Praha

Veselohra se zpěvy “Švejk” se představuje


Jak se mezi Čechy traduje, muzikály vznikají opravdu ze všeho. Od nejslavnějšího upíra všech dob, přes národní spisovatelku, legendárního hliněného obránce židů, až k další české ikoně – Švejkovi. Hrát se bude na podzim v Divadle Hybernia a my už víme, kdo bude Švejk!

svejkExistují různé divadelní inscenace, inspirované slavným románem Osudy dobrého vojáka Švejka od Jaroslava Haška. V listopadu však bude mít premiéru první česká muzikálová adaptace tohoto díla. Autorem celého projektu je Václav Postránecký, který ¨napasl libreto a bude “veselohru se zpěvy” režírovat. Hudbu, která stylem bude připomínat kapelu Šlapeto (některé její členy budeme moci také vidět na jevišti), napíše Karel Mařík. O výtvarnou stránku inscenace se postará známý tým divadel Hybernia a Broadway, Šimon Caban (scéna) a Roman Šolc (kostýmy). Choreografie se ujala Kristina Bastienová.

Nejvíce však všechny zajímá, kdo bude hrát hlavní roli – Švejka. Tuto roli budou alternovat Dalibor Gondík, Martin Sobotka a Roman Štabrňák. V další rolích uvidíme Václava Vydru, Lukáše Vaculíka, Jana Čenského, Pavla Landovského, Ivana Vyskočila, Jana Rosáka, Jiřího Krampola, Janu Švandovou, Hanku Křížkovou a další.

V tuto chvíli to je o Švejkovi vše. Snad již brzy se objeví nějaké další informace na webu Švejka – svejk-muzikal.cz. Vstupenky jsou již v prodeji, zakoupit je můžete v síti TicketArt.cz. Nejlevnější pořídíte za 99 korun, naopak nejdražší za 599. V prodeji jsou také čtyři generální zkoušky za jednotnou cenu 300 korun. Termíny jsou stanoveny od listopadu 2008 do ledna 2009.


Pozvánky a konkurzy
Muzikálové trio SPOLEČNĚ v Hudebním divadle Karlín
Praha
Nový muzikál ELEFANTAZIE v divadle ABC. V hlavní roli Tomáš Klus a Tomáš Havlínek
Aktuální zprávy
Muzikály OSMÝ SVĚTADÍL a POMÁDA na letní scéně Divadla Kalich. Předprodej zahájen (+ koncerty a činohry)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!