Praha

“Němcová!” se nelíbila, a tak se změnila


Nový muzikál Němcová! byl kritiky i premiérovými diváky přijat velmi vlažně a tak není divu, že dnešní první běžné představení prodělalo pár dílčích změn. Hlavně co se týče délky muzikálu. Byly zkráceny či vypuštěny některé dialogy, dokonce zmizely i celé scény a to hlavně ze začátku představení, které tak působí značně svižněji.

Lucie Bílá navíc před samotným začátkem předstoupila a “zkritizovala kritiky”, že ona je s představením spokojená a že je ráda, že poprvé vystoupí před klasickým publikem. Na rozdíl od kritiků se však divákům první představení líbilo a odměnilo účinkující 10minutovým standing-ovation.

Lucie Bílá jako Božena Němcová

Lucie Bílá jako Božena Němcová

Na závěr shrneme další kritiky z jiných serverů:

“Nová inscenace se komerci sice vyhýbá, ale experimentem zůstává na polovině cesty.”, napsali zřejmě v nejkladnější recenzi na iHned.cz.

Novinky.cz v poněkud kritičtějším článku na konci okomentovali následovně: “Láska, jakož i vášeň se tu odehrává jen ve slovech. A zkrvavená prostěradla, soukaná neustále z rozkroku ubohé spisovatelky, na soucitu s jejím osudem rozhodně nepřidají, spíš naopak. Jen těsně před koncem zazní jako doušek čisté vody tichá, vroucí citace dopisu o zklamaných nadějích z úst Barunky. Kéž by to tak bylo dříve! Na Němcovou přijdou fanoušci Lucie Bílé, ale odcházet budou zřejmě v rozpacích. Stejně jako premiéroví diváci, jejichž vlažný potlesk nevydařený opus korunoval”.

Nejméně se Němcová líbila serveru iDnes.cz, už jen nadpis “Muzikálu Němcová! by pomohla motorová pila” vypovídá za vše a 10% hodnocení vše jen korunuje. “První opravdu razantní pokus o muzikálovou temnou baladu prostě skončil na neschopnosti svých autorů takové dílo napsat.”

Naše recenze se raději procentuálnímu hodnocení vyhla, protože na tak kontroverzní a ojedinělé dílo měřítka prostě nemáme. Doufám, že i přes všechny kritiky si cestu do divadla Ta Fantastika najdete, abyste sami posoudili kvalitu muzikálu (nebo chcete-li hudebních obrazů). A budeme rádi, když se s námi o své zážitky podělíte v našem fóru.


Praha
Americký muzikál “Thrill Me – Spalující vášeň” bude mít svou českou premiéru na Divadelní lodi Tajemství
Aktuální zprávy
V Karlíně se jako Ježíš představí Václav Noid Bárta
Aktuální zprávy
Muzikál ROBIN HOOD se vrací na repertoár Divadla Kalich
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!