Praha

Muzikál Sněhová královna prozradil obsazení a předvedl hudební ukázky (+ videa)


Po velice úspěšném uvedení muzikálu “Kapka medu pro Verunku” přichází Pixa-pro společně s MusicModelTrust Felixe Slováčka a Dagmar Patrové s dalším, zcela původním českým rodinným muzikálem autorů Zdeňka Bartáka a Aleny a Jana Pixových “Sněhová královna“. Premiéra se uskuteční 20. září 2014 v Divadle Hybernia v 18 hodin. Podívejte na dnes zveřejněné obsazení muzikálu a zhlédněte dvě hudební video ochutnávky.

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Ansámbl muzikálu Sněhová královna na tiskové konferenci

Původní známý pohádkový příběh autoři přizpůsobili velkému jevišti a výpravné muzikálové podívané pro všechny generace. Hlavním dějovým motivem zůstává velká láska Gerdy a její statečná cesta za vysvobozením milovaného Kaye. Na rozdíl od původní pohádky Gerda a Kay nejsou děti, ale mladí lidé, kteří mají před svatbou. Sněhová královna je složitá rozporuplná osobnost, zápasí s ní dobro se zlem, a ty jsou v muzikálu ztělesněny dvěma postavami – ONA je zlo a ON dobro. Autoři do příběhu přidali další nové postavy a naopak jiné, zejména zvířecí postavy, z původního příběhu vynechali. Přes všechny starosti Gerdy a její napínavou cestu, příběh není ponurý a smutný, naopak – situace a postavy se vyznačují milým humorem, který pobaví nejen malé, ale i velkou diváky.

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Felix Slováček a Daniel a Zdeněk Bartákovi

Silnou složkou muzikálu má být hudba Zdeňka Bartáka přesně vystihující nálady, povahy, dramatičnost příběhu i humorné situace v aranžmá Daniela Bartáka. Scénu, jako v případě Kapky medu pro Verunku vytvořil Martin Černý. Kostýmy navrhla Kateřina Bláhová,o choreografii se postarala Helena Peerová, texty napsala Kristýna Pixová a hudebního nastudování se ujala Linda Finková. To vše v režii Lumíra Olšovského. Text ústřední písně Sněhová královna napsal Ondřej Suchý.

Konkurzy na muzikál prošlo přes tři sta uchazečů. Již před jejich začátkem bylo avizováno, že roli Sněhové královny si zahraje Dagmar Patrasová. Po dlouhých úvahách a diskuzích byli vybráni tito zpěváci a herci.
Zajímavost: v muzikálu si zahraje i samotný režisér Lumír Olšovský.

Obsazení muzikálu Sněhová královna

SNĚHOVÁ KRÁLOVNA – Dagmar Patrasová / Mahulena Bočanová

GERDA – Ivana Korolová / Michaela Sejnová / Anna Julie Slováčková

KAY – David Gránský / Jan Kopečný

PAN VRÁNA, ZAHRADNÍK, PRINC, LOUPEŽNÍK – Felix Slováček jun. / Jan Vlas

V dalších rolích se představí: Sabina Laurinová, Michaela Nosková, Linda Finková, Martina Pártlová, Vlasta Žehrová, Eva Kleinová, Barbora Rajnišová, Michaela Zemánková, Eliška Ochmanová, Kateřina Herčíková, Lumír Olšovský, Daniel Barták, Peter Strenáčik a další.

Realizační tým

HUDBA – Zdeněk Barták
SCÉNÁŘ – Alena a Jan Pixovi
REŽIE – Lumír Olšovský
CHOREOGRAFIE – Helena Peerová
SCÉNA – Martin Černý
KOSTÝMNÍ VÝTVARNICE – Kateřina Bláhová
HUDEBNÍ ARANŽMÁ A NAHRÁVKA – Daniel Barták
TEXTY PÍSNÍ – Kristýna Pixová
HUDEBNÍ NASTUDOVÁNÍ – Linda Finková

Stav 24.4.2014

Vstupenky na muzikál Sněhová královna jsou již nyní k dostání ve všech obvyklých předprodejích.

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Michaela Sejnová, Jan Kopečný a Anna Julie Slováčková

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Martina Pártlová, Mahulena Bočanová a Michaela Nosková

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Felix Slováček jun., Dagmar Patrasová a Felix Slováček

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Lumír Olšovský a Sabina Laurinová

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Michaela Sejnová, David Gránský a Ivana Korolová

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Linda Finková

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Peter Strenáčik

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Jan, Alena a Kristýna Pixovi a Helena Peerová

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Daniel a Zdeněk Bartákovi, Felix Slováček a Dagmar Patrasová

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Eliška Ochmanová

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Výkonná producentka Lenka Pixová

Muzikál Sněhová královna Divadlo Hybernia

Plakát - Sněhová královna

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Pozvánky a konkurzy
To nejlepší z newyorské Broadwaye přichází na prkna pražského Divadla na Vinohradech
Aktuální zprávy
“Kleopatra” se vrací (aktualizováno)
Fotoreportáže a galerie
Premiéra FUNNY GIRL s Absolonovou a Zachem již za týden ve Studiu DVA
  • Zdeněk

    funguje někomu to druhé video


  • PLuto

    Mě jedou obě bez problémů.


  • Tereza

    Konkurs na děti Gerdu a Káje byl někde vypsán? V diskuzi pod informacemi o konkursu paní Pixová odpovídala, že v muzikálu nebudou Káj a Gerda děti. Dle videa je ovšem patrné, že to není tak zcela pravda….


  • Lenka Pixová

    Dobrý den Terezo, já jsem tehdy psala že v našem podání Kay a Gerda nejsou děti a to je pravda. Gerdy budou hrát Ivanka Korolová, Míšou Sejnová a Anička Slováčková a Kaye David Gránský a Jan Kopčecný. Malý Kay a Gerda jsou u nás v muzikálu jen opravdu malé role bez zpívání, jen jako retrospektiva a konkurz jsme na ně nevypisovali.


  • Martin

    Terezo, kde žiješ? Děti v muzikálu jsou děti kamarádů, nebo kamarádů kamarádů, ať už se vypisuje konkurs nebo ne. Ještě to pak produkce okoření potomky nějakého slavného zpěváka nebo zkorumpovaného politika. Pak to vypadá, jak to vypadá. Vytáhlý hoch paroduje vyjadřování a pohyby dítěte a divák má mít asi pocit, že je to hezké. Nebo snad vtipné. Být tam malá děcka, člověk by se i zasmál …. Já bych zase docela chtěl vidět videa z taneční a pěvecké části konkurzu Dády a jejích potomků. Škoda, jinak to vypadá docela zajímavě.


  • Nick

    To Martin: Něco na tom pravdy je, ale například v Antoinettě můžeme vidět i Jana France, který, pokud vím, žádné vlivné příbuzenstvo nemá a jeho výkon není vůbec špatný :))


  • Terka

    Nick: Jenže v Antoinettě má být Ludvíkovi sedm let…takže tam potom hoch, vysoký jako jeho matka, který napodobuje dětské pohyby a mluvení, působí dost legračně. Scéna z ukázky ze Sněhové královny by byla v podání šestiletých dětí vtipná a milá zároveň. Ale asi je jednodušší vymyslet jakože jedenáctiletého Káje, kterého pak paroduje čtrnáctiletý hoch (věk odhaduji z ukázky). Asi prostě nebyl malý “na skladě.”


  • Renda

    Terka: Davidu Gránskému v ukázce (Kay) je 22 let.


  • Terka

    Renda: O Davidovi jsem nepsala. Ten je v pohodě. :-)


  • Lenka Pixová

    Martine, Terezo, Nicku. Jsme soukromá produkce, která si vše (vč. financí) dává dohromady sama. V podstatě bychom si muzikál mohli celý obsadit sami i bez konkurzů, všemi svými příbuznými. Přesto jsme to neudělali a vybrali jsme i mnoho začínajících umělců. Kdo byl či nebyl na konkurzu je čistě naše věc. Např. Anička Slováčková byla na konkurzu 3x přestože je dcerou producentů. Naopak zvát některé na konkurz, když je moc dobře znáte a víte co dokáží je zbytečná ztráta času pro obě strany. Honzík Franc vám může připadat starší, ale když neznáte scénář, nevíte jak to autoři chtějí. Kromě toho Honzík je naprosto cizí dítě. Hodnocením se nebráníme, ale počkejte s ním až uvidíte výsledek. Děkuji za pochopení.


  • Mirka Francová

    Lenko, děkuji moc za Honzíka! Jsem velice ráda, že jste mu Ty,Tvoje maminka a tatínek a ostatní lidé i z dalších divadel dali šanci předvést talent a vše, co Honzík umí! Pro všechny zavistivé nebo nevím jaké lidi, kteří mají potřebu se zde jakkoliv vyjadřovat, chci napsat jen toto-Vše, co do této doby Honzík Franc dokázal, dokázal jen sám za sebe! Nemá nikde jakoukoliv protekci, vždy si prošel konkurzy, zažil si vždy obrovskou trému, kterou si prožívají i ostřílení a zkušení herci, zpěváci, tanečníci….! S tím vším začal ve svých deseti letech bez jakýchkoliv zkušeností či velkých ambicí. Vše, co dnes Honzík zažívá, začalo první zkušeností u divadla pana Pikla v Hluboké nad Vltavou. Odtud se sám svou vlastní pílí, pracovitostí a poctivostí propracoval krůček po krůčku tam, kde je dnes! To vše také samozřejmě díky bezvadným lidem, na které měl štěstí a kteří byli schopni poznat v něm talent a to hezké, co v sobě Honzík má! Mimo jiné, Honzík není z Prahy a dojíždí z dost velké dálky, což je pro něj jistě také handicap oproti obrovské dětské konkurenci z Prahy. Právě i tato skutečnost a to, že i přesto si ho režiséři a produkce, vybírají do svých muzikálů, zřejmě svědčí o jeho jistých schopnostech! Takže – Terko, pokud Vám někdo přijde legrační, tak je to pouze Váš problém, třeba i Vy někdy někomu připadáte občas legrační. Možná jsem pochopila špatně, ale předpokládám, že zřejmě máte menší děťátko, které byste ráda umístila v nějakém muzikálu. Nechte tomu čas, příležitost, počkejte na štěstí a na osud, zda tomu tak má být, tak Vám to jistě vyjde, ale dle mé zkušenosti-netlačte na pilu! Co má být,to bude! Tak to prostě v životě je! A Martine-Vy máze zřejmě také nějaké negativní zkušenosti z muzikálů, je mi to moc líto, ale nemá cenu se tím trápit! Věřte, že můj syn se opravdu nesnaží nikoho parodovat, hlavně ve velmi psychicky vypjatých scénách mu rozhodně není moc do smíchu! Spíše jsem měla strach, aby ho to moc nevyčerpávalo. Ještě – prosím vás všechny jako je Martin a Terka-zdžujte se (pokud to dokážete)všech zlých a zesměšňujících komentářů týkajících se dětí. Jsou to malé bytosti, které tento svět teprve objevují a tyhle zlé věci se jich velmi osobně dotýkají, nejsou schopné se s tímto zlým světem ještě vyrovnat a být takzvaně nad věcí! Ať jsou to – jak píšete – děti protekční, děti slavných, děti zkorumpovaných či vytáhlí hoši “vysocí jako jejich matka” ! Díky za pochopení a Vám – Nicku za Váš milý komentář:-)M. Francová


  • Vašek

    Musím se přiklonit k paní Francové! Honzík má opravdu vše vydřené, vymakané a na jevišti je výborný. Je až neuvěřitelné, jaké neskutečné pokroky dělá! Když si vzpomenu na jeho vodníčka v Kapce medu pro Verunku před víc jak rokem a teď… obrovský rozdíl! A to nemluvím o větší roli v muzikálu Antoinetta – královna Francie. Radši bych se první přesvědčil o tom, co to dítě opravdu na jevišti dokáže a jak na sobě maká. Já mu moc fandím a věřím, že s jeho pílí a chutí to ještě někam dotáhne!


  • BaraMara

    Nechte toho chlapečka být. Z toho co píše jeho maminka a kamarádi tady je to malý dítě. Tak jestli tu dětskou roli ve Sněhové královně dostal poctivě bez známostí, tak je šikulka. Asi to tedy bude jiny chlapeček, mež mladík z ukázky. Tak Honzíku, drž se v tom zlém světě a až trošku vyrosteš a budeš chodit do školy, tak diskuze nečti. A maminko, vy zase aledpoň vidíte, jak jsou diváci vnímaví a když vidí dospívajicího hocha v roli dítěte, nehodnotí to kladně. Hezký den.


  • Mirka Francová

    BaraMara-zkuste napsat pod vlastním jménem, pak Vám snad i odpovím,jinak mi tato konverzace připadá pod úroveň!:-))Ale hlavně pod Vaši!


  • Mirka Francová

    Vašku, Vám děkuji za uznání. Snad Vás Honzík bude dál těšit svým upřímným nadšením a láskou k divadlu a k Vám – milým a bez předsudků divadlo milujícím divákům, kterým on chce dělat jen radost! Díky a krásné divadelní zážitky přeje milující maminka malinkatého, malilinkatého, nejmenšího chlapečka Honzíka – M. Francová ….jo-a huš, huš, ty Zlý světe!!!:-)) Honzík si tě stejně jednou přečte a sám pochopí…možná i to, co vlastně je BaraMara:-)) a třeba to i jednou vysvětlí své staré nechápavé “velké” matce!


  • Danny

    Toho chlapečka proboha nechte. Je to uměle vyvolaný konflikt.

    Spíš by mě zajímalo, jak tu píseň, co zpívá Nosková, zazpívá Dáda Patrasová a Mahulena Bočanová. Je jasné, že se jedná o píseň Sněhové královny. A moc si to nedokážu představit.


  • Ivana Klímová

    Dobý den
    1) soukromá produkce má právo obsadit do muzikálu kohokoliv, včetně zástupu rodinných příslušníků a kamarádů. Stejně tak má platící divák právo se k tomuto vyjádřit, ať už pozitivně a nebo negativně.
    2) nevhodný komentář je takový, který obsahuje vulgarismy a nebo přímo JMENOVITĚ někoho vulgárně napadá a uráží. Každý má nárok na svůj názor a jak pročítám komentáře, tak to byli zrovna “kritici” , kteří psali k věci a nikoho nejmenovali.
    3) M. Nosková DLE MÉHO NÁZORU zpívá falešně a z výrazu v obličeji MÁM POCIT, že jí není dobře od žaludku.
    4) každý kdo čte komentáře a nechce se jimi nechat ovlivnit, by měl na jakékoliv představení zajít sám a zhodnotit ho podle svého, ale každý zde napsaný komentář má smysl a vypovídá o tom, jak PLATÍCÍ divák vidí dílo svýma očima. Každý má právo do diskuze svůj názor napsat. Já osobně mám koupené vstupenku na zítřejší muzikál Antoinetta královna Francie a s ohledem na tuto diskuzi si mohu tedy sama ověřit, zda role syna královny je obsazena hercem v odpovídajícím věku, nebo zda je kritika oprávněna a jako platící divák mám i já potom právo na případnou kritiku.
    5) předem děkuji za demokratické ponechání mi mých názorů a není nutné na můj komentář za každou cenu reagovat. Víc, než samotný obsah diskuze mě zaráží, s jakým nasazením je zde vyjádření vlastního názoru potřeno a převráceno proti autorům komentářů. Podotýkám, že neznám nikoho zde jmenovaného.
    6) v dnešních a zítřejších volbách volme zejména demokraticky a neupírejme NIKDY nikomu jeho názor, ať už s ním souhlasíme, či nikoliv.
    7) týmu muzikálu Sněhová královna přeji zdárné uvedení na scénu a šťastnou ruku při výběru nejvhodnějších kandidátů na role. Divadlo je zde především po diváky a proto by měl být názor diváka na prvním místě.
    8) mějte hezký den


  • Lenka Pixová

    Dobrý den, už jen stručně,
    1/ samozřejmě se snažíme, aby se muzikál líbil a respektujeme diváky, děláme to hlavně pro ně a je to v oboustranném zájmu, když nebude muzikál dobrý, nebudete na něj chodit a my ho nebudeme moct hrát, jednoduchá rovnice (ani u naší Kapky medu pro Verunku to nebylo jinak)
    2/ nikomu jsem neupřela vlastní názor jen vysvětluji některé skutečnosti
    3/ jak jsem již říkala, po shlédnutí muzikálu beru jakoukoliv kritiku
    4/ Písničku Sněhová Královna bude zpívat zlá rádkyně Ona, kterou Míša Nosková hraje, nikoliv Sněhová královna
    5/ Honzík je šikovný a roli ve Sněhové královně získal opravdu pouze a jedině proto že je dobrý a fajn kluk a máme ho již vyzkoušeného z Kapky medu pro Verunku


  • ludvík

    Jak moc bude zpivat Mahulena Bočanová.PATRASOVÁ DADA ta jo. né.


  • Lenka Pixová

    Ludvík: Zpívat budou obě, cca 3 písničky (sólo i sborovky)


  • Jitka

    Dáda bude zpívat? Chytila jsem na pasece žížalu je myslím vrchol jejích možností.


  • ludvík

    TY PISNĚ ZPIVALA UŽ PŘED 13 LETY V MUZIKÁLU NA LEDĚ .A BUDE LEPŠI Mahulena Bočanová.BOČANOVOU NECHCI VIDĚT TA NEUMI ZPIVAT.


  • Danny

    Jen čistě pro zajímavost..tady Dáda Patrasová “zpívá” stejnou písničku jako Nosková tady ve videu…porovnejte si verze:
    Dáda: https://www.youtube.com/watch?v=AnHA4NXHemc


  • LUDIVIK

    DADA TO ZPIVÁ JAKO Z DALKY MY PŘIJDE Z KRAJNY MRAZU DOCELA TO MA ZMRZLI NABOJ.NOSKOVÁ. VYBORNÁ SOLISTKA.


  • Jindra

    Moc děkuji za Honzu Kopečného, má nato aby už konečně začal dostávat i jiné hlavní role v jiných muzikálech. Honzíku rozbal to a ukaž jim to tam, ať se všichni Mariánové, Pepové, Bohúšové a jiní třesou!!!!!!!! :))))


  • Laurent

    Jan Vlas? Jestli to rozbalí jako v Mauglím tak to bude pecka. Na minimální ploše odehrál takovou show, že mne bolelo břicho od smíchu. Skvělej hráč.


  • Jolly

    Na muzikál se moc těšíme, určitě to bude bomba jako vždy!


  • janča

    Tak lidi byla jsem na tomto představení a muzu vam rict zadna sláva.
    Herci hruza az na elisku ochmanovou a petera strenacika fakt deeeees.jela jsem sem z ostravy a nevyplatilo se