Praha

Nahrávka muzikálu “Kat Mydlář” je pozlacena a nyní i v deluxe edici


V největší pražské pobočce Bontonlandu na Václavském náměstí vyrostlo před pár týdny malé pódium, umožňující interpretům živou (či položivou) prezentaci svých písní. Ideální prostor na křest, dalo by se říci a není divu, že muzikál “Kat Mydlář” ho využil hned ke dvěma slavnostním příležitostem.

Nejprve došlo za účasti ředitele vydavatelství Popron Music Alana Piskače (ten se tradičně solidně ujímá i role konferenciéra) k předání Zlatých desek (přebírány Michalem Davidem, Oldřichem Lichtenbergem, Josefem Vojtkem, Danielem Hůlkou a Alžbetou Bartošovou). Zároveň ale i ke křtu Deluxe edice alba, která, jak už víte i z našeho webu obsahuje mimojiné nahrávky písní v autorské interpretaci Michala Davida s divadelními hosty. Dále pro milovníky mluveného slova je zde krátké vyprávění o historickém pozadí příběhu Kata Mydláře, v podání Pavla Soukupa a také radioverze terčetu “To stárnutí zrádné”.

Michal David, Josef Vojtek, Alžbeta Bartošová, Daniel Hůlka a Oldřich Lichtenberg

Pódiu se dostalo před samotnými slavnostními záležitostmi i plnohodnotného využití: Josef Vojtek, Marián Vojtko a Ladislav Spilka zazpívali známý hit “To stárnutí zrádné”, bezprostředně následoval Daniel Hůlka s písní “Právo mám”.

Josef Vojtek, Marian Vojtko a Ladislav Spilka

Daniel Hůlka a Kamila Nývltová

Divadlo Broadway si u uvádění nových nosičů na svět potrpí na netradiční kmotry, jistě si vzpomenete, že první mydlářovské CD křtil malý roztomilý tygřík, spolu se zpěvákem Janem Šmikmátorem.

Deluxe album pokřtilo malé čínské prasátko, které samo dostalo jméno Mydlář (jelikož ale ještě není známo pohlaví, bude se možná jednat i o Mydlinku, či jinou variaci jména). Producent Oldřich Lichtenberg vzal křest jako závazek a budou kmotrovi do konce života přispívat na stravu.

Marian Vojtko a malý kmotr CD

Slavnostní přípitek - CD je pokřtěno

A zpráva na závěr: 3. 11. 2011 dojde v Divadle Broadway k losování dalšího jubilejního diváka (teď už by číslo opravdu mělo být 100.000), zároveň se bude jednat o dočasné rozloučení Radky Fišarové s rolí Dorotky (díky nastupujíci roli maminkovské). Na večeru nejspíše nebudeme chybět.

Radka Fišarová a Markéta Procházková

Video setřih z premiéry muzikálu

V hlavních rolích můžete vidět a slyšet Daniela Hůlku, Alžbetu Bartošovou, Josefa Vojtka, Petra Koláře, Ilonu Csákovou, Tomáše Trapla, Lucii Černíkovou nebo Tomáše Berouna.

Video setřih ze 100. představení

V hlavních rolích můžete vidět a slyšet Mariana Vojtka, Martu Jandovou, Petra Koláře, Josefa Vojtka, Kamilu Nývltovou, Tomáše Löbla, Olgu Lounovou nebo Luďku Kuralovou.

Autorem fotografií je Martin J. Polák. Děkujeme Martině Jandové (Divadlo Broadway) za jejich laskavé poskytnutí.


Aktuální zprávy
Muzikál Carmen se vrací s podtitulem: Zpět v původním obsazení!
Praha
Záznam muzikálu Billy Elliot z West Endu v kině Lucerna
Praha
Divadla Broadway a Hybernia zahájila sezónu v Průhonicích (+ video)
  • Aja

    100.000 divák a 100 predstaveni – proboha naucte se pocitat !!! … a i s tou Zlatou deskou to bude silne pofiderni – jen reklamni trik dvojice Lichtenberg-David v zastoupeni Martiny Jandove, ktera dost dobre mlzi a dela a hlasa do sveta jen to co ma povolene


  • Krason

    To je pravda.Už jsme to tady zažili s dernierou Draculy před prázdninama – když ten amatér Lichtenberg oblbnul lidi. Jsou to lidé, kteří mají rádi vše se jen točí okolo peněz. Nevěřím, že se prodalo tolik nosičů. A stará Jandová cpe jen tu svou Jandovou – viz TV -a v Mydlářovi je Marta evidentně nejslabší a k neposlouchání – vůbec nemá výšky a trapně se tam trápí. Proti Bartošové a hlavně Fišarové nemá šanci. Má to celé minimalně o půl tón níž. Ale Lichtenberg, který rozumí zpívaní asi tak jako já zavlažování – ji chtěl a tak to má. Docela zklamání z Marty, že je tak hloupá a brala to… ale Marticka ji to u diváků vylepší – uděla “úžasnou” reportáž o tom jak byly spolu v Římě … “mysleno úžasnou” – trapnou a ještě k tomu nějaká vymyslená zemětřeseni v Mexju a hvězda je na světě. Všem se nám tady z toho chce zvracet a hlavně z umělé Jandové na TV Prima kde líže kliky po Vlasákovi a v divadle po Lichtenbergovi


  • TerQa

    Libore…. ze vam neni trapne….


  • Romča

    Myslet si můžete, co chcete, vadit vám může leccos, ale v jednom se pletete šeredně. Dr. Lichtenberg není amatér! Takové výsledky jako on nemá v muzikálové branži naopak nikdo! To jsou prokazatelná fakta. Že by tedy jen čirá závist…?!


  • Kuba

    Když už jsme u těch nosičů, nemáte někdo info o DVD Mona Lisy, které má vyjít 7.11. a jestli se chystá taky DVD Mydláře ?


  • Romča

    Kubo, Vaše info jsou přesné. Ano, ML vyjde 7. 11., Kat se chystá. V listopadu se za účelem prodejního DVD bude natáčet!


  • Kuba

    Romča: Super, tak děkuji :)


  • Alea

    Hm, tak to jsem zvědavá, kdo na DVD Mydláře bude. Předpokládám, že katem, pokud se nějak neprostřídají, bude Hůlka, Dorotkou A. Bartošová a Jesseniem Kolář. Protože pochybuji, že by byla nějaká šance, aby tam byli ti nejlepší, za které považuji Matuše, Fišarovou (ta už by se možná bohužel nevešla do kostýmu, což je škoda) a Frice. Jen doufám, že se objeví alespoň v bonusech.


  • Romča

    Aleo, minimálně v jednom případě budete aspoň částečně příjemně překvapena:)
    Jinak si dovolím přetisknout SMS od jedné dámy, která je věrná pražským muzikálům an block. Snad alespoň její slova zavřou ústa věčným kritikům produkcí Cleopatra Musical a Golem Production, kteří kritizují za každou cenu jen proto, že se to nosí…:
    “Z dnešního představení Kata Mydláře má stará paní Zdena, kterou jsem doprovázela, úžasný zážitek. Bylo jí 85 let, v divadle nebyla 20 let a muzikál považovala za pokleslý žánr. Dnes ovšem musela smeknout. Prožívala celý děj a zvláště ze zpěvu některých umělců jí spadla brada. Z Tomáše Löbla se rozplývala – jeho mládí prý svým projevem předal i jí samotné. Dojalo mě to. Ona i s velkou bolestí v rameni tleskala jako o život! Pro mě je náročné zvládat doprovod i s dopravou – ale tohle lidské štěstí stojí za to!” Co dodat? Tohle je nejlepší recenze na Kata, kterou kdo kdy napsal. Takové recenze totiž píše život!


  • Alea

    No tak to se těším na ten jeden případ, ale jinak nechápu ten další text v rámci kritiků, kteří kritizují vše a vždy – to jako patřilo mně? To snad ne! Já si umím i na Katovi najít to pozitivní a tím jsou právě výkony některých účinkujících na rozdíl od děje, textů, laserů apod. Před výkonem Kata – Matuše, Dorotky – Radky, Jessenia – Zbyňka, Jessenia ml. – Dana Bartáka mi taky spadla brada. A právě kvůli těm výkonům stojí na konci tleskající diváci, aby umělcům poděkovali. Pro to sprznění historie, nebo laserovou šou určitě ne. Jinak je krásné, když je 85 letá paní nadšená z muzikálu, protože je málo těch, kdo se vůbec v tomhle věku vypraví do divadla. I já znám takovou paní, dokonce v rodině. Krásné zážitky z divadla nenahradí věcné dárky, proto jí přeji, ať podobné nadšení zažije znovu. :-)


  • Romča

    Nene, to nepatřilo Vám, ale zdejším Krasonům a jim podobným…


  • Bídník

    Ahoj, vcera jsem byl (nastesti zadarmo) na Katu Mydlarovi a teda s timhle bych se stydel vystoupit i na skolni besidce. Vice psat nebudu, akorat bych se nastval.


  • Romča

    Předpokládám, že jste byl večer…:) Na druhou stranu musíte uznat aspoň kvality třeba Betky Bartošové, Markéty Procházkové, Lucky Černíkové či Tomáše Trapla. A pokud ne, tak nejste objektivní…


  • Bídník

    Nene, byl jsem odpo.. Betka super, videl jsem ji poprve, Tomas Trapl dobry, ale bylo videt, ze ho to moc nebavi, stejne jako Marian Vojtko, pevecky dobry i Ilona Csakova, ale teda jeji herecky vykon…. kdo me prijemne prekvapil asi nejvic, byl Zbynek Fric, ten je proste dobrej:) Lucka Cernikova taky dobry, az na ty vyssi polohy, tam se mi moc nezdala:)


  • Zdeněk

    njn…

    CD zpraseného představení nečekaně pokřtilo samotné prase…

    jen doufám, že až bude nějaká rozlučková grilovací párty, tak se na ní “Mydlinka” znovu neobjeví…


  • Rendy

    Byla jsem dnes na představení. Z první části jsem nebyla úplně nadšená, druhá byla o hodně lepší. Dost mi ale vadily ty modré a červené lasery, které běhaly hledištěm. Jinak bylo ale výborné obsazení – Marian Vojtko, Pepa Vojtek a Petr Kolář byli skvělí, tato trojice se k sobě moc hodí, Olga Lounová a Betka Bartošová výborné, Tomáš Trapl taky dobrý, ale nemá v této roli dost prostoru (nejlepší je v Draculovi). Ostatní průměr. Celkově slušné představení, ale s horším obsazením by to asi bylo míň koukatelné. Draculu jsem viděla několikrát, Kat Mydlář mi stačí jednou.


  • Danny

    Existuje v tom nějaká symbolika, kyž Mydláře pokřtilo prase? :D


  • Romča

    Existuje v tom ta symbolika, že producenti byli zvědaví, jestli se nějaký blb na to chytí…:)


  • Míša

    Včera jsem byla na Katovi a docela jsem byla zvědavá potom všem co jsem zde četla.Možná že to bylo obsazením,které bylo podle mého názoru výborné(Marián Vojtko,Trapl,Kolář,Betka Bartošová,…)ale mě se muzikál moc líbil.Je pravda že ty lasery nejsou moc příjemné ale celkem se dali zvládnout.Ač se mi ty meče nikdy nelíbily a asi líbit nebudou tak i ty jsem skousla.Byly celkem dobře zakomponovány do děje.Líbila se mi jak první půlka tak i druhá předtvení.Ikdyž by se tam něco špatného taky našlo odcházela jsem s dobrým pocitem.Ani texty nebyli tak neposlouchatelné a plytké jak se tady dost často psávalo.Ikdyž to je samozřejmě věc názoru já píšu jen sama za sebe.Na závěr řeknu jen to že bych na tento muzikál šla klidně znova a peněz rozhodně nelituju


  • Martina

    Odkud je zpráva, že Mona Lisa vyjde na DVD v listopadu? díky


  • BeaHaydee

    Aj mňa by zaujímalo info o vychádzajúcich DVD, keďže bývam ďaleko a je to asi jediná šanca ako vidieť Monu Lisu (aj keby sa hrala, len ťažko sa na ňu dostanem) a aj Kata Mydláře (tu si chcem zase urobiť vlastný názor na toľko diskutovaný muzikál). A ešte by ma potešil aj Baron Prášil, ale ten našťastie ide na Slovensko, lístky mám už doma, tak to nieje také hrozné :) Ale DVD by potešilo.


  • Zdeněk

    Nechci teda šířit fámy ale četsem že se Baron na Slovensku ruší


  • Markéta

    Byla jsem na Katovi v sobotu a po všech nepříjemně kritických recenzích jsem byla velmi mile překvapena. Světelná show s lasery a zářícími meči je trochu přehnaná, ale led obrazovky místo klasických kulis se mi líbily. A přestože k textům a hlavně hudbě, v níž David tak trochu vykrádá sám sebe, bych měla výhrady, celkově mi Mydlář nepřišel jako až tak otřesný zážitek. Myslím, že Praha už zažila i horší díla. Pokud tento muzikál něco jednoznačně pozvedává, pak jsou to herecké obsazení. Výkony Betky Bartošové a Zbyňka Frice táhnou představení nahoru, oba jsou skvělí po stránce herecké i pěvecké. Stejně tak Markétka Procházková, která v představení bohužel nemá příliš prosoru. Marián Vojtko podal standardně dobrý výkon, stejně tak i Tomáš Trapl. Bohužel mu taky chybí větší prostor, na němž by se projevil.
    Celkově bych muzikál hodnotila jako lehký nadprůměr. Na prznění historie i klasických literárních děl už jsme z různých představení tak zvyklí, že nás ani nemůžou překvapit. Navíc příběh muzikálu jde spíše po ose knihy než skutečné historie, takže mu to můžeme odpustit. Když to shrnu, od muzikálu jsem nic zvláštního neočekávala, nezklamal mě, nemůžu říct přímo nadchnul, ale celkem potěšil. Pokud se naskytne další šance, nejspíš se na něj pojedu podívat ještě jednou třeba jen pro porovnání alternací.


  • BeaHaydee

    Lístky na Barona sú stále v predaji a Bratislava je plná billboardov, tak snáď sú to naozaj len fámy ;)


  • Radek Janda

    ZRUŠENIE : BARON PRÁŠIL 8. -10.12.2011
    http://www.ticketportal.sk/tp_spravy.asp?ArticleID=6275


  • BeaHaydee

    Nepotešili ste ma, ale o to viac teraz budem dúfať že sa raz dočkáme DVD :)


  • Elik

    Ahoj, já vím, že se tato otázka sem příliš nehodí, ale teď je to tady nejvíce diskutujících, ale co se vlastně stalo s muzikálem Ať žije rockenrol? to už se přestal úplně hrát? Co se týče DVD těším se jak na Monu, tak na Kata. Zajímalo by mě, kdo asi bude hrát v tej Moně..i když některé role jsou asi předem dané, kdo jej bude hrát!!! A co se týče Kata…docela bych ráda viděla Tomáše Lobla, jako mladého Jessenia, Markétu Procházkovou a Lounovou :-D


  • lucka

    Byla jsem na předani te desky a bylo me Bohuše lito,stal tam v rohu,na jevisti a ni nezpival a to je dle meho nazoru jedinecnej.Nikde o nem nic v souvislosti s Katem nepisou,ani fotky nikde nema,on je tam za nahradnika?


  • Eva L.

    Jedinné co se mi na tom líbí jsou výkonu herců ale celkove se mi vubec nelibi. I hudbu bych zkousla. Ale scéna se mi vůbec nelíbí, myslím že se dá toto divadlo využít mnohem lépe. A nemůžu uvěřit tomu, že je to nejdražšší dílo co se tam kdy hrálo. To ten Baron Prášil v Hybernii měl možná ještě horší kritiku než kat ale dokázal něčím překvapit a myslím že má určitě i více fanoušků. Viděla jsem všechny Davidovi muzikály a až na kata se mi všechny líbili. Ikdyž každé dílo je slabší a slabší.


  • Nikolka

    Můžu se zeptat nevíte jestli by někdy do budoucna nevyšlo DVD Kata?Pro mě je Kat úplná srdcovka páč mě jako jedinný rozbrečel!Samozřejmě je to díky nádherné hudbě,slovech,ději ale hlavně díky umělcům-kteří se tentokrát povedli vybrat úplně exelentně,mimochodem je to jeden z muzikálů který se neokouká-pro mě je už DROGA!Byla jsem na tom 3. a vždycky bulim.Moc děkuju hercům,jak jsou milí-Specilání dík patří Kamilce Nývltové-Vždy krásná¨,nádherně zpívá a nejmilejší v zákulisí.Moc děkuju za odpoved! :))


  • washek

    Pokud vím, DVD by mělo vyjít s jeho jarním návratem. Už se i natáčelo, myslím, že teď by mělo probíhat dotáčení na bonusy atp. Hlavní záznam už by ale měl být zaznamenán ;)