Robin Hood - Cesta ke slávě

Televize Prima a Divadlo Kalich představili show “Robin Hood – Cesta ke slávě”


Do ČR přichází nový televizní formát tzv. “castingové show”, která je na principu talentové soutěže typu Superstar, ale ještě o mnoho náročnější a komplexnější. Diváci a odborná porota z přihlášených kandidátů vyberou dva představitele hlavních rolích v novém muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové “Robin Hood“, který se uvede v Divadle Kalich. Show startující na jaře 2010 na TV Prima, odhalí také zákulisí příprav muzikálu.

Porota a moderátoři nové show

Porota a moderátoři nové show

Castingová show není ve světě nic neobvyklého, podobným způsobem několikrát hledal ideální adepty do hlavních rolích svých muzikálů i Andrew Lloyd Webber. Nyní se tento typ soutěže dostává i do České republiky. Projekt vzniká ve spolupráci muzikálového Divadla Kalich a komerční televizí Prima. O co vlastně v této castingové show jde? Z mnoha přihlášených uchazečů na základě pěveckých, hereckých i tanečních výkonů v průběhu celé soutěže, vyberou televizní diváci svými hlasy dva vítěze, kteří získají hlavní roli v muzikálu “Robin Hood” a stálé angažmá v muzikálovém souboru Divadla Kalich. Na rozdíl od jiných pěveckých soutěží mají tedy výherci zajištěnou “budoucnost”.

Tisková konference v Divadle Kalich

Tisková konference v Divadle Kalich

Prvotní výběr učiní porota ve složení Ondřej Soukup (autor hudby muzikálu), Gabriela Osvaldová (autorka písňových textů), Ján Ďurovčík (režisér muzikálu) a Michal Kocourek (producent a ředitel Divadla Kalich) ve dvou castingových kolech. Poté již v devíti živých večerech budou rozhodovat diváci na základě výkonů finalistů. Celkem se odvysílá 13 dílů. Náplní bude nejen samotná soutěž, ale také nahlédneme do zákulisí příprav velkého komerčního muzikálu.

Robin Hood – Cesta ke slávě” se bude vysílat na jaře 2010, muzikál pak bude mít premiéru v září. Moderátory budou Petr Vondráček a Martina Kociánová. Přihlášky mohou uchazeči posílat již od 20.11.2009 na webové stránce show. Co by měl uchazeč splňovat? Základním kritériem je věk od 17 do 40 let. Dále by měl mít herecké, pěvecké i pohybové předpoklady. Nezbytná je také chuť na sobě tvrdě pracovat, protože muzikálovou hvězdou se člověk “jen tak” nestane. Přihlášky lze posílat do konce roku.

M. Kocourek, G. Osvaldová, O. Soukup a J.

Porotci a zároveň tvůrci muzikálu

Živé večery doprovodí orchestr Martina Kumžáka. Samozřejmostí je velká mediální kampaň, především na TV Prima, protože si tato show klade vysoké ambice a cílí na velkou škálu diváků. Na castingových spotech spolupracovali renomovaní tvůrci, v čele s režisérem F. A. Brabcem. Autoři tohoto projektu odmítají srovnávání se Superstar, prý se bude jednat o zcela odlišný projekt. Rozdíl vysvětluje Michal Kocourek například v roli poroty: “Zatímco u jiných formátů nejsou porotci se soutěžícími nijak svázáni a jejich další osudy je nemusí nutně zajímat, nám jde v tomto případě naopak o dost. Vybíráme přeci své budoucí kolegy, herce naší inscenace. Sami tedy budeme napnutí, koho nám nakonec diváci vyberou, a budeme dělat vše pro to, aby to byli ti nejlepší. Z tohoto důvodu budeme na soutěžící určitě přísnější, než je tomu zvykem. Ve vlastním zájmu.

Moderátoři Martina Kociánová a Petr Vondáček

Moderátoři Martina Kociánová a Petr Vondáček

Držme tedy tomuto projektu palce. Držíme palce také všem, kteří najdou odvahu a do castingové show se přihlásí. Doufejme, že tento projekt zvedne stále upadající zájem o hudební divadlo a že se zrodí skutečně dvě velké muzikálové hvězdy, kterých je v Praze stále méně a méně. Další dění okolo muzikálu “Robin Hood” budeme pravidelně sledovat a samozřejmě vás náležitě informovat.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
Předprodej vstupenek na muzikál “RENT” v Divadle Kalich zahájen
Fotoreportáže a galerie
Fotoreportáž z konkurzu do nového muzikálu Divadla Kalich “Mauglí”
Rozhovory
Roman Tomeš: “Pro své plány bych potřeboval několik životů…”
  • veny

    Jsem vcelku zvědavá, co to bude zač. Ale moderátoři nic moc a z porotců se nejvíc těším na Ďurovčíka.


  • PK

    PKPK

    Autor Odpovědět

    No, žádný David Ian jako v Grease it the Word v porotě bohužel nebude, taky zvolit neznámý (dosud nikde neuvedený) muzikál jako soutěžní mi moc šťastné nepřipadá. Jako reklama pro Kalich asi dobrý…


  • Ondřej Doubrava

    Přesně, taky bych byl pro světový titul, otázka je, kdo by ho v Praze koupil. ;-)


  • PK

    PKPK

    Autor Odpovědět

    Jsou i levné hity, co třeba originál (podle kterého bude tahle kopie) – Pomádu, sice už tu byla, ale takový Dracula, i věci v Kalichu, se po pár letech (měsících) taky stále točí dokola…


  • Líba

    Přijde mi ujetý dělat show z konkurzu na muzikál a ještě k tomu, když budou vybírat diváci. Hlas lidu je sice fajn, ale ne vždy jsou diváci objektivní.


  • PK

    PKPK

    Autor Odpovědět

    Toho bych se nebál, jak na Broadway, tak na West End vybrali diváci Sandy i Dannyho, kteří se na tu roli 100% hodili. Mezi posledníma cca 4 klukama i holkama nemohli udělat chybu.
    V Americe jen vybrali hodně mladého kluka a celkem starší holku, takže mezi nimi byl slušný věkový rozdíl, ale asi to nevadilo. V Londýně vybrali moje favority a když jsem se byl podívat, tak mě rozhodně nezklamali, to spíš celá ta show jako celek byla hodně béčková.


  • Adeéla Demeterová

    Dobrý den jmenuji se Adéla je mi 15 let a jsem z Prahy 5 baví mě zpěv tanec vše co se týče hudby .. Taky už jsem hrála nějaký divadlo baví mě hrát na klavír , a do týhle soutěže se chci přihlásit protože si myslím že by mě to bavilo .. Děkuji nashledanou :)