Praha

Odhalení hvězdy Lucie Bílé v Chodníku slávy Hudebního divadla Karlín (+ video)


Nejúspěšnějším muzikálem v historii Hudebního divadla Karlín se stal muzikál Carmen s Lucií Bílou v hlavní roli. K této příležitosti byla v karlínském divadle odhalena hvězda Lucie Bílé v místním Chodníku slávy.

Donedávna nejslavnějším a nejúspěšnějším muzikálem všech dob karlínského divadla byl muzikál, který měl premiéru v roce 1964 a byla to My Fair Lady s celkovým počtem 378 repríz. Daleko úspěšnějším je už nyní muzikál Carmen,  který se stal nejhranějším a nejreprízovanějším dílem Hudebního divadla v Karlíně.

Hvězda Lucie Bílé v Chodníku slávy

Hvězda Lucie Bílé v Chodníku slávy

Ředitel divadla Egon Kulhánek proto glosuje. “Vrátím se do roku 2005, kdy se tady na premiéře muzikálu Jekyll a Hyde objevil poprvé Frank Wildhorn. Premiéra ho zaujala natolik, že nám nabídl spolupráci v tom smyslu, že by pro nás rád něco napsal. Krátce poté jsme se dohodli na titulu, že to bude Carmen a zhruba za jeden a půl, za dva roky, když já jsem cítil, že mám v ruce poměrně výjimečný a silný materiál, tak mě napadlo, že bychom k tomu měli přizvat také nějakou výjimečnou a silnou Carmen. A tak jsem se rozhodl v Otvovicích navštívit Lucii Bílou. Zde přítomný magistr Polák, náš umělecký ředitel, mi tenkrát dával tak jedno dvě procenta na úspěch. Kdo zná tehdejší situací ví, že Lucie tehdy vystupovala výhradně a pouze v divadle Ta Fantastika. V Otvovicích jsem byl srdečně přivítán, Lucie mě velice diplomaticky odmítla a slíbila mi, že příště, až za ní možná přijedu, mě neodmítne a na závěr, ze staré dobré a velké známosti mi slíbila, že si přeci jen dílo poslechne. Následně mně asi za tři dny zavolala a rozhodla se do toho s námi jít. My jsme jí pak dali dohromady s Frankem Wildhornem a celé dílo se vlastně znovu, dalo by se říct “přešilo” nebo téměř znovu “ušilo” na Lucii. A to byly vlastně ty klíčové okamžiky, proč jsme vlastně dnes tady.”

Lucie Bílá

Lucie Bílá

Lucie Bílá dodává. “Já bych chtěla Egonu Kulhánkovi moc poděkovat za trpělivost, protože když mi tenkrát dával nabídku, tak to nebyla první nabídka, kterou mně kdy v životě dal. První totiž byla v roce, myslím 1984, kdy mě přetahoval do své kapely. Já jsem tehdy patnácti, šestnáctiletá zpívala ve skupině Hélius a již tenkrát jsem mu řekla ne. Teď jsem mu také řekla ne, i když tedy Carmen, už i tím názvem, je mi hodně blízká. Ale když jsem si přečetla scénář, tak jsem se tak nadchla, že jsem si říkala, že bych byla hloupá, kdybych to odmítla. Některé písničky mi vznikaly na míru. Dokonce jsme jezdili za autorem i do New Yorku a já jsem moc šťastná, že to představení hrajeme. Jsem v něm obklopená fantastickým týmem, skvělýma kamaráda a lidmi, které mám moc ráda. Je to takové mazlící představení.”

Muzikál Carmen

Muzikál Carmen

VIDEO

odhalení hvězdy + ukázka z muzikálu Carmen

 


Praha
Garden party HdK aneb “Aida” a její kostýmy
Aktuální zprávy
Muzikál ROBINSON – námořník z Yorku představil obsazení a zazpíval (+ videa)
Praha
EXKLUZIVNĚ: Obsazení silvestrovského představení “Robina Hooda”
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!