Robin Hood - Cesta ke slávě

“Robina Hooda” nešťastně opustili Eliška Ochmanová a Viktor Polášek


Další finálový večer castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě” je za námi. Tentokrát finalisté zpívali velká náročná muzikálová čísla s početnou taneční company a nutno říci, že kvalita se opět zlepšila a žádný z finalistů nepodal výrazně špatný výkon. Soutěž však museli opustit dva finalisté, kterými se stali Eliška Ochmanová a Viktor Polášek. Nejlepší zpěvačka soutěže se s talentovaným Viktorem rozloučili se soutěží se slzami v očích. Jaké byly jejich i ostatní výkony čtěte opět v naší podrobné reportáži a nezapomeňte přidat i váš názor!

Po minulém překvapivém závěru finálového večera castingové show “Robn Hood – Cesta ke slávě” opět stanulo na pódiu osm finalistů, kteří soutěží o hlavní role Robina a Mariany. Tentokrát však každý za sebe ve velkých muzikálových číslech s company za zády. Jak se poprali s tímto nelehkým úkolem? Dokázali na sebe strhnout pozornost nebo je taneční company a živý sbor zastínili? Hodnocení jednotlivých výstupů můžete opět číst podrobně v rozpisu níže. Díky velkému množství výstupů se tempo pořadu zrychlilo, především protáhlý úvod se zkrátil na tři minuty a již jsme mohli slyšet prvního finalistu. V hledišti barrandovského studia usedli také budoucí kolegové vítězů z Divadla Kalich – Dalibor Gondík, Jana Paulová a Bára Munzarová. Projevily se již dříve zmiňované neduhy show, soutěžící opět zpívali většinu písní v angličtině a jejich výběr byl znovu velice sporný, dnes se stal “obětí” Viktor Polášek.

Vypadlí Viktor Polášek a Eliška Ochmanová

Připomínáme také, že hlasy z minulého kola zůstaly v platnosti a přičetly se ke včerejšímu hlasování. Z minulého kola jsme věděli, že nejméně hlasů obdrželi Viktor Polášek, Laco Hudec, Eliška Ochmanová a Radka Pavlovčinová. A stejně tak tomu bylo i nadále, po přičtení aktuálních hlasů. Porota tak byla opět ve stejně složité situaci. Ján Ďurovčík upřednostnil Radku Pavlovčinovou, stejně tak Ondřej Soukup i Gábina Osvaldová, i když o Elišce mluvili jako o nejlepší zpěvačce, ale komplexně ji Radka převálcovala. Co se týče pánského rozstřelu, tak Ján Ďurovčík upřednostnil Viktora Poláška, naopak Ondřej Soukup a Gábina Osvaldová by rádi dále viděli Laca Hudce. “Výkon Viktora byl dnes absolutně brilantní, u Laca mi to dnes maličko nehrálo. Holky jsou obě skvělé zpěvačky… Podle všech uvážení dnes postupují Laco Hudec a Radka Pavlovčinová,” vynesl ortel producent Michal Kocourek. Se slzami v očích se se soutěží tedy rozloučili a vysněnou roli nezískají Viktor Polášek a Eliška Ochmanová. Když se ještě zastavíme u výběru Radky Pavlovčinové, zajímalo by nás srovnání s její možnou alternantkou Lucií Šoralovou. Bude Lucia taky muset zvládat tak náročné choreografie, protože to si opravdu nedokážeme představit. A bude se speciálně pro Radku každá píseň přepisovat pro alt, protože vysoké tóny neuzpívá? Ale my nejsme producenti a snad pan Kocourek ví, co dělá. Jen nad tím trochu zůstává rozum stát.

Příští týden finalisté zazpívají s hvězdami Divadla Kalich, nenechte si tedy i příští týden ujít tuto castingovou show…

Zhlédněte ze záznamu sedmý finálový večer

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz

Vyřazovací část finále můžete zhlédnout pod tímto odkazem!

Laco Hudec

Laco Hudec

Na úvod vždy zmíníme to, co finalisté na sebe “práskli” v medailoncích, které tradičně předcházely jejich výstupům. Proklínaný i obdivovaný Laco Hudec tráví svůj volný čas u zvířat, což je pro něj největší relax. Svěřil se také, že kouří a nebo že jeho vztahy mají dlouhé trvání. Teď již ale k výstupu. Laco dostal přidělenu píseň “Donna” z legendárního muzikálu “Hair“. Hned jsme byli zaskočení výběrem, protože Laco má silný hlas a vyzpívá i vysoké tóny. Těch je však v této písni poskrovnu a v kombinaci s podivnou angličtinou jeho pěvecký projev nezněl opravdu příliš dobře. Je to dáno především špatně typově vybranou písní, kterou nedokázal zajímavě podat. Tradičně dobrý tanec to již bohužel příliš nezachránil. Ján Ďurovčík by očekával více energie a “hippies zápalu”, stejně tak Ondřej Soukup. Gabriela Osvadlová nám vyrazila dech přirovnáním k londýnským muzikálovým produkcím. Pravděpodobně již máme příliš vysoké nároky… Laco se již po několikáté ocitl v závěrečném rozhodnutí, kde mu však byla dána další šance a jsme tedy příště zvědaví na jeho výkon.

Martina Bártová

Martina Bártová

Martina Bártová nemá na končíky příliš čas, ale samozřejmě ráda dělá muziku a dále ráda sleduje pěkné filmy. Její problémem je nízké sebevědomí a jistá odměřenost. Martina představila rytmickou a chytlavou píseň “When You’re Good to Mamma” z muzikálu “Chicago“, který je známý z oscarového zpracování z roku 2002. Konečně píseň, která sedla jejímu stylu a z výrazu bylo znatelné, že ji baví. Největší problém bychom viděli v občas příliš velké snaze o výraz a s tím spojenou choreografii na úkor zpěvu. I ten byl však nadprůměrný a závěr již zvládla naprosto skvěle. I porotci chválili, “Lepší se to,” uzavřel hodnocení stručně Ján Ďurovčík, který již nestihl více říci. Martina však prohlásila, že vnitřně se svým výkonem není příliš spokojená, takže opravdu by to chtělo zapracovat na sebevědomí, protože až na ta drobná klopýtnutí se dnes Martina neměla za co stydět!

Viktor Polášek

Viktor Polášek

Viktor Polášek osm let tancuje a prozradil na sebe, že byl opravdové dřevo. Teď se nazývá již obroušeným dřevem. Jeho životospráva dostává vinou soutěže pořádně zabrat a snem Viktora je mít po soutěži kapelu a psát písničky. Viktor předvedl píseň “Soudce“, která byla převzata z muzikálu “Touha“, a to včetně kostýmu a choreografie Pavla Strouhala. “Soudce” patří na jevišti Divadla Kalich k vrcholům představení, ale pro tuto soutěž a jmenovitě i pro Viktora to však byla velice špatná volba. Intonačně i rytmicky může dát píseň zabrat, ale poslechově pro diváky je hlasově nezajímavá a v jedné rovině, nemá žádné výšky. A navíc se typově k Viktorovi vůbec nehodila, Viktor exceloval dříve jako zamilovaný voják, ale zdrsnění hlasu a vážný výraz nebylo to pravé. Tanečně byl výkon vynikající, zaujaly nás opět netradiční výrazové prostředky (vlastně celé pojetí role bylo poněkud netradiční a zajímavé a opět se představil jako nejlepší herec z finalistů), ale diváci především hodnotí zpěv (televizní soutěže je tak naučili) a v této písni pro něj Viktor neměl žádný prostor. Zkraťme to, Viktor bohužel v závěru večera tuto soutěž opustil a nám je to opravdu velice líto.

Radka Pavlovčinová

Radka Pavlovčinová

Radka Pavlovčinová na sebe prozradila, že občas bývá závistivá a chce být ve všem nejlepší. Naštěstí si včas uvědomí, že to není úplně správné. Na jevišti ožil muzikál “Chorus Line“, konkrétně píseň “Suprise“. Nejlepší tanečnice soutěže opět předvedla dech beroucí taneční show, kterou tentokrát doplnila i velice dobrým zpěvem, jediné místo, které nás tahalo za uši, bylo nejvyšší “Suprise”. Kloubouk dolů, že Radka zvládla při tak náročné choreografii celé číslo udýchat a neprojevilo se to na jejím pěveckém výkonu. Diváci jí neposlali dostatečný počet hlasů a opět se ocitla v závěru před rozhodnutím poroty. Jak jste se již výše dočetli, postoupila do dalšího kola a můžete se na ni těšit i příští neděli.

Jan Kříž

Jan Kříž

Jan Kříž má každý den úplně jiný, pokaždé zkouší někde jinde nebo naopak zase dělá kulisy a ve volném čase rád chodí do kina. Jan zazpíval píseň “Hot Patootie – Bless My Soul” z hudební hororové parodie “The Rocky Horror Picture Show“, při které tak říkajíc “forma pohltila obsah”. Anglickým textům nebylo v rytmu rock’n’rollu rozumět, a neznám charakter této role, ale výrazově se mi ztvárnění nelíbilo. Jestli to měla být moderátory zmiňovaná transsexualita, opravdu netuším, ale i vzhledem k “drsnému” odění povolená zápěstíčka příliš neseděla. Tanečně i pěvecky dobré, ale subjektivně se mi tento výstup celkově nelíbil. Ale objektivně Jan Kříž opět předvedl, že je všestranným muzikálovým umělcem, což potvrdila do puntíku i slova poroty.

Eliška Ochmanová

Eliška Ochmanová

Eliška Ochmanová je “drsná holka z Moravy”, které jsou jiné než Pražačky a s ničím se nes**ou. Stejně jako Laco Hudec, i Eliška je kuřačka a také řekla, že při jejím smíchu praskají skleničky. A pozor, Eliška ukradla jednou žvýkačku a pokud se Vám ztratily ve školce voskovky, obraťte se také na Elišku! Dosti však drbů a jdeme ke sledovanému číslu “Does Your Mother Know” z muzikálu “Mamma Mia” (od skupiny Abba). Jak jsme se již v předchozích reportážích zmiňovali, Eliška je (resp. byla) naší favoritkou na vítězství, je vynikající zpěvačkou a její taneční dispozice jsou taktéž dobré (v kontextu hlavních rolích pražské muzikálové scény). Zatím však nejvíce pokulhávala ve výrazu, který sváděl k jednotvárnosti a mohl diváky nudit. I zde ten správný výraz trochu chyběl, ale celkově se jednalo o vynikající číslo, především pěvecky opět převálcovala své kolegyně. V závěru však soutěž opustila, což asi nelze po výrocích poroty, že je jednoznačně nejlepší zpěvačkou, dále komentovat. Doufáme, že bude mít více štěstí v dalších konkurzech a brzy jí uvidíme na českých jevištích.

David Weingartner

David Weingartner

Celý život Davida Weingartnera se motá kolem muziky a rád by v soutěži dokázal, že umí tancovat. A to se mu v čísle “Můj auťák” z muzikálu “Pomáda” opravdu částečně podařilo a předvedl svůj nejlepší taneční i pěvecký výkon. Píseň mu hlasově seděla a skvěle ji odzpíval i přes zánět hlasivek, který ho již týden trápí. Především však z jeho výkonu čišela energie a byla radost na Davida pohledět (až na účes á la Travolta, za kterým by měl vizážistkám opravdu vynadat). Pokud nás mělo něco v tomto finálovém kole překvapit, byl to právě David Weingartner. Jána Ďurovčíka opět velice pobavil, ale v pozitivním smyslu.

Michaela Doubravová

Michaela Doubravová

Poslední finalistka Míša Doubravová na sebe prozradila, že je hrozné střevo a přála by si, aby ji lidé dále neviděli jako malou holčičku a označila se za hodně emotivní dívku. Zazpívala píseň “Lady Marmelade“, která je součástí filmového muzikálu “Moulin Rouge“. Tato sexy píseň byla pro Michaelu příležitostí, jak se ukázat v tom jiném, dospělejším světle. I přes veškerou snahu jsem v ní však stále viděl tu “holčičku” a navzdory sexy choreografii nebyl její hlasový projev stejně tak úderný a sexy (nechtěl jsem se opakovat, ale nenapadá mě stejně výstižný ekvivalent). Co jí velice uškodilo byl kostým a opravdu dost děsivý makeup v kombinaci s načechranou hřívou. Tanečně byla tradičně dobrá, pěvecky také part zvládla (i když porovnávat s originálem by byl předem prohraný boj), ale o uvěřitelnosti výkonu se v tomto případě nedá příliš hovořit. Porotci však měli jiný názor a Michaelu pochválili. Inu, každý ať se rozhodne dle svého vkusu…

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!

<blockquote>
<h3>Zhlédněte ze záznamu šestý finálový večer</h3>
<em>Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz</em>

<strong>Vyřazovací část finále můžete zhlédnout pod <a href=”http://prima.stream.cz/robinhood/462979-robin-hood-cesta-ke-slave-9-rozcesti” target=”_blank”>tímto odkazem</a>!</strong>

<object classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000″ width=”500″ height=”296″ codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0″><param name=”allowfullscreen” value=”true” /><param name=”wmode” value=”transparent” /><param name=”allowscriptaccess” value=”always” /><param name=”src” value=”http://www.stream.cz/object/462993-robin-hood-cesta-ke-slave-9″ /><embed type=”application/x-shockwave-flash” width=”500″ height=”296″ src=”http://www.stream.cz/object/462993-robin-hood-cesta-ke-slave-9″ allowscriptaccess=”always” wmode=”transparent” allowfullscreen=”true”> </embed></object></blockquote>


Robin Hood - Cesta ke slávě
“Robin Hood – Cesta ke slávě” – Tohle jsou finalisté! (+ třetí díl ke zhlédnutí)
Robin Hood - Cesta ke slávě
Jako první Mariana skončila Marie Blahynková! Čtěte reportáž z druhého finálového večera “Robina Hooda”! (+ video)
Robin Hood - Cesta ke slávě
Castingová show “Robin Hood – Cesta ke slávě” v neděli odstartovala na TV Prima
  • Andrea

    Noida se musím taky zastat, rozhodně je v českých muzikálech z neherců a netanečníků jeden z těch lepších, možná i nejlepších.
    Co se týče Honzy Kříže, s tím taky problém nemám, ať už je to jak je to, komplexní muzikálovej umělec rozhodně je a pro mě od začátku jednoznačnej favorit.
    Ale minulý vyřazování taky nechápu a ani nechci chápat…


  • martin

    A vy jako všichni věříte, že tam hrají roli nějaké sms? Nebuďte naivní…


  • martin

    Hlavně i výběr písní je připravený, aby někomu pomohli a někoho potopili! Dobré ráno, diváci:-D


  • elik

    dobré ránko, ale tak tyhle spekulace jestli ty sms hrají nebo nehrají roli už známe z jiných soutěží …. a výběr písní ano někdy bych s tím i souhlasila ….. např. Míša má stále písničky na jedeno brdo buď z ní dělají malou holku nebo sexy kočku snad jen duet z Davidem kde ale zase byla falešná …. a třeba Martině dají Dancing Queen aby lidem dokázali že se do muzikálu nehodí nevim mno teď ale Martině taky vybrali píseň na tělo tak jsem zvědavá co předvede příště ….. co se týče Honzy souhlasím s Andreou ….. je tam prostě nejkomplexnější … a tomu rozhodně písně na tělo nevybírají už nejméně 2x si stěžovl že to není šálek jeho kávy a stejně se s tím vypořádal. takhle by to mělo vypadat!!!


  • Petra

    Dlouho jsem se bránila přidávat komentáře, jen jsem je tiše sledovala a myslela si své, ale ráda bych pár lidem řekla taky svůj názor. Za prvé co se týče hodnocení účinkujících, ať si myslíte co si myslíte, mohly byste své názory vyjadřovat slušnou formou, věřím tomu, že se spousta z nich na tyto stránky podívá a určitě neni nic příjemného číst komentáře ve kterých se jistí dotyční vyjadřujou jako že nic horšího neviděli, neslyšeli apod., uvědomte si kolik z Vás by bylo schopno něco takového předvést. To že je Vám jeden sympatičtější než druhý je pochopitelné, že se Vám líbí zpěv jednoho více než druhého je jasné, taky mám v soutěži své favority a jiní se mi naopak nelíbí, ale nehodlám je nijak urážet, obdivuju všechny, už jen za tu odvahu vylézt na jeviště a něco zazpívat, zatančit, zahrát. Doufám proto, že příště své názory a komentáře lépe zformulujete a nikoho neurazíte…:-)


  • Briseis

    Petra – pokud někdo do takovéhle soutěže jde, tak musí počítat i takovými komentáři. A navíc co jsem si tak všimla, tak zrovna na této diskuzi nikdo nikoho neurážel, zkus se podívat na jiná fóra, kde se vyskytují vulgární slova a nadávky.
    Je rozdíl, když napíšeme, že Laco má nepříjemnou barvu hlasu a David neumí tancovat, než když někde někdo napíše, “ať ten p**us jde do p**ele, b*zna jedna vy****ná.”, což jsme se dočetla někde v nějaké diskuzi pod nějakým bulvárním článkem.- Tady nic takového rozhodně není. Myslím, že většina komentářů je formulována velmi slušně.
    Za větší urážku jsem vždy považovala v Superstar Hvězdnou pěchotu, kdy jsou zpěváci ztrapňováni před celých národem. Ale jak říkám – když už někdo do téhle soutěže jde, tak musí počítat i s takovými věcmi.



  • tom2410

    http://www.iprima.cz/robinhood/novinky/moje-nejvetsi-ambice-aby-lidi-chodili-do-divadla

    …Až budou vítězové soutěže známí, připojí se k ostatním členům souboru a společně pak začnou muzikál od července zkoušet. A televize bude u toho, aby divákům zprostředkovala, jak si jejich vyvolení vedou….To znamená, že budeme moci vidět něco ze zkoušek v TV?


  • Briseis

    Jsem moooc zvědavá na Radku a její Neztrácej čas.

    Martina dostala nezajímavou písničku, myslím, že jí zrovna moc nepomůže. škoda.

    Těším se strašně na Davida a Lucku Šoralovou.


  • Kuba

    Nevíte proč má Laco jako jediněj anglickou písničku ? Že by protekce od poroty, aby neměl chudák potíže s češtinou ?


  • Sasie

    No myslím, že Laco má problémy i s angličtinou.


  • veny

    tak na toto kolo se těším. Pěkný písničky, ikdyž Honza má už podruhé píseň z Fantoma, ale myslím si, že to bude v jejich podání lahůdka. Jsem zvědavá na Martinu, protože tahle píseň mi k ní vůbec nejde, tak uvidíme, jak se pěvecky a herecky s tím popere.


  • Míša

    Náhodou, ta písnička z Jacka Rozparovače se mi vždycky, tedy nedokážu říci proč, hrozně líbila.:-) A myslím, že to Martina s přehledem zvládne – držím jí palce.
    Fantom opery je taky úžasnej, ale v podání Petry Janů si to neumím představit, srovnávání s Emmy Rossum se holt asi neubráním.:-) Dotýkat se hvězd – tam samozřejmě slyším Gotta a Pilarku, tak to bude taky zajímavý srovnání. Agnes a Krysař je taky super písnička. A Neztrácej čas z Hamleta, no, to bude taky zajímavý. Už teď jsem zvědavá, jak to půjde. Doufám, že to dopadne podle mého přání a Martina projde dál.:-))) Nakonec si říkám, že je dobře, že o tom vlastně rozhodují tvůrci. Mám takovej jednoduchej vzorec, tedy jestli se to tak dá nazvat (ale podotýkám, že jde jen o úvahu:-) ): Soukup dosadil Šoralovou, Ďurovčík Pociskovou a mně a Gábině se líbí Martina, tak z tohoto pohledu by mělo být jasno.:-)


  • Jiří K.

    Míša: Já si to dovedu představit úplně živě. Nevím, jestli to víte, tuhle písničku z Fantoma zpívala P. Janů s Vojtěchem Bernatským v soutěži Duety na ČT. Docela nechápu proč jim to vybrali, jak pak sami řekli tvůrci, P. Janů je nižší hlas (určitě to není soprán jako Christne Daé:) a V. Bernatský má vyšší hlas (a to má Honza Kříž také). Prý pak měli problém v jaké tonině písničku dát, bud to bylo na Petru vysoko, nebo na Vojtěcha nízko – píseň má docela velký rozsah a je psaná pro 2 vyšší hlasy…
    Stejně tak Dotýkatse hvězd byla použita jako znělka, ve které mj. zpíval i Tomáš Trapl ;)
    Není se vlastně čemu divit, orchestr je u obojího stejný


  • Míša

    Jiří K.: Tak to jsem nevěděla, na ty Duety jsem nekoukala, ale jak je vidět, tak byl můj údiv opodstatněný.:-)


  • veny

    No a ještě Dasha už A whole new world dříve zpívala s Tomášem Savkou.


  • Briseis

    O Martinu se bojím, přijde mi, že spíš tvůrci chtějí Radku.


  • Míša

    Briseis: Já Martině věřím, je to moje “krevní skupina”, takže je jistý, že “zabojuje” a vyjde to.:-) Vlastně nikdy nebyla trapná, dřevěná, apod., jak se někteří snaží ostatním vštípit. Jo, a kromě toho jsem ji ještě neslyšela zazpívat falešně.:-)))


  • Briseis

    Já taky, ale známe diváky (pokud vůbec hlasujou) a tvůrce. Připadá mi, že by se jim jako Mariana líbil někdo tvárnější. Martina má vlastní hlavu a nenechá se přemluvit k nějakým kravinám. Takže by to mohlo padnout na Radku nebo Míšu


  • Andrea

    Taky moc fandím Martině, ale taky se trochu bojím, že pokud by se dostala do rozstřelu s Radkou, dopadne jako Eliška.


  • Briseis

    kdyby tam zbyla Radka a Míša, tak to už by byl trochu vrchol. Nebo třeba kdyby se do finále dostal Laco. Ale tady už je všechno možný.


  • Anča

    Já doufám, že vypadne už konečně Laco, doufám v to od prvního dílu a stále nic. Z holek by měla vypadnout Míša a Martina. Martina sice zpívá dobře, ale jenom jazzový písně, co bude dělat v muzikálu, až tam dostane milostnou písničku? Velká škoda je Elišky, byla prostě nejlepší a měla vyhrát.


  • Eva

    Fandím Míše a Honzovi, hlasově, herecky i tanečně mi k sobě tak neuvěřitelně ladí, že si ani neumím nikoho jiného představit. Martina je dobrá zpěvačka, ale ještě stále mě nezaujala, ani herecky ani tanečně. Je jenom zpěvačka. Míša je ode všeho kousek. David je super bavič, ale na Robina by musel vylepšit taneční kreace, jinak super. No a Honza je už v tom zběhlý, že si tu roli zaslouží.


« Starší komentáře