Praha

“Vražda za oponou” zná tvůrčí tým i velkou část obsazení


Dnes 23. 3. 2011 byly odhaleny první kusé informace k české premiéře muzikálu světoznámého týmu John Kander a Fred Ebb s přispěním u nás málo známého spisovatele Ruperta Holmese v Hudebním divadle Karlín – “Vražda za oponou” (v originále “Curtains”). V hlavních rolích se představí Monika Absolonová, Dasha, Zuzana Norisová nebo Ondřej Brzobohatý. Více informací a fotografie z tiskové konference přinášíme v článku. Aktualizováno: Doplněny oba oficiální vizuály muzikálu ve vyšší kvalitě.

Informací máme nemnoho, víceméně byl odhalen tvůrčí tým v čele s režisérem Antonínem Procházkou a zde žádné překvapení nenajdeme. Zato v (opět ještē nekompletním) obsazení najdeme spoustu známých tváří (nováčkem je zatím jen Kora Lang,), z nichž některé budou v HdK debutovat. Větší množství činoherců by mělo garantovat poctivou hudební komedii, která nebude hrát v Karlínském repertoáru druhé housle. Datum premiéry je stanoveno na čtvrtek 22. 9. 2011, jak je milou tradicí, předcházet bude série předpremiér. Během letních zkoušek snad dojde i na malé “preview”.

Monika Absolonová

Také jsme viděli velice poutavý vizuál inscenace s Ondřejem Brzobohatým a Zuzanou Norisovou, je laděn do komiksu a je vidět, že propagace díla, i díky logickému připomenutí “Chicaga” a “Cabaretu” by neměla být podceněna, samozřejmě se hledají i další cesty, jak toto prakticky neznámé dílo co nejlépe zpropagovat.  S oběma zde zveřejněnými vizuály se budete setkávat od dubna.

První vizuál "Vraždy za oponou" (Zuzana Norisová a Ondřej Brozbohatý)

Druhý vizuál "Vraždy za oponou" (Ivana Chýlková a Milan Štendler)

Neúplné obsazení “Vraždy za oponou”+ tvůrčí tým

Nadporučík Frank Cioffi (bostonský detektiv) – Ondřej Brzobohatý
Niki Harris (pohledná naivka) – Zuzana Norisová/Kora Lang
Georgia Hendricks (ženská polovička autorského týmu) – Monika Absolonová/Dasha
Carmen Bernstein (broadwayská producentka) – Ivana Chýlková/Hana Křížková
Daryl Grady (divadelní kritik) – Milan Šteindler/Vlastimil Zavřel
Christopher Belling (anglický režisér) – Jaromír Dulava/Bronislav Kotiš
Aaron Fox (skladatel divadla na divadle) – Lumír Olšovský/Petr Vondráček
Oscar Shapiro (produkční) – Martin Sobotka
Sidney Bernstein (producent propadáků) – Zdeněk Maryška
Johnny Harmon (inspicient divadla na divadle) – Rudolf Kubík/Jakub Šlégr
Bobby Pepper (choreograf a hlavní tanečník) – Peter Strenáčik
Jessica Cranshaw (hasnoucí hvězda z Hollywoodu) – Jana Zenáhlíková
Sasha Ijinsky (dirigent divadla na divadle) – Kryštof Marek/Martin Kumžák/ Jan Chalupecký

Tvůrčí tým

Režie: Antonín Procházka
Překlad a české texty písní: Adam Novák
Choreografie: Pavel Strouhal
Hudební nastudování: Kryštof Marek
Scéna: Aleš Valášek
Kostýmy: Michaela Hořejší
Sound design: Petr Ackermann
Light design: Pavel Dautovský

Dasha, Lumír Olšovský a Hana Křížková

Martin Sobotka, Vlastimil Zavřel a Milan Šteindler

Režisér Antonín Procházka a Ivana Chýlková

Část týmu "Vraždy za oponou"

Petr Vondráček, Ondřej Brzobohatý a Martin Sobotka

Vedení divadla a část realizačního týmu

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
Fotoreportáž: Monika Absolonová poprvé jako “Mary Poppins”
Fotoreportáže a galerie
100 000. návštěvník “Mýdlového prince” zavítal do Divadla Broadway
Praha
Srdcový král s největšími hity Elvise Presleyho se vrací do Divadla Kalich
  • Katka

    Potěšilo mě jméno Zuzany Norisové,jsem ráda,že se po delším čase zase oběví v čem hudebním


  • Mojmír

    Velice milé překvapení :))


  • Abigail

    Zatím mě zaujala některá jména, jsem zvědavá, jak obstojí v hudební komedii, a jak obstojí hudební komedie na pražské scéně vůbec. Bylo by milé, kdyby se povedla…


  • Jiří K.

    Tady si můžete přehrát jedno původní broadwayské upoutávkové video… http://broadwayworld.com/videoplay.php?colid=16875


  • Romča

    Úchvatné obsazení. Myslím, že ze dvou včera představených nových projektů tenhle zatím vede – právě kvůli těm výjimečným jménům. Teď bude zajímavé sledovat, jak český divák přijme poněkud neevropskou komplikovanější muziku. Ale musím říct, že vynikaly-li něčím produkce SDL nad konkurencí – tedy počtem jmen nejvyšší svítivosti na metr čtvereční v jednom každém představení – pak právě Vražda za oponou je v tomhle konkurencí jako hrom! Smekám!


  • Ondřej Doubrava

    Jelikož “Cabaret” a “Chicago” patří mezi nadšeně přijímané divácké stálice, problém s hudbou zde skutečně nevidím (navíc se mi zdá, že Karlínská “cílovka” po nějakém takovém titulu prahne, spíš je zapotřebí udělat pořádné, třeba i mírně netradiční propagační kroky, první vizuál dobrý. :-)


  • Romča

    Ondro, Chicago má výhodu filmové předlohy, proto to lidi chodili očumovat i do divadla, Cabaret už byl tuším taky zfilmovaný, každopádně ani jeden z těchto muzikálů, nepletu-li se, se neprosadil v Praze, ale pouze v regionech, kde není konkurence, a tak lidi lační jakékoli zábavy chodí na všechno, co se tam hraje… Navíc co do počtu repríz se dlouhodobě nasazovaným pražským titulům ty mimopražské příliš rovnat nemohou. Mě třeba Jiřím K. zde poskytnutý odkaz absolutně zklamal – ale věřím, že v češtině to s našimi megastar bude znít o poznání lépe a koukat se na to bude o poznání příjemněji. Nechme to zkrátka osudu a zkušenému kvalitnímu tvůrčímu týmu…


  • Ondřej Doubrava

    Romča: Já bych nebyl tak skeptický, navíc filmová verze “Chicaga” je relativně nová a máš pravdu, že pražská nastudování byla jen dvě (chystá se třetí, ale s brněnskou koncepcí), ale zkrátka jsou tu ty tituly známé a myslím, že cílovka opravdu ví, co od autorů může čekat, akorát, že sám na to divák na to nepřijde musí se to pořádně, opravdu třeba i originálně zpropagovat, o tom se ještě přemýšlí, co by se dalo, aby byl divák “doma”. Ale myslím, že “Curtains” můžou být tím návratem k původní tradici Karlína, samořejmě, musí být ta inscenace více než solidní. A jinak bych moc nesrovnával pražské produkce a mimopražská repertoárová divadla, kde je 20 – 30 repríz titulu bráno za úspěch jako hrom, protože takhle repertoárová divadla zkrátka fungují, neb mají nejméně 5 premiér za sezónu. DB a DH mají v průměru dvě, HdK vsadilo na jednu, tak to samozřejmě musí dělat jinak a ty tituly se točí jiným způsobem. Ale to je zase jiná kapitolka.


  • Ondřej Doubrava

    Doplnil jsem slíbený vizuál “Vraždy za oponou”.


  • tom2410

    Neříkalo se nedávno něco o obsazení Mariána Vojtka, nebo se pletu?


  • Ondřej Doubrava

    tom2410: Jenže to bylo víceméně na bázi “Jedna paní povídala” tady v komentářích (a já jsem už za léta praxe na tyto zprávy dokonale imunní),, v oficiálním obsazení Marián opravdu nefiguruje, sice není ještě tradičně kompletní, ale přeci jen, těch představených lidí už je teď víc než dost a kdyby byl potvrzen, nejspíše by ho včera představili…


  • Ondřej Doubrava

    Tak ještě jedna aktualizace, jsou zde již oba vizuály ve vyšší kvalitě.


  • Romča

    Já myslím, že Marián se víc hodí do toho Quasimoda. Tuhle jazzovou americkou hudbu bych mu ani nedoporučoval, jeho operní tenor by tam ani nemohl vyniknout – i když je jinak komik:)
    Ondro, cílová skupina určitě chodit bude nadšena, otázka je, nakolik je v Praze ta cílová skupina velká. Ale jak říkám, přeju jim jen to nejlepší – Monča, Martin Sobotka, Lumír a spousta dalších lidí to okoření jak se patří!


  • Martin K.

    Těším se moc!


  • Martin K.

    Těším se moc a fakt skvělé obsazení!


  • Tom

    V HDK se bude hrát činohra-Včera tě zabiju-premiéra listopad 2011.Myslím si,že do HDK to nepatří!!!!!!!


  • Jiří K.

    Tom: Kdyby neměli jednu premiéru za sezonu, ani by to nevadilo. Ale pokud divadlo takového formátu uvede v každé sezoně jediný nový titul, pak je činohra, podle mě, mimo mísu.
    Říkám si, jestli už nepřišel čas, aby se u nás už konečně jednou uvedl Fantom Opery. Přece jen, 25 let po premiéře a u nás stále nic…už to není zdaleka tak atraktivní titul jak před lety. No a Karlín je v Praze asi jediné místo, kde by bylo Fantoma možné uvádět. :(


  • tom

    JiříK: úplně souhlasím,ale asi se muzikálu nedočkáme.S činohrou to HDK fakt přehnalo-budou s prodávat pouze místa do přízemí,ale činohra tam nemá co dělat!!!!!


  • Zdeněk

    souhlasím do Karlína činohra prostě nepatří



  • Zdeněk

    neví někdo jestli už je vybranej alternant Ondry Brzobohatýho a nebo to bude hrát bez alternace


  • Tom

    Zatím se neví,už by jsem mohli dát nějaké nové informace i fotky ze zkoušek.


  • Kuba

    Zdeněk: Co říkal Ondra dneska, tak to bude hrát bez alternace.


  • Tom

    Koukal jsem na vstupenky a nějak se to neprodává!


  • Zdeněk

    tak vražda se neprodává vubec zachvíli začnou postupně rušit představení myslím si že se Karlín bude drbat na hlavě že zvolili jako jedinej premierovanej titul zrovna tohle


  • Irena

    Podle mě by se měli vrátit ke klasickým operetám. K Polské krvi a Čardášové princezně přidat nějaké další nebo pokračovat v Carmen a Ježíšovi popř. obnovit úspěšný muzikál Jekyll a Hyde. HDK je klasické hudební divadlo, lidé jsou na to zvyklí. Nemají se pouštět do neznámých věcí a ještě ke všemu uvádět činohru Včera tě zabiju. Ta asi taky nebude velký trhák.


  • Zdeněk

    třeba se díky neuspěchu vraždy dočkáme druhé premiery


  • Abigail

    No já nevím, nemám absolutní představu, o čem Vražda za oponou bude, či jaká bude, ale tenhle přístup: “Nemají se pouštět do neznámých věcí…” je DLE MÉHO NÁZORU hloupý. S tímhle přístupem by tady totiž nemohli nikde odehrát nic nového a to považuji za škodu už teď, protože už teď to tak je. Čímž neříkám, že bych neuvítala k Vraždě další premiéru, ale to bych uvítala, i kdyby chtěli premiérovat… nevím, Fantoma opera, třeba…


  • Irena

    Asi jsem to špatně napsala, nemyslela jsem, aby nedělali nové věci, ale věci odzkoušené jinde. My jsme malý “rybník” a je potřeba dávat věc, která naplní divadlo, a to na dlouho. Jinak to skončí dříve než to začne. To je pak škoda vynaložených peněz a energie herců. Fantom by byl vynikající, ale nevím jestli by na HDK finančně mělo. Licence asi nebude nejlevnější.


  • Anna

    Ahoj, vcera t.j. 12.9 som bola na prvej verejnej generálke tohoto muzikálu. Obsadenie: Brzobohatý, Norisová, Chýlková, Dasha, Olšovský…. Všetkým toto predstavenie veľmi doporučujem, skvelé herecké, spevácke aj tanečné výkony, veľmi dobre napísaný príbeh a hlavne je to aj hrozne vtipné. Jeden z mála muzikálov za ktorý sa vyplatí dať peniaze na vstupné.


  • Míša

    Anna: To je fajn, mám lístky na 24. září, tak už se moc těším. Zatím to vypadá, že poprvé uvidím a uslyším Koru Lang – tak jsem zvědavá.:)


  • Anna

    Misa: pry je taky moc dobra, jsem si jista ze se ti to bude libit!


  • Ondřej Doubrava

    Na konci týdne se můžete těšit na malé předpremiérové preview (které momentálně nestíhám, brzy uvidíte proč…)


  • Míša

    Ondřej: Už se těšíme!:)


  • Marek

    Viděl jsem veřejnou generálku a musím říct, že je to zatím nejhezčí muzikál, který jsem v karlíně viděl, když opominu, že někteří herci nejsou zpěváci, tak mě toto představení po všech stránkách ve srovnání s ostatními pražskými muzikály přijde vysoko čnící nad zbylým průměrem. Vřele toto představení doporučuji. Krásná hudba choreografie, kostýmy, scéna – prostě nádhera.

    Marek


  • LUDĚK

    Taky jsem tam včerá byl .Řeknu vám že dlouho jsem se nebavíl na představéní .
    Hana Křižková se my líbilá moc .Absolonová předvedla všechny sve kreace .To čislo bylo skvěle tanec ala Ginger Rogers a Fred Asteir .Brzobohatý nenahraditelní.
    Pisně Muzá Gorge ,MUZIKÁL konečně ne komerce.


  • Zdeněk

    Viděl sem ve čtvrtek a dlouho sem se tak na ničem nenudil


  • Pavlína

    Viděla jsem minulou středu, bylo to hned první představení po letní přestávce. Popravdě řečeno, z Karlína jsem zvyklá na lepší věci. Tamní skvělí herci a zpěváci neměli moc co hrát ani zpívat, dílo je celkově dost statické a zbytečně dlouhé. S Carmen nebo Jesusem se to srovnat nedá.


  • Ondřej Doubrava

    Už jsem nažhaven na recenzi (bude s minibonusem…)


  • Dan

    Na tomto muzikále jsem byl a bylo to více než nadprůměrné. Zdá se mi že je to o několikrát lepší než Carmen a Jesus. Doporučuju :)


  • Tinule

    Byla jsem včera musím říct, že jsem nadšená. Je to vtipné, veselé a musím souhlasit s Danem, že to je o několikrát lepší než třeba Jesus, který mě v Karlíně velmi zklamal. Obsazení, Brzobohatý, Vondráček, Absolonová, Norisová, Chýlková, Kotiš a Zavřel. Je pravda, že to úplně něco jiného, ale asi proto se mi to moc líbilo:-)