • Jambo

    Dopadlo to tak jak mělo,Honzovi tu roli moc přeju,celou soutěž byl skvělý,Davida je mi líto,ale pro něj je možná spíš dobře,že prohrál,měl by totiž poslechnout Soukupa a začít se víc věnovat vlastní tvorbě a vydat CD,v tom by mohl mít větší perspektivu,protože jako interpret je opravdu velmi zajímavý.U holek sem to přál spíš Míše,je mi tak nějak bližší,ale uznávám,že Martina je talent.


  • Abigail

    Pavle, trochu mimo téma, jen k článku, v sedmém odstavci, těsně nad hodnocením jednotlivců máš zřejmě překlep – díky svým čeRným muzikálovým zkušenostem – tuším že by tam mělo být T. :-)
    Jinak, já jsem moc ráda, že vyhráli ti, kteří vyhráli, Honzovi jsem fandila od začátku, už jsem ho viděla v divadle a jsem přesvědčená, že se bude hodit, a Martina mě v průběhu z holek zaujala asi nejvíc… Hodně štěstí dál ovšem přeju všem, spousta z nich je bohužel daleko lepší než někteří, kteří dnes hrají. Bohužel pro nás diváky, že musíme vídat ty “horší”.


  • darlene

    nechápu, proč se vůbec chlapi vybírali, když kříž už má dávno podepsanou smlouvu na roli robina. z ostatních udělali akorát debily.


  • Ella

    Já jsem nadmíru spokojená. Konešná píseň nic moc, chtělo by to něco víc… prostě něco zamilovanějšího. Jinak mezi Honzou a Martinou to na podiu hezky jiskří. Mno nešlo si nevšimnout jak je Honza galantní, ach hodil by se na roli Monte Christa. ♥


  • Honza Kříž

    darlene: Popleto:-)


  • HUGO

    “Ať se zblázním”: je Johanka jak “vyšitá”, zkrátka, rukopis se nezapře…
    jinak gratuluji Martině a Honzovi k vítězství :-)


  • thenardier

    celá show byla podvod….jako příklad uvádim to,že viktor polášek musel vypadnout,protože v dalším týdnu nemohl zkoušet,nebot hrál draculu na slovensku..a stejně se objeví v robinovi v roli jednoho ze zbojmíků……hnus od kalichu i od primy


  • HUGO

    thenardier: Draculu na Slovensku ale hrála i skoro celá “company divadla Kalich”, takže myslíš, že zrovna v tomto byl “problém”?


  • veny

    Honza byl favorit od začátku a je pravda, že byl nejlepší a Martině jsem to taky přála. Teď jde o to, jestli se dokáže překonat a nestydět se. Jinak si myslím, že byl celý tento projekt nepovedenej – myšlenka dobrá, ale Prima to nezvládla.
    Jinak píseň “Až se zblázním” mě nezaujala.


  • Andrea

    Já jsem maximálně spokojená :-), Honza i Martina byli moji favorité od začátku a hezky jim to spolu ladí, takže já se už moc těším, až je spolu uvidím v září v Kalichu :-)


  • Šárka

    Nechci být zaujatá , ale mě Martina s Janem nezaujali.Strašně jsem to přála Míše a Davidovi.Jste nejlepší ! :)


  • Vera

    Pavel,ďakujem za rýchle články! A svoju vernosť zachovám. A video nebude?


  • Ondřej Doubrava

    Vera: Video bude, koukal jsem, že na Streamu už je).Jinak z Robina potom nějaký hezký materiálek taky určitě bude, vynasnažíme se.


  • Pavel Košatka

    Thenardiere, prostě meleš blbosti bez nějakých znalostí okolností. Viktor rozhodně neměl Draculu domluveného, zavolali mu na poslední chvíli, nemohl s tím ani počítat, když už pravděpodobně nebude hrát v Hybernii. Když chcete někoho obviňovat, zkuste si raději zjistit bližší informace, než se ztrapníte…


  • Vera

    Ondrej, ďakujem za info! A bože, čo je Petrom Mukom!!!!!!!!


  • Jambo

    Petr Muk je mrtvý


  • Míša

    Na Robina Hooda se dívalo, alespoň bych řekla, standardní množství diváků jako na díly předchozí – to mě docela mile překvapilo: http://sport.ihned.cz/c1-43771920-rekordni-sledovanost-hokejove-finale-smetlo-z-obrazovky-i-pojistovnu-stesti
    Informace, se kterou přišel Jambo, mě naopak překvapila nemile.


  • Líba

    Myslím si, že vyhráli ti správní lidé. Pokud jde o Honzu, tak ten byl jednoznačně nejlepší a Martina bude taky fajn.:-)


  • elik

    a písnička se mi moc líbí …. je hezká a Honzovi s Martinkou moc krásně jde ….. velká gratulace těmhle dvěma fandila jsem jim od prvního koola!!!!


  • darlene

    popleta nejsem !!!!


  • Kateřina

    Z duetu Honzy s Martinou mě příjemně mrazilo. Jen doufám, že se povede, aby se Martina přestala stydět. Ale i tak to působí podle mě roztomile:-*)


  • Tomík

    Kdo by o byl řekl….:)


  • Honza Kříž

    darlene: Jsi :-))))))


  • Jiří K.

    darlene: Ten JK je ale provokatér :D


  • anna

    HONZO NEDEJ SE, darlen je popleta


  • Leňa

    Anno, já bych se nerozpakovala použít malinko silnější výraz.



  • tom2410

    a Viktor Polášek v company…


  • Ondřej Doubrava

    Brácha potvrzuje a je na svou sestřičku moc hrdý, nechtěl jsem moc předbíhat.


  • Briseis

    Kéž by obsadili i Davida.


  • veny

    Ondra: Snad je to ten odrazový můstek ke kariéře…


  • Renina

    Ello !! jsem ráda že si toho taky někdo všiml, a že nejsem jediná ” Kelišová ” která si všimla že to tam jiskří o 106!!! hahaha :o))))
    Já jsem si to přehrála i ze záznamu a buď je Honza tak skvělý herec, nebo se tam něco krásného mezi ním a Martinou pomalu vyvíjí , možná o tom ani nemluvili ,ale je to cítit z každého pohledu a pohybu . Mimochodem Maruška mi přijde hodně laciná . S Martinou jsou úžasný pár, mají oba takovou oduševnělou tvář.


  • ??????!!!!!

    newim co tady vsichni kromě nějakejch vyjímek píšete za voloviny!!!! prostě Davídek a Míša jsou nejlepčí.Nechápu jak to mohla vyhrát taková !”SLEPICA”! jako je ta Martina!!! Honza měl jen 1 dobrou písničku a to tu jak zpíval jak zombie.Davídek je best a best písnička ze soutěže je duet Agnes a Krysař!!!!(samozřejmě s Davídkem♥♥)


  • ??????!!!!!

    Míša a David ´=
    Mariana a Robin

    Martina a jan=
    slepica,kráva…a blbeček…


  • HUGO

    pro: ??????!!!!!
    Myslím, že trochu slušnosti by Tvému poslednímu příspěvku neuškodilo!


  • Briseis

    Hugo, prosím tě, že se tím vůbec zabýváš, jsou to jen obyčejné pipinkovské výkřiky :)


  • Renina

    Míša a david jsou určitě skvělí ,ale pro tuto roli konkrétně se určitě víc hodí Honza a Martina.
    Jinak o tom že David má nádherný hlas nikdo nepochybuje, zviditelnil se a te už bude jenom nej a nej .


Novější komentáře »