Praha

Záznam muzikálu Billy Elliot z West Endu v kině Lucerna


Kino Lucerna uvede jako jediné kino v ČR záznam oceňovaného britského muzikálu Eltona Johna a Lee Halla BILLY ELLIOT. Muzikál se živě přenášel v červnu 2014 ve vybraných kinech ve Velké Británii a několika dalších zemích, Česká republika mezi nimi však chyběla. V listopadu 2014 tento záznam vyšel také na DVD a Blu-Ray, a to i v oficiální české distribuci. Tento záznam nyní uvede Kino Lucerna na jediné exkluzivní projekci 26. května 2015.

Plakát k promítání muzikálu

Plakát k promítání muzikálu

Záznam muzikálu Billy Elliot vám můžeme opravdu vřele doporučit. Samotný muzikál patří umělecky opravdu k těm nejkvalitnějším a nabízí především silné herecké výkony a neotřelé režijní nápady v každé jednotlivé scéně.

Technické zpracování záznamu je na velice vysoké úrovni a zaujme jak věrné fanoušky představení, tak úplné “nováčky”, kteří Billyho dosud v zahraničí neviděli.

V Kině Lucerna máme navíc jedinečnou možnost, vidět Billyho i na velkém plátně, ne jen doma na TV.

Projekce začíná 26. května 2015 od 18:30 hod. a vstupenky v ceně 200 Kč si můžete zakoupit v předprodeji již nyní na oficiálním webu Lucerny.

Oficiální anotace

Dílo vzniklo již před deseti lety a od té doby se hraje v londýnském West Endu nepřetržitě, a vždy před vyprodaným hledištěm. Autorem hudby je Sir Elton John, který si projekt vysnil a ke spolupráci přizval tvůrce původního filmu – Lee Halla (scénář a texty) a režiséra Stephena Daldryho. Představení se setkalo s obrovským nadšením jak u diváků, tak u odborné kritiky a získalo deset sošek ocenění Tony Awards, včetně té za nejlepší dílo sezóny. Silný příběh chlapce, který si navzdory celému okolí prosadí svůj sen a stane se tanečníkem, nádherná hudba Eltona Johna, velkolepá taneční čísla a skvělé herecké výkony i těch nejmladších představitelů, to vše zcela jistě učaruje i českému divákovi a poskytne mu nezapomenutelný kulturní zážitek. Záznam představení uvedeme s českými titulky.

Trailer


Fotoreportáže a galerie
Kamila Nývltová oslavila 30. narozeniny a 10 let na scéně úchvatným koncertem
Praha
Monika Absolonová odehrála svou poslední Antoinettu
Praha
Nový muzikál DOKTOR FAUST předčil očekávání. Vyhrajte vstupenky
  • PLuto

    Díky za tenhle článek. Nemám šanci se 26. května dostat do Lucerny, ale aspoň jsem zjistil, že existuje záznam. A po jeho zhlédnutí poprvé v životě začínám uvažovat o návštěvě Londýna. Představení má přesně to, co mi chybí u většiny české produkce (čest světlým vyjámkám) – perfektní spojení všech tří základních prvků muzikálu – zpěvu, herectví a tance. Právě na tu poslední složku se u nás hodně zapomíná. A to vše je obaleno kvalitou ze všech možných stran (režie, scénář, dramaturgie, herecké výkony, hudba…). Prostě bomba.