Praha

Divadlo Na Fidlovačce chystá “Song pro dva”


Ve  čtvrtek 11. 9. 2009 se v Divadle Na Fidlovačce (které mimochodem velmi rádi vítáme do „rodiny“ spolupracujících divadel) konala krátká tisková konference k brzkému uvedení hudební komedie „Song pro dva“ (můžete jej znát buď z dobového uvedení v Divadle Semafor pod názvem „Každý má svého Leona“, nebo v podání Slováckého divadla v Uherském Hradišti s Tomášem Šulajem a Pavlínou Vaškovou v hlavních rolích). Hlavně z úst režiséra a uměleckého šéfa Juraje Deáka se nám dostalo sympatického shrnutí o plánované inscenaci s premiérou 18. června.

Hudební komedie „Song pro dva“ (v originále „They’re Playing Our Song“) pochází z pera dramatika Neila Simona a inspirací pro dějovou linku mu byl životní příběh svých spolupracovníků na tomto díle – hudebního skladatele Marvina Hamlishe a Carole Bayer Sagerové.

Příběh je prostý, přesto věčný. Jedná se v něm o seznámení úspěšného hudebního skladatele a začínající textařky, kteří k sobě hledají cestu.
Hlavních rolí Vernona Gershe a Sonii Walskové se ujmou Sandra Pogodová a Lumír Olšovský, podle slov režiséra pro tyto charaktery a žánr naprosto vyzrálí herci. Oba dva si nesmírně náročné zkoušení užívají.

Jedná se sice v základu o muzikál komorní, ale přesto  by se neměl na velké scéně Fidlovačky ztratit a měl by splňovat všechny potřebné atributy.  Jistě k tomu přispěje současný překlad Jiřího Joska (s ním jste se mohli seznámit už v Uherském Hradišti) i upravené aranže Ondřeje Brouska. Tvůrčí tým slibuje příjemnou pohodovou podívanou a není důvod, proč by těmto slovům neměli dostát.

Sandra Pogodová, Lumír Olšovský

Sandra Pogodová, Lumír Olšovský

Sandra Pogodová, režisér Juraj Deák, Lumír Olšovský

Sandra Pogodová, režisér Juraj Deák, Lumír Olšovský

Tvůrčí tým (z tiskové zprávy):

Režie: Juraj Deák
Scéna: David Bazika
Kostýmy: Sylva Zimula Hanáková
Choreografie: Helena Brousková
Dramaturgie: Helena Šimáčková
Hudební aranžmá: Ondřej Brousek, Josef Fojta
Korepetice: Dominik Renč
Studiový orchestr řídil: Jan Kučera

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
100. představení Kapky medu pro Verunku, buďte u toho! (+ soutěž o vstupenky)
Praha
Netradiční fotbalové utkání těsně vyhrál tým muzikálu “Robin Hood”
Praha
Hudební divadlo Karlín vypisuje konkurz do muzikálu “Curtains”
  • Lavera

    Mám lístek na příští sobotu, tak jsem docela zvědavá…


  • Lavera

    Milé, vtipné představení, ( spíše hudební komedie než muzikál, ale to není vůbec podstatné ), skvěle zahrané, velmi dobře zazpívané, prostě hudební divadlo, jak má být !
    ( Přece jen je to něco úplně jiného, hrají-li na jevišti opravdu herci, než když se tam “procházejí” zpěváci…)


  • Pavel Košatka

    Škoda, že to s Ondřejem uvidíme až příští sezónu, ale co se dá dělat. Pokud je to skutečně tak dobré, jak popisujete Lavero, tak se těším ještě o to víc.


  • Lavera

    Mně se to líbilo, ale nějaké “měřítko” ze sebe dělat nechci; jen mám prostě ráda, když se v divadle hraje a ne pouze zpívá. ( Přiznám se, že herecká složka je pro mne důležitá i v opeře, ale to je jiná kapitola.)