Praha

Letošní nominace na “Ceny Thálie” jsou známy


Dnes odpoledne byly ve foyer pražského Národního divadla odhaleny užší a širší  nominace na “Ceny Thálie”. Výsledky námi nejostřeji sledované kategorie “Opereta – muzikál” samozřejmě bleskově přinášíme.

Užší nominace – ženy

Monika Absolonová“Funny Girl” – Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem

Hana Fialová“Marguerite” – Národní divadlo moravskoslezské

Užší nominace – muži

Tomáš Töpfer “My Fair Lady” – Divadlo Na Fidlovačce

Dušan Vitázek“Jekyll a Hyde” – Městské divadlo Brno

 

Širší nominace – ženy

Tereza Bebarová“My Fair Lady” – Divadlo na Fidlovačce

Venuše Dvořáková“Netopýr” – Divadlo J. K. Tyla Plzeň

Jitka Molavcová “Hodiny jdou pozpátku” –  Divadlo Semafor

Barbora Mošnová “My Fair Lady” – Divadlo Na Fidlovačce

Jana Ondrušková“Dědeček automobil” – Těšínské divadlo (Česká scéna)

Martina Šnytová “Divotvorný hrnec” – Národní divadlo moravskoslezské Ostrava

Širší nominace – muži

Ondřej Brzobohatý” Vražda za oponou” – Hudební divadlo Karlín

Jan Cina “Quasimodo” – Divadlo Hybernia Praha

Petr Gazdík“Jekyll a Hyde” – Městské divadlo Brno

Otto Liška“Noc na Karlštejně” – Městské divadlo Most

Roman Vojtek“Sugar” – Městské divadlo Brno

Josef Zíma“Na tý louce zelený” – Divadlo F. X. Šaldy Liberec

 

Milí čtenáři, nebojte se využít volný prostor k jistě bohaté diskuzi o letošních nominacích, speciální poděkování patří  spřátelenému týmu serveru i-divadlo.cz za to, že nás v tom letos nenechali, neboť jsme se bohužel tiskové konference nemohli zúčastnit osobně.

 

 


Praha
“Kudykam” 12. října vychází na CD
Aktuální zprávy
Muzikál BEETLEJUICE poprvé v ČR, ale vlastně i v Evropě! (+obsazení)
Aktuální zprávy
Ceny Thálie 2009 v muzikálovém oboru získali Petr Gazdík a Markéta Tallerová
  • Ondřej Doubrava

    Michale, díky za super příspěvek, plný souhlas, pokud někdy něco ukujeme, určitě vás jakožto spřátelené parťáky nějakým způsobem oslovíme ke spolupráci. A polívčičku si přihřej, však náš tým pravidelně do ankety hlasuje!


  • lili

    Bohužel mi v nominacích také chybí Tomáš Savka za excelentní výkon v muzikálu Osmý světadíl. Mimochodem dle recenzí nejpovedenější muzikál roku 2011… (pánové porotci: divadlo Kalich se nachází v Praze, v ulici Jungmannova 9)


  • Jakub

    Jan Cina???? Myslím, že by si to více zasloužil hlavní představeitel Quasimoda Tomáš Trapl…. nahrál se víc něž Honza :)


  • katka

    kde je BOHUŠ MATUŠ za ztvárnění Kata Mydláře? to snad není pravda, to je možný opravdu jenom v tomhle státě.


  • kattka

    prijde mi ze nekteri uznavaji jen sve favority, jiste neberu vam ze jsou to skveli herci, ale stejne skvele nebo jeste i lepe prece hraji i jini. ti ale nejsou tak slavni a popularni a vy jste o nich neslyseli. zkuste si nekdy zajit do mensiho divadla na mene medialne znamou hru.hraji velmi kvalitne, jen to neni tak proflakle jako treba kat mydlar.o tom svedci napr.sirsi nominace kde se objevilo i tesinske divadlo nebo ndm. :)


  • Dana

    Tak Tomáš Trapl je jasně dlouhodobě nedoceněný, ten by si opravdu už konečně nějaké ocenění zasloužil. Souhlasím s Jakubem. A kromě Tomáše Savky za OS a Markéty Procházkové za Esmeraldu z Quasimoda mi tu velmi chybí zatím nezmíněný a přitom úžasný Honza Kříž za Zpívání v dešti.


  • Radka

    Taky mi tam chybí Tomáš Trapl :-(


  • Ondřej Doubrava

    Dana: Honza Kříž může být za Zpívání nominován až příští rok, premiéru měl až v prosinci a prosinec 2011 spadá vrámci nominací až do příštího roku.


  • iva

    Souhlasím s ostatními, že měl být nominován za Quasimoda Tomáš Trapl a za Esmeraldu Markéta Procházková. Oba předvedli v těchto rolích úžasný výkon.


  • Dana

    Aha, to tak budu moc držet palce, aby si Honzy porota všimla :-)


  • Michal

    Nerozčilujte se nad tím, kdo měl být nominovanej a není. Je to asi o tom, že jsou ve své roli dobří, ale někdo je asi lepší a tudíž si tu nominaci zaslouží víc.


  • Jan Schödlbauer

    já jsem z nominací nadšený :-) Vím, že tady řada lidí bude naštvaná, ale to že jsou nominace zcela mimo pražský komerční škvár, je prostě fajn. Komise mi letos udělala jednoznačně radost. Nejvíc fandím Haně Fialové, Marguerite je uctyhodná.


  • Ifča

    Doufám, že Tomáš Töpfer vyhraje!


  • jansisel

    Se zájmem jsem si přečetl teprve dnes celou diskuzi a jsem rád,že jsou zde i tací,kteří pochopili,že Cena Thálie není cena fan-clubů.např.Quasimoda.Naopak bych konstatoval,že mě nominace odborné poroty velmi pozitivně překvapila,protože prostě vybrala interprety z naprosto jednoznačně nejlepších inscenací roku,kde nominovaní excelovali svými výkony.Ocenuji všechny porotce,že nepodlehli jen ryze komerčním a laciným muzikálům a že vyjeli a nebáli se nominovat i někoho mimo Prahu.


  • Ondřej Doubrava

    Přesně tak, většinou se s kamarády a kolegy shodujeme, že letos poprvé byla vybrána jména, která se opakovaně objevovala v pozitivním světle v recenzích, to je dobrý příslib do budoucna.


  • lenka

    Musím říci, že Thálie je stejně diskutabilní ohodnocení jako všichni Slavíci, Lvi….nedá se změřit ani časem ani centimetry.Ale i já mám radost, že pragocentrismus a muzikály pražské provenience nejsou středobod, i jinde se hraje a zpívá kvalitně, i jinde vznikají nádherné výkony s méně známými tvářemi a jmény, neméně však kvalitní. Dejte si tu práci a jezděte i jinam, než vás komerce a bulvár zvou :-))


  • Jan Schödlbauer

    Lenka: přesně tak!


  • krista

    Moc přeju Thálii Haně Fialové, po všech stránkách je v roli Marguerite skvělá a při vší úctě k Monice Absolonové si myslím, že by bylo velice zkličující, kdyby Thálii nedostala, vzhledem k porovnání herecké a pěvecké náročnosti rolí obou nominovaných. Zpěvák popu prostě není muzikálovým hercem, tak jak to bylo u nás zavedené.

    Je škoda, že jsme se tady na musical.cz vlastně o Marguerite nic nedozvěděli.


  • Ondřej Doubrava

    Krista: Vězte, že jsme měli cestu několikrát naplánovánu (i s lístky), ale v době premiéry byla sněhová kamamita, zatím to prostě nevyšlo, ač velká snaha byla, štve nás to. Taktéž se velmi snažíme o navázání stálejší spolupráce s Ostravou (dejte mi prosím čas) a pokud bude přát štěstí, informace z Ostravy by se měly časem rapidně zlepšit.


  • Martin K.

    Tomáše Trapla jsem fakt na nominaci viděl a vidím! Ve srovnání s Honzou Cinou – je to pro mě nepochopitelný jev (tím neříkám, že Honza není ve své roli dobrý – je a hodně), ale přece jen Tomáš Trapl by si ji zasloužil více – vzhledem k větším zkušenostem i počtu velmi kvalitně odehraných představení a jeho výkon v roli Quasimoda, kde konečně dostal svoji příležitost a využil ji více, než skvěle, je jeden z nezapomenutelných a dle mého prostě na nominaci!


  • Luděk

    Konečně snad Absolonová vyhraje jestlí ne nespravedlnost komedialní pěveckéj talent pohyb dobrý.V Kleopatra ve Třech můšketýrech NEMŮSÍM JÍ V DRÁCULOVÍ .SVĚTOVÍ REPERTOAR .Můži jedno.


  • Erika

    Hana Fialová!!! WOW!!! Kéž by… :-)


  • Jirka k.

    Absolonova je ve Funny girl neuveritelna!Videli jsme ji i v jinych muzikalech,kde se nam libila,ale tady nas opravdu dostala.Skoda,ze se to nehraje v Praze.


  • Renata

    Funny Girl bude 25. a 26.10. hostovat v Hybernii. Lístky už jsou na Ticketportalu ke koupení.


  • Jirka k.

    Absolonova by tu cenu mela konecne dostat!hrala uz v tolika muzikalech a vzdy dobre,navic neni nominovana poprve,tak bych ji tu cenu opravdu pral.


  • Adrilus

    Myslím si, že by si cenu zasloužili všichni…
    Monika Absolonová – úžásná v muzikálech!
    Jitka Molavcová – výborná herečka…
    Tomáš Töpfer – úžasný v Četnických humoreskách!
    Roman Vojtek – Vyprávěj!
    Tereza Bebarová – Ulice.
    Všichni jsou úžasní, ale já osobně mám nejraději paní Janu Ondruškovou, kterou pravidelně vidívám na představení Těšínského divadla! Například Bratřii Karamazovi, kde ztvárnila roli Grušenky…. To byla úžásné…. A pak také ten Dědeček automobil… Či samo sebou i Dům doni Bernardy, jako Adéla, kde se také dosti zviditelnila.
    Takže… Moje favortka je jasná! =o) Jednoznačně J. Ondrušková!
    Ale jinak jsou všichni dobří.


  • Edward Hyde

    Kdy bude letos tisková konference k nominacím? :)


  • Ondřej Doubrava

    Co nevidět :-)


  • Alea

    Nominace by měly být známy už zítra odpoledne, tak se chci zeptat – má někdo z širší nominace šanci Thálii získat, nebo jen ti, co jsou v té užší nominaci?


  • Ondřej Doubrava

    Alea: Finalisté pochází pouze z užší nominace, širší nominace funguje jako jakési milé “čestné uznání”.


  • Alea

    Ondra: Děkuji, myslela jsem si to, škoda. Myslím, že zítra se akorát znovu opravněně rozčílím…


« Starší komentáře