Praha

Romeo & Julie s Kamilem Střihavkou v roli nejmocnějšího Veroňana v RockOpeře Praha


RockOpera Praha vstupuje do roku 2015 nejslavnějším milostným příběhem Romeo & Julie. Inscenace autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest v režii Romana Štolpy vypráví podle předlohy z pera Williama Shakespeara o nesmrtelné lásce a nenávisti, avšak nabízí divákům svébytné pojetí s nádechem rockového koncertu.

V roli Vévody Eskaluse, nejmocnějšího muže Verony, mohou diváci vidět Kamila Střihavku. Ústřední mileneckou dvojici ztvární Jiří Švec a Žofie Dařbujánová. Představení je naplánováno v holešovické divadelní aréně na 4. února 2015. Kamil Střihavka představením oslaví s RockOperou Praha nejen své 50. narozeniny, ale zároveň také pět let působení na této unikátní scéně pro rockery.

Kamil Střihavka Romeo Julie Rock Opera Praha

Kamil Střihavka

„Rocková opera Romeo & Julie v loňském roce slavila u obecenstva úspěch. Kromě emotivního příběhu nabídneme velkolepou show plnou akrobacie, živé hudby, světel, krásných kostýmů a vynikajících výkonů našich protagonistů. Těšit se můžete mimo jiné na velkou hvězdu české rockové scény Kamila Stříhavku,“ popisuje první představení letošního roku producent a autor hudby Milan Steigerwald.

Kamila Střihavku návštěvníci RockOpery Praha pravidelně potkávají od března 2010, kdy se stal členem souboru. Za sebou má role Appolóna a Oidipa v antických dramatech Oidipus Tyranus a 7 proti Thébám. „Kamil Střihavka každé naše představení obohacuje svým specificky zabarveným hlasem, výrazným osobitým projevem, nepopiratelným charismatem, nasazením a energií, kterou vkládá do každé role. Diváci se o tom nyní mohou přesvědčit při ztvárnění prospěchářského vládce Verony,“ komentuje stálici souboru zakladatelka a umělecká šéfka Pavla Forest.

Osud milenců na pozadí bojů dvou znesvářených rodů není třeba veřejnosti představovat. RockOpera Praha však k tématu přistupuje unikátním způsobem, jímž se již řadu let vyznačuje. „Starý a silný příběh o lásce, nepochopení a smrti v rockovém kabátě. Každá postava na pódiu prožívá svůj individuální příběh, jejich spojením dostáváme celkový obraz obyvatel Verony,“ doplňuje režisér Roman Štolpa a nechává na divákovi, s jakým pocitem či ponaučením bude odcházet z divadla.

Plánovaný program na aktuální divadelní sezónu

Romeo & Julie – 4. 2. 2015

Faust – 26. 2. 2015

Oidipus Tyranus – 25. 3. 2015

7 proti Thébám – 22. 4. 2015

Antigona – 15. 5. 2015

Faust – 28. 5. 2015

Tisková zpráva
Tomáš Kopečný
www.RockOpera.cz

Praha
Muzikál “Mauglí” odhalil své celé obsazení
Aktuální zprávy
Padesátá Královna Kapeska již tuto neděli v Hudebním divadle Karlín a Den matek
Praha
Divadlo Kalich se v červnu rozloučí se dvěma muzikály
  • Bidnik

    S potesenim vitam clanek o RockOpere :-) kdo chce videt predstaveni plne energie a predstaveni, ve kterem vsichni hrajou, protoze je to bavi, at zajde, je to bomba :-)


  • Míša

    Já nevím, ale asi záleží na místech. Byla jsem tam na jaře, seděla nahoře a nejen že nic neviděla, ale ani neslyšela, jen děsný rámus. Navíc v divadle bylo nedýchatelno, a zarazil mě i vchod, vycházela jsem z hlediště pomalu 20 minut v šíleném davu…. bohužel jsem se již po přestávce nevrátila….


  • Bidnik

    Jo, je fakt, ze to neni muzikal, spis takovy rockovy koncert na tema… s naznaky rezie. Ale ta energie, co z toho jde, ten zapal a nadseni vsech zucastnenych, to je bomba :-) ale je to hroznej kraval, to je pravda. Vychody nejsou uplne prakticke, ale na druhou stranu architektura divadla je velmi originalni. I kdyz to neni zadna arena, jak se ve zprave pise, spis amfiteatr :-) Videt je tam snad odevsad, ne? :-o