Pozvánky a konkurzy

Představujeme koncertní projekt “Muzikálové legendy”, první z nich bude v září Karel Svoboda


Mulltižánrový projekt „Hudební legendy“, vzniklý v červnu 2011, se snaží zmapovat celkem šest žánrových oblastí české populární hudby a od září 2012 se dostane právě na poslední, pro nás  zajímavou muzikálovou část.

Jednotlivé koncerty “Muzikálových legend” se  budou zabývat jak počátcích žánru v našich končinách na zaátku padesátých let minulého století, těžiště ale logicky bude na muzikkálovém boomu let devadesátých. Představí tak  tvorbu nejpopulárnějších českých i světových autorů: Karla Svobody, Michala Davida, Janka Ledeckého, Daniela Landy a Ondřeje Soukupa, dostane se též na melodie Andrewa Lloyd Webbera, Clauda-Michela Schönberga a Leonarda Bernsteina. Některé z koncertů budou monotématické, jiné zahrnou více autorů a v plánu je i „best of“. Dramaturgický plán počítá s dvanácti koncerty, o reprízách se neuvažuje, snad ale můžeme počítat s tím, že většina koncertů bude uvedena, stejně jako ten první, v takzvaných „dvojácích“, neboli odpoledne a večer.

První z koncertů se bude konat už v neděli 2. září 2012 v pražském Divadle ABC, v 15:00 a 19:00 a  představí dílo Karla Svobody (“Noc na Karlštejně”, “Dracula”, “Monte Cristo”, “Golem”…). Známé písně zazpívají: Monika Absolonová, Marian Vojtko, Tomáš Trapl, David Uličník, Josef Zíma, Tomáš Savka, Zuza Ďurdinová, Dasha, Athina Langoská a Dušan Kollár. Speciálním hostem prvního koncertu bude Felix Slováček. Zpěv a kapelu doplní ještě čtveřice tanečníků. Moderátorkou bude Petra Zajíčková. Součástí večera bude i anketa, kde budou moci diváci položit své dotazy a vyhrát jak vstupenky na příští pořady, tak alba jednotlivých umělců.Vstupenky v cenových relacích 490,- a 390,- Kč si můžete zakoupit na pokladně či webu Divadla ABC (odkaz naleznete v programu na září).

O scénář a režii koncertu se postaral známý televizní a rozhlasový scénárista a dramaturg Radan Dolejš. Hudební aranžmá pro kapelu Broad Band United, složenou z muzikantů spolupracujících s muzikálovými divadly, chystá Jakub Zahradník, dirigovat bude Jan Karez.

Z koncertu bude natočen televizní záznam, jehož sestřih snad uvidíme někdy v roce 2013. Po skončení série je plánuje i DVD.

Přijměte tedy tuto naši pozvánku na začátek slibné sezóny 2012/2013 a těšme se na oznámení dalších tématických koncertů.


Pozvánky a konkurzy
Komedie “Světáci” v nastudování DS Pod Hanou opět v Praze
Pozvánky a konkurzy
Ondřej Brzobohatý v neděli se svými hosty rozezní Fórum Karlín, vyhrajte u nás 3×2 vstupenky
Pozvánky a konkurzy
AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ vypisují konkurz na obsazení vedlejších rolí a company
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!