Robin Hood - Cesta ke slávě

Druhý díl “Robina Hooda” – Pěvecký casting byl o mnoho zajímavější


Včera jsme mohli vidět na TV Prima druhý díl castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě“. Oproti prvnímu dílu jsme mohli zhlédnout pěveckou část castingů, které se z větší části odehrávaly již v Divadle Kalich, kde se také muzikál bude uvádět. Podrobnější rekapitulaci druhého dílu, údaje o sledovanosti a celý díl ke zhlédnutí naleznete uvnitř článku.

Na začátku druhého dílu jsme viděli zbytek castingu v Divadle Palace, ze kterého mohlo postoupit jen kolem čtyřiceti uchazečů na hlavní role Robina a Mariany. Taneční část už jsme viděli v první díle castingové show, nyní uchazeči měli prostor předvést svůj pěvecký talent. Někteří překvapili, jiní své schopnosti přecenili a jiní zase doplatili na arogantní projev, jako například Jiří Koběrský, který si vyřizoval na jevišti hovory a dával porotcům přednášku o svém příjmení.

Poté už se kamery soustředili spíše na povedené výkony a debaty porotců, kdo z mnoha uchazečů musí soutěž opustit. Kromě zpěvu se také ještě tančila již známá choreografie, aby mohli porotci opět nové talenty porovnat a najít v nich opravdovou muzikálovou hvězdu. Nervy byly velké, ale čtyřicet vybraných soutěžících se sešlo v Divadle Kalich, kde s hlasovou pedagožkou Janou Novákovou nastudovávali písně pro další kolo konkurzu. V tom porotce zajímal především hlasový projev, ale také emoce vložené do písně, vlastní hlasová invence a náznaky herectví. Ondřej Soukup korepetici písní označil jako velice důležitou a bylo vidět, že konzultace s paní Novákovou mnohým prospěla.

Druhý díl castingové show

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz

Porotci vybrali velice těžké písně, na kterých se dá poznat nejvíce talentu. Muži zpívali Zahradu Getsemanskou z “Ježíše” a Vlasy ze stejnojmenného muzikálu. Ženy dostaly Vzpomínky (Memory) z “Cats” a Žízeň lásky. Oproti našemu očekávání se s písněmi většina poprala velice slušně. Ale porota tak shovívaná nebyla, například Janu Křížovi vytkla především to, že je příliš hodný a režisér Ďurovčík ho chce předělat ve většího drsňáka.

Po tomto kole castingu muselo zbýt 15 uchazečů na roli Robina a stejný počet uchazeček na Marianu. Mužů bylo 18, a tak byla velká pravděpodobnost, že se mezi TOP 15 dostanou. Pro tři z nich ale sen o hlavní roli ve velkém muzikálu skončil. Mezi postupujícími se objevila i našim čtenářům známá jména, například již zmiňovaný Jan Kříž (Touha, Johanka z Arku), Viktor Polášek (Dracula, Probuzení jara), Peter Veslár (Touha, Děti ráje), Petr Šudoma (Touha, Kladivo na čarodějnice), Petr Novotný (Krysař) nebo Laco Hudec (Johanka z Arku). Kdo z nich postoupí do finále, stane se někdo z nich Robinem Hoodem nebo diváci zvolí úplně neznámou tvář? Ani pan režisér nemá dosud svého favorita… Čeká nás ještě dlouhá cesta!

V případě žen nás zatím TV Prima napíná. Sledovali jsme dále osud Petry Slaninové, která slíbila kvůli roli zhubnout 30 kilo, a porotci ji na prvním castingu tento slib umožnili realizovat. V Divadle Kalich se ale přesvědčili, že i kdyby skutečně do premiéry v září 2010 zvládla zhubnout 30 kilo, tak se hlasově a věkově na roli nehodí. Přesto ji doslova zasypali slovy chvály, a to opravdu zaslouženě, protože její hlas byl nádherný. Kdo postoupil mezi TOP 15, se dozvíme příští týden, opět v neděli od 20 hodin na TV Prima.

Na serveru Týden.cz proběhla zpráva, že i když se jedná pro Primu o profilový pořad pro jarní vysílání, tak zdaleka první díl neměl tak velký úspěch. Sledovalo ho pouhých 283 tisíc diváků, což bylo z velkých českých televizí nejméně (zhruba 7% všech diváků, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi). Zda-li za to může konkurence (TV Nova poslala do boje novou řadu populárního seriálu “Pojišťovna štěstí”) nebo nezájem diváků o tento formát netušíme, nicméně mluvčí Televize Prima Jana Kocová pro Týden.cz uvedla, že to zatím neberou jako neúspěch a očekávají nárůst sledovanosti při přímých přenosech, které poběží již za dva týdny. Na závěr dodáme, že druhý díl se již mírně divácky polepšil a sledovalo ho v průměru 345 diváků, což je ale stále pod průměrem TV Prima.

Čtěte naše další články o “Robinu Hoodovi – Cesta ke slávě”!


Robin Hood - Cesta ke slávě
V castingové show “Robin Hood” zvítězili Jan Kříž a Martina Bártová
Robin Hood - Cesta ke slávě
“Robina Hooda” nešťastně opustili Eliška Ochmanová a Viktor Polášek
Robin Hood - Cesta ke slávě
Jana Tesařová opustila castingovou show “Robin Hood – Cesta ke slávě” (+ video)
  • Lukas

    prosim váás neviite náhodou nekdo jak se menuje ta holka jak v minulym díle zpivalaa skoro na konci piisničku NEBE TO VÍ??.. ta s cernejma vlasamaa ..;))..prosiim..:)..potrebujuu to vedeet!!:))..diiky..:))


  • Sasie

    Jen tak pro zajímavost u Veslára by šlo uvést i několik muzikálů MdB i když ve všech ztvárnoval jen role v company ale mimojiné hrál jak ve Vlasech tak i v Jesusovi.


  • Pavel Košatka

    Vybírali jsme jenom ty muzikály, které nám ve spojistosti se jmény naskočily, i u ostatních se samožřejmě dají “vyhrabat” jiné role, ale to si zájemci případně můžou vygooglovat a až bude jasné, kdo se dostal do úplného finále, tak se budeme biografiím věnovat podrobněji… ;)


  • veny

    Lukas: Mám pocit že Radka Pavlovčinová


  • tom2410

    Lukas: Taky by mě zajímala :) ale jediné co vím, že studuje KJJ.


  • mario

    Lukas: Jo je to určitě Radka Pavlovčinová, hrála už v Raf’tácích a v Ulici. Je to ta bývalá přítelkyně Ondřeje Rumla.


  • veny

    a v seriálu První krok:)


  • Zdeněk

    Ještě postoupil ten co hrál v Golemovi Huberta myslím že to je Martin Hudec a Patrik Plešinger který hraje v dětech ráje a i v muzikálech v Kalichu


  • JAK

    Ne, že by se mi jmenovaní nelíbili, ale na začátku to vypadalo, že hledají opravdu nové tváře. Zatím to tak vypadá, že opak je pravdou


  • tom2410

    To sice jo, ale myslim, že kromě Honzy Kříže nikdo z nich takhle velkou šanci nedostal.Tak to prostě zkusili a “porotě” se zdáli lepší než ostatní.


  • Osk@r

    to: JAK
    Mas pravdu, skutecne to vypadalo, ze to bude otom najit z ulice (nekoho neproflaklyho) a dat mu sanci se probit az do premiery.
    Skoda, ze realita je jina. Z panskyho obsazeni co v nedeli bylo jsou tam plny 2/3 tech, co normalne v muzikalu ucinkuji (Kladivo, Johanka, Deti raje).
    Takze zadne nove tvare nejspis cekat nemuzem :-(


  • Nika

    Jako známá jména tam jsou, ale je fakt, že nikdo ještě nedostal šanci se pořádně projevit. Jinak škoda, že neexistuje nějaký delší záznam, vraždila bych za Šudomovy Getsemany.


  • Ondřej Doubrava

    Aby tu nevznikaly dotazy, tlaky, domněnky (a díky tomu, že už je o mé osobě jedna nepatrná zmínka ve velmi čtených novinách), tak zde uveřejňuji důležitou informaci, kterou vám pro upřesnění dlužím. Díky skutečnosti, že jednou z finálových soutěžících je má sestra Míša Doubravová, nebudu se logicky sám za sebe na našich stránkách Musical.cz ke castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě” vůbec vyjadřovat. Tuto práci jistě dobře odvedou kolegové. Tým o tomto rozhodnutí samozřejmě ví. Díky za pochopení.


  • Zdeněk

    Ondro stejně je Míša zý těch Marian zatím nejlepší


  • Kuba

    Mě taky zatím nejvíc sedí jako Mariana Míša a z kluků na Robina Péťa Novotný. Snad dojdou co nejdál :-)


  • Linda

    Ahoj nevíte jak se jmenuje ta písnička jak na ní tancovali?? nějak prej HU-HU ale fakt nevíím prosím poradte je to dulezity díky


  • Pavel Košatka

    Ta písnička nemá název, je to pracovní verze přímo z Robina Hooda, nelze nikde sehnat… ;)


  • Vera

    Už som sa tešila že video tu môžem pozrieť pravidelne, a teraz nič. Totiž pár častí neuvidím v apríli a v máji a túto reláciu neopakujú. Videoarchív na iprime nejako nefunguje.


  • Pavel Košatka

    Dnes tu bude ;).