Robin Hood - Cesta ke slávě

Kvarteta šestého finále “Robina Hooda” přinesla zajímavý závěr, nevypadl nikdo!


Dnes od 20 hodin jsme opět na TV Prima sledovali přímý přenos finálového večera castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě“. Osmička zbylých finalistů zazpívala čtyři kvarteta a jednu společnou píseň. Ve velice dramatickém finále se finalisté dozvěděli překvapující zprávu, že v tomto finálovém večeru nevypadává nikdo. Se všemi finalisty se tak setkáme i příští týden. Jak se jim dnes výstupy povedly, se opět dozvíte v našem hodnotícím článku. A opět se těšíme na Vaše hodnocení v komentářích!

Martina Kociánová a Petr Vondráček

První věc, která nás upoutala byl zcela nový účes moderátorky Martiny Kociánové, která opět s kolegou Petrem Vondráčkem zahájila další finálový večer. Hned poté následovalo úvodní číslo všech finalistů “Jsme parta správná” z muzikálu “Pomáda”. Svižnou píseň finalisté opět doprovodili náročnou choreografií Jána Ďurovčíka. Opět poněkud vyčníval pouze David Weingartner, jinak byli finalisté skvěle sladění a na číslo byla radost pohledět. Poté zazpívali finalisté Ondřeji Soukupovi “Hodně štěstí zdraví” k jeho dnešním narozeninám.

Kvartet "blondýn"

V dnešním finálovém večeru (opět po velice dlouhé a brzké reklamní pauze) finalisté zazpívali čtyři kvarteta, rozdělení podle pohlaví. Hodnocení jednotlivých kvartet naleznete opět v rozpisu níže. Zastavil bych se u faktu, že by pro mě jako diváka bylo velice obtížné hlasovat pro jednotlivce na základě výkonu v kvartetu. Nebo autoři počítali s tím, že stejně již každý má svého oblíbence? Porotci ospravedlnili dnešní kvartetové téma večera, že chtějí vidět, jak spolu dokáží finalisté ladit a zda se dokáží neprosazovat na úkor ostatních. Dnešní večer nás však navzdory dobrým číslům příliš nebavil. Roztáhnout čtyři kvartety do dvou hodin s tím, že zbytek vyplňuje klábosení o ničem a reklamní bloky, to nám již připadá přitažené za vlasy.

Po odzpívání soutěžních kvartet se opět rozjelo divácké hlasování, ve kterém se opět hlasy posílaly jednotlivcům. Nejméně hlasů dnes (možná) obdrželi Eliška Ochmanová, Viktor Polášek, Radka Pavlovčinová a Laco Hudec. Pak již bylo vše na porotcích. Tentokrát byla diskuze nejvášnivější a rozhodování nejsložitější. Michal Kocourek měl opět poslední slovo o tom, kdo ze soutěže odejde. Nakonec však Kocourek oznámil překvapující informaci, že se jednalo o “malý vtípek” a dnes nevypadává žádný finalista. Hlasy diváků budou převedeny do příštího týdne.

Zhlédněte ze záznamu šestý finálový večer

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz

Vyřazovací část finále můžete zhlédnout pod tímto odkazem!

Příští týden budou zpívat jednotliví finalisté sólové písně s velkou company, tzv. highlightová čísla. Máme se tedy snad na co těšit a třeba také budeme mít příště i více co hodnotit.

Robinové – Tragedy (Horečka sobotní noci)

Viktor Polášek

Medailonek poodhalil pracovní vztahy mezi soutěžícími, který odhalil především zapálení Viktora Poláška, kterého by Laco Hudec nejraději někdy vypnul. Nás však více než drby ze zákulisí zajímaly výkony Robinů (kromě dvou výše jmenovaných jsme dále viděli Davida Weingartnera a Jana Kříže), které byly velice vyrovnané. Píseň sedla všem hlasům, zvládli vyzpívat i nejvyšší tóny a celá čtveřice skvěle ladila. “Pro mě tohle bylo zatím to nejlepší, co v této soutěži zaznělo,” okomentoval Ján Ďurovčík kvartet. I výrazy byly skvělé. Nemáme co dodat, na takové čísla bychom se rádi dívali celý večer. “Kdybych mohl, angažoval bych všechny,” dodal na závěr producent Michal Kocourek.

Mariany – Oh My God You Guys (Legally Blonde)

Michaela Doubravová

U většiny diváků neznámou píseň z v Americe populárního muzikálu “Legally Blonde” zazpívala čtveřice Marian – Eliška Ochmanová, Martina Bártová, Radka Pavlovčinová a Michaela Doubravová. Kvartet čtyř “blondýn” nás nezaujal především samotnou písní, která předpokládá herecké i hlasové pitvoření a přehrávání. Vytažením obrovských růžových tang vzniklo dost potrhlé číslo. Na druhou stranu musíme uznat, že to dívkám šlo velice dobře a stejně jako Robinové k sobě ladili. Ale zase jak ukázala premiéra “Je třeba zabít Davida”, potrhlé role s ukřičeným zpěvem  a pitvořivým výrazem zvládne každý. Překvapením byla Martina Bártová, která se do role blondýny skvěle vžila, i když to není její styl, což byl její největší problém v minulých kolech.

Robinové – Everything I Do, I Do It For You

Jan Kříž

Krásný (ale těžký) pomalý kvartet z filmového Robina Hooda nejlépe sedl Viktoru Poláškovi a Lacu Hudcovi. David Weingartner předvedl několik (možná i přespříliš) pěveckých zaváháních a Jan Kříž nám připadal hlasově ne příliš hodící se pro tuto píseň. Celkově opět ladili a i od poroty sklidili chválu. Jejich první číslo bylo více uvolněnější a budilo mnohem lepší dojem. A jak řekl Ondřej Soukup, je to otázkou vkusu, takže teď naše hodnocení již může být jedině hodně subjektivní a v tomto čísle nás nejvíce zaujal Viktor se svým apartním kloboučkem, ale především pak zpěvem.

Mariany – Can You Feel The Love Tonight (Lion King)

Z medailonku, ve kterém Robinové hodnotili Mariany jsme se dozvěděli o skrytém talentu Martiny Bártové, a to že je skvělá v kuchyni a finalistům upekla vynikající dort. Hit Eltona Johna z filmu i muzikálu Lví král zazpívaly Mariany ve večerních róbách. Radka Pavlovčinová opět vyčnívala svým hlubokým hlasem, který se dosud jeví jako její největší handicap pro tuto soutěž. Michaela Doubravová tentokrát nemohla zpěv příliš zachraňovat herectvím, ve kterém z Marian nejvíce vyniká, proto nás její výkon tentokrát příliš nezaujal. Vynikající byly Eliška Ochmanová a Martina Bártová. Porotcům se jejich výkon opět líbil (až na jeden falešný moment, který nám ale konkrétně nepřiblížili) a my opět dodáváme, že skvěle společně ladily.

Radka Pavlovčinová

David Weingartner

Eliška Ochmanová

Laco Hudec

Martina Bártová

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Robin Hood - Cesta ke slávě
Reportáž z prvního finálového kola “Robina Hooda”: Vypadl Peter Veslár! (+video)
Robin Hood - Cesta ke slávě
Jako první Mariana skončila Marie Blahynková! Čtěte reportáž z druhého finálového večera “Robina Hooda”! (+ video)
Robin Hood - Cesta ke slávě
Fotoreportáž z tiskové konference s finalisty show “Robin Hood – Cesta ke slávě”
  • Marta

    Pro JOE
    No fuuuuj! Tváříte se tu, že jste seriózní muzikálový fanoušci a znalci a přitom lezete hercům do postele ???!!! To je dost hnusný dle mého názoru. A i kdyby ! Ty tvrdíš tu jak já jsem pochopila , že Laco je buzna, viď? Jak to můžeš vědět? Miloval ses s ním? Já – ano, (a veř, je hodně dobrý milenec) takže prosím neurážet a neříkat to, co nevíš přesně. A hlavně – trochu respektu k soukromí. Přesto všechno, rozhodně něco, z toho co tu píšeš ohledně soutěže dává smysl, ale všichni hvězdy dle mého názoru než se dostali na výsluní měli své vlivné patrony- to je normální. Takže když čtveřice tvůrců podporuje hlavně Jana a Laca (což je jasné), tak nejspíš mají k tomu své důvody. Třeba už mají pro každého vymyšlenou nějakou roli, o kterých diváci ještě neví.


« Starší komentáře