Praha

“Naháči” mají před premiérou, máme pro vás obsazení i fotografie!


Odvážný muzikálový projekt Slávka Boury “Naháči” jsme Vám již lehce představovali, nyní je čas s jeho blížící se premiérou shrnout všechny dostupné informace a pozvat Vás do GoJa Music Hall, kde mají “Naháči” 4. října 2011 premiéru. Koho v muzikálu uvidíme, v čem je specifický, kdo je tajemnou autorkou hudby a další zprávy o “Naháčích” čtěte v dnešním článku… Nechybí ani fotografie ze zkoušek a křtu CD, který proběhl tuto středu.

"Naháči" se představují...

Hlavní revolucí, kterou “Naháči” slibují, je přenos muzikálu po internetu a propojení tak s virtuální realitou. Nejenže budete moci zasednout do hlediště GoJa Music Hall (Pyramida) na pražském Výstavišti, ale také se budete moci zúčastnit jako virtuální diváci ve virtuálním hledišti. Muzikál bude v reálném čase přenášet 14 kamer ze 14 úhlů pohledu, a tak bude mít podle tvůrců muzikálu divák na internetu možnost vidět režijní střih a zároveň si oněch 14 internetových kamer střihat sám.

Důležitou roli hrají také filmové předtáčky, ve kterých budou do života na velkoplošnou obrazovku uvedeny celebrity žijící, či nežijící. O to zajímavější bude, když se v roli s celebritou v akci objeví samotný divák. Stačí jen poslat fotografii a technologie umožní posazení obličeje ve 3D na postavu a děj, která je s celebritou předtočena. “A kdo by si nechtěl zazpívat s Johnem Lennonem na jedné obrazovce, nebo si zahrát s nestárnoucím Belmondem bláznivý kousek. Dokážeme neuvěřitelné věci: Elvis Presley žije a zahraje si v lesklém bílém obleku i s jedním z vás. A vy diváci si budete jen říkat: Je to realita, nebo virtualita?” slibují tvůrci muzikálu.

Ukázka využití kamer

Braňo Polák a Sisa Sklovská

Příběh “Naháčů” je posazen do populárních sociálních sítí, kde se za ženou může skrývat muž a za mužem žena. Na sociální síti nic nepoznáte. Do té doby, než se potkáte, a v tu chvíli nevycházíte z údivu. Žena není tak vzorná, jak o sobě psala, ale vyklube se z ní lehká holka. Muž není tak sexy muž, ale je to gay. Všichni se na sociálních sítích schováváme za  masky, které všichni máme navenek i uvnitř. Muzikál kontroverzní příběh o nevyřčených emocích a lásce. “Věřte, že ty obrovské emoce ucítíte na vlastní kůži, ať už Naháče shlédnete v divadle, nebo ve virtuálním hledišti na našich stránkách,” uvedl autor a producent muzikálu Slávek Boura. Dodává také, že diskuzí během internetového přenosu budou moci diváci ovlivnit dění na jevišti.

Obsazení muzikálu “Naháči”

V “Naháčích” se objeví mnoho meidálně známých tváří, několik známých muzikálových umělců, ale i úplní nováčci. Pohleďte sami na kompletní obsazení…

Berenika – Sisa Sklovská, Daniela Šinkorová
Maruška – Lucie Černíková, Tereza Aster Vágnerová
Anna – Petra Pudová, Markéta Kalužíková
Fulín Jan – Zbyněk Drda, David Gránský
Bobeš – Michal Hudček, Pavel Rudolf Plasche
Chaos 36 – Ondřej Gorčík, Oldřich Smysl
Robert – Michal Kavalčík, Braňo Polák
Dr. Pásek – Milan Fiala, Martin Maxa
Pan Prokopec – Petr Dopita, Oldřich Kříž

“Vy to zřejmě ještě nevíte, ale pracujeme opravdu tvrdě a v říjnu vám všem vytřeme zrak,” vzkázal na středečním křtu CD všem nedůvěřivcům režisér muzikálu Tomáš Váňa. Samotná hudba byla od představení projektu zahalena tajemstvím, neboť jejíž autorkou byla Sara Bigelow, údajná zahraniční hvězda oceněná cenou Grammy. Smluvní podmínky jejího vydavtelství ji však nutí zůstat v anonymitě. Zvláštní a podezřelé? Ano! Na křtu čekalo novináře “překvapivé odhalení”. “Sara Bigelow jsem já a Jarek Šimek. U Naháčů přece nic není takové, jak se zdá,” prohlásil Slávek Boura.

David Gránský a Martin Maxa hrají v muzikálu gaye

Zajímavou roli má i Petr Dopita

Stejně jako je netradiční muzikál, ani křest nemohl proběhnout nijak obyčejně. Dvojalbum “Naháčů” nakonec mělo hned dva kmotry. Novopečenou maminku Agátu Hanychovou a hudebního producenta Františka Janečka. Ten však na poslední chvíli onemocněl, proto poprvé v životě křtil CD po telefonu. Nakonec velmi ocenil časovou efektivitu, kterou křest po telefonu skýtá. Recenzi samotného CD pro vás připravujeme a jsme opravdu zvědaví, co pro nás pánové připravili.

V divadle GoJa Music Hall se odehraje 30 exkluzivních představení v termínech od 4. do 27. října. Cena vstupenek se pohybuje od 480 Kč do 890 Kč. Do virtuálního hlediště se vstupenky budou kupovat prostřednictvím SMS, jejichž cena by měla být 79 Kč. Vstupenky také můžete vyhrát v naší soutěži! Více o muzikálu Vám v tuto chvíli neřekneme, sami se necháme překvapit na premiéře, ze které Vám samozřejmě přineseme recenzi.

Soutěž o 5×2 vstupenky na muzikál “Naháči”

Pokud jste zvědaví a nechcete za “Naháče” utrácet, máte právě příležitost vyhrát 5×2 vstupenky na představení dne 13. října 2011. Stačí zodpovědět jednoduchou otázku. Podrobnosti naleznete ZDE.

Netradiční křest CD v čele s kmotrou Agátou Hanychovou

Slávek Boura a Jarek Šimek

Více informací, video rozhovory s účinkujícími i tvůrci, předprodej vstupenek a virtuální hlediště naleznete na www.nahaci.profi.cz.

Co si o “Naháčích” myslíte Vy?


Aktuální zprávy
Muzikál Ať žijí duchové zahájil zkoušky první čtenou
Aktuální zprávy
Divadlo Radka Brzobohatého představilo nový muzikál o Freddiem Mercurym
Aktuální zprávy
Premiéra spektakulární Czech Cabaret Show se blíží
  • TerQa

    Upřímně jsem na to zvědavá, teda na články a reakce spíš, nevím jestli sama najdu odvahu podívat se. Některá jména jsou zase lákavá, ale Drda/Gránský/Maxa…. to zrovna není to co bych vyhledávala nebo někdo vůbec mohl chtít/měl vyhledávat. No… spíš by mě zajímalo kdo tuhle šílnost financuje a co se vůbec za tím ve skutečnosti skrývá.

    Jo a Sara B. musela být všem od začátku jasná, že jde o Šimiho exhibici, se kterou chtěl udělat bulvární “boom”, ale … ejhle … trapas no :)


  • Romča

    Tak projekt nechvalně proslulého exstarosty Prahy 5 Milana Jančíka (ODS) se evidentně moc nevyvedl. My odešli v půlce premiéry, Pavel s Radkem dokonce v půlce první půlky. Budete o tom něco psát, Pavle? :)


  • Lenka

    Taky jsem odesla…v pulce prvniho dejstvi…


  • Jiří K.

    Zrovna tuhle jsem si říkal, že se mi ještě nestalo, že bych musel odejíz nějakého představení (či jiné kulturní akce), byť mohlo být sebehorší a já si o něm mohl myslet jen to nejhorší. Přišlo by mi to vlastně hloupé už kvůli vystupujícím. Ono taky kdybych při něčem odešel před koncem, už bych se nedozvěděl, jak to dopadne/bude pokračovat (za a) a pak bych taky nevěděl, jestli ten zbytek po mém odchodu nebyl náhodou lepší :)


  • Romča

    No právě proto jsme – z respektu k účinkujícím – odešli až o pauze. Ale jít na premiérový raut díla, o kterém nemohu napsat pozitivní ani samohlásku, to by bylo proti mému naturelu. Tak jsme se šli raději domů najíst za své…


  • Kulda

    Teda pardon, ale tohle opravdu NE! I já jsem odešel ještě během první půlky a nebyl jsem zdaleka sám a to ke vší úctě k účinkujícím. Ale tohle se opravdu nedalo. Docela by mě zajímalo, kolik lidí ještě odešlo o přestávce. A jestli tohle představení stojí 890 korun, mno tak to ….


  • Karel Š.

    Je pravda, že první dějství bylo lehce zmatečné, ovšem počkali jsme.
    Druhé dějství začalo příjemně a skončilo pro mne překvapením.Nakonec z toho mám v celku dobrý pocit – je to inovativní a jiné.
    Co se týká obsazení – na koho se dalo koukat :
    *Daniela Šinkorová (Berenika) –
    Skvělá, sexy.. ve výškách mírně “mečivý” hlas.
    *David Gránský (Fulín Jan) –
    Tenhle kluk mě velice mile překvapil!Pohybově, pěvecky i herecky alespoň pro mne, výborný. Pro mne nejlepší z celého muzikálu!
    *Braňo Polák (Robert) –
    Pohybově, herecky nadaný.Zpěv občas zaostával..


  • Romča

    Daniela mírně mečivý? To jste fajn diplomat. Já ji nepoznával! Místama to trhalo uši. My jsme opravdu chtěli zůstat – už kvůli Lucince Černíkové, kterou máme moc rádi, ale když ono to v té první půli postrádalo vše, co má divadelní představení mít. Logiku, spád, nápaditost. Ano, pár skladeb se dalo poslouchat i pár výkonů nebylo špatných (dobrý byl ten kluk, co dělal Stopy, stopy, stopičky a překvapil mne herecky Maxa), ale to je prostě všechno sakra málo! A to nemluvím o tom, že jim tam haprovala i ta technika. Schválně by mě zajímalo, jak asi příjemně mohla začít 2. půlka (o konci vím)…
    Každopádně si spíš kladu otázku, proč do toho šla taková esa jako Oldřich Kříž či Petr Dopita – protože v první půli jejich role neměla naprosto žádný prostor k tomu, aby v ní její alternace ukázaly, co umí! Tedy kromě participace na trapasu… Vyhlašuju proto soutěž, kolik repríz se nakonec z avizovaných 29 uskuteční. Tipuju tak 10, max 15 (a to samozřejmě prodělečných…).


  • Karel Š.

    Myslím, že s herci nebyl problém.Spíš bych to celé svedl na techniku a autora.
    Děj, jako takový, byl o ničem.


  • Pavel Košatka

    Asi se tak nějak můžu pod tenhle článek podepsat, bohužel jsem nepatřil k těm nejotrlejším :).

    http://kultura.idnes.cz/recenze-bourovi-nahaci-dostali-nulu-do-konce-vydrzi-ti-nejotrlejsi-1fh-/divadlo.aspx?c=A110908_222133_vytvarneum_jaz


  • Kulda

    A je to tady. Hned po premiéře se zlevňují v akčních nabídkách vstupenky na 150 Korun, Produkce oficiálně vystavuje na netu kompletní ferman a MF dává dílu 0% !
    http://kultura.idnes.cz/recenze-bourovi-nahaci-dostali-nulu-do-konce-vydrzi-ti-nejotrlejsi-1fh-/divadlo.aspx?c=A110908_222133_vytvarneum_jaz
    Také tipuju, že tohle “veledílo” brzy skončí a když ne, tak šíleně prodělečně nebo to je jen pračka peněz pana Jančíka?! Ony už si záhadné výměny PR agentur starající se o muzikál jsou min. “zajímavé”.
    btw. viděl jste to někdo on-line na netu?


  • veny

    Já se musím jen smát – recenze a názory tady na serveru, od MF 0% atd. atd. No to by mě zajímalo, co na to autoři říkají :) Já jsem hned věděla, že to bude volovina.:)
    Jo a Pavle, jak můžeš, ty jako součást týmu Musical.cz, recenzent, odejít během představení? Kdo teď bude psát článek? :-D


  • Ondřej Doubrava

    Romča: Jelikož “dramaturg” Ondra z představení zásadně neodchází, ač to nutkání dvakrát v životě měl, tak když se mu zařídí lístek, tak to riskne a třeba něco napíše. Ondra bohužel prchá z jiných věcí….


  • Romča

    Kulda: Myslím, že jste to s tou pračkou trefil přesně:) I kdyby to bylo bývalo úžasné a všichni členové štábu to dělali zadara, tak 30 repríz by samo o sobě náklady pokrýt nikdy nemohlo…


  • Petr

    Asi jsem divnej, ale mě se to líbilo.


  • Romča

    Petře a kolik vás tam bylo? Včera byl kamarád a říkal, že v celym divadle sedělo 40 lidí…:)


  • Zdeněk

    dnes je v divadle zhruba 20 lidí


  • Tery

    To musí být vážně hit :D To jsem si myslela, že v ČR už ty největší hrůzy proběhly a že to překonat nejde, ale vidím, že je to stále možné :D


  • Martin K.

    Dovolím si sem přeposlat svoji mini-recenzi a názor ze včerejšího představení, který jsem již vyjádřil na facebooku – diskuzi k právě zmiňovanému muzikálu, z oficiálních stránek http://www.nahaci.profi.cz. A poněvadž mě jistí pánové O.CH. a hlavně I.T. osočili z toho, že si vůbec dovoluji napsat negativní postoj k tomuto dílu a že jsem si vlastně zapomněl sundat masku :-), tak posuďte sami… Romčo, to číslo 40, jsem uvedl jako maximum… :-)
    Pod mým příspěvkem, ještě uvádím reakci, již zmíněného pana I.T., abyste posoudili sami…

    Že jsem muzikálový fajnšmekr, který zvládne i několik kousků do měsíce a na mnohé se vrací dokola a zase dokola, ale po pátečním shlédnutém představení nevím, zda to byl jen zlý sen, nebo skutečnost!? K tomu účast 40 lidí a to možná přeháním, v obrovské GoJa Music Hall, bylo něco, co jsem fakt ještě nezažil! Navíc údajná interaktivita, která měla být srdcem muzikálu (dá-li se vůbec tento projekt muzikálem nazvat) – ve finále složená z trapně vymyšlených textů autorů a trapnou mystifikací diváků v hledišti o neustálém opakování nesmyslného počtu diváků u internetu – což se obojí naprosto vymykalo realitě na jevišti, byl prostě vrchol nevkusu! Zde zřejmě autoři chtěli vyzkoušet, co divák vydrží a jaké má IQ myšlení a chápání… A zřejmě nevkus nesdílím jen já, poněvadž zde sl. R. (pozn.: jméno jsem záměrně vymazal – nechci zde nikoho jmenovat) uvádí, že odešla v půlce; v půlce odešel můj kolega z práce, který se mnou na představení byl, vč. některých dalších diváků – již z tak malého počtu, které tam bylo; kamarád, který byl na premiéře a volal jsem mu po představení, atd. Svědčí o tom i to, že zatímco se vstupenky začaly prodávat – nejdražší místa za nesoudných 890 Kč (přitom např. DR, které se v divadle hrají, a zde se mluví o vysoké kvalitě, či jiná představení, v jiných divadlech, jsou o 200 Kč levnější) a nyní se prodávají za 150 Kč, aby vůbec někdo přišel – pokud tedy někdo, po přečtení všech pravdivých recenzí, bude mít tu odvahu přijít i za tyhle peníze; stejně tak mě dostávají články na oficiálním webu muzikálu, typu: “SPECIÁLNÍ NABÍDKA vstupenek za pouhých 150 Kč, vstupenky na pokladně v divadle…..po skvělé premiéře si naši přátelé na facebooku zaslouží poděkování tímto způsobem…děkujeme za Vaši podporu a sdílejte tuto informaci a přijďte na muzikál, o kterém se hodně začíná mluvit…moderní, naprosto ojedinělý, kontroverzní, hudebně nadprůměrný a silně emocionální….no prostě o nás :) – k tomu můžu říci jedině: “UFFF!” Osobně mi bylo líto některých představitelů, kteří sami o sobě podali dobrý výkon, ale koukat se do prázdného hlediště, asi moc nepřidá a pokud se něco nepovede až tak moc, jako toto, nezachrání to nic! Těmi dobrými představiteli myslím hlavně dva ze skvělého muzikálu DR, kterým se tímto omlouvám za svůj kritický názor, ale muselo ze mě ven… Za to hlavně nemohou oni, ale autoři, takže se těším, že na DR si spravím chuť a přijedu domů opět plný dojmů – v tomto případě kladných dojmů… Myslím, že i článěk na idnes.cz a míra doporučení 0%, je bohužel zde na místě.

    Zdravím pane K. Velmi zajímavé co jste napsal, muzikálový fajnšmekr jaj se voláte. Moc jste toho nepochopil, píšete :”ve finále složená z trapně vymyšlených textů autorů a trapnou mystifikací diváků v hledišti o nesmyslného počtu divá…ků u internetu – což se obojí naprosto vymykalo realitě na jevišti, byl prostě vrchol nevkusu.” Správně a o tom to je, nebo jste si myslel. že autor vám chce dát najevo, že je přes 3 milionů připojených přes internet. Nepochopil jste, jelikož máte masku. Mnoho geniálu, mistrů nebylo na tom světě ze začátku pochopeno. Vy jste neměl možnost vidět takový unikátní multimediální muzikál, jelikož jste byl na prvním ve světě. Je to novinka, ale v ČR, což je škoda, kde více než 80% lidí hledá negativitu dřiv než přemýšlí, není divu vaší reakce. Neznalec komunikace sendvič a raději pojďme z vesela házet klacky pod nohy. Slávek Boura s týmem udělal vynikající práci. Budoucnost jednou napraví křivdu multimediálního muzikálu Naháči jak již mnohokrát se stalo v historii.


  • Líba

    Tohle je fakt docela sranda. Po přečtení příspěvku od Martina K. s ním musím jen souhlasit. Přečetla jsem si i přímo diskuzi na Naháči FCB a to co tam psali jistí pánové, jako odpověď na kritiku, to snad ani radši nebudu komentovat. To je naprostý žal a znouzecnost! Ještě jsem se i na FCB Naháči dočetla, že otvírají virtuální hlediště do konce víkendu zdarma, ale podařilo se někomu připojit???? Mě ne a podle reakcí na FCB asi nikomu. Opravdu je mě líto lidí, kteří v tom hrají, ale tohle je PROPADÁK ne desetiletí, ale STOLETÍ.


  • Martin K.

    Díky, Líbo, za podporu! To co ti jistí pánové na fcb. napsali, svědčí opravdu o největší ubohosti a drzosti, kde překročila jakákoli dávka slušnosti. Myslím si osobně, že tito pánové jistě nejsou “jen tak někdo z davu.”


  • veny

    Tak Naháči už mají i před derniérou…


  • Ondřej Doubrava

    Má odvážná duše uvažuje alespoň o reportáži z derniéry, akorát teď ještě nic nestíhám, příští týden už bude klid… :-)


  • Romča

    Ondro, nechoď. Škoda času a nervů. Ačkoli pro některé zdejší ostré Davidokritiky by to bylo poučné, aby poznali, co je to skutečná sračka!


  • Lucie

    Trochu mě to připomíná námět muzikálu Producenti.
    Tam se snažili záměrně udělat nejhorší muzikál v historii, aby na jeho krachu vlastně vydělali. Tady se jim nechtěně podařilo to samé. Nebo, že by chtěně…


  • Romča

    No pokud vím, tak Producenti nakonec byli celkem úspěšní…:)


  • Radek Janda

    Právě nyní probíhá předposlední představení. Lze jej sledovat ON-LINE ZDARMA:
    http://nahaci.profi.cz/vstup-do-virtualniho-hlediste.html


  • Rendy

    Tak jsem se připojila a čekala jsem hrůzu. Ale nevěřila jsem, že se něco takového dá vůbec stvořit.


  • Jenda

    Ondřeji,budu moc ráda,když něco napíšete…zajímal by mně Váš názor.Dík.


  • Ondřej Doubrava

    Jenda: Slibuji, že se pokusím, sice z derniéry se píše recenze už špatně, ale úvaha proč ne, že…


  • Jenda

    Ondra : Dík :-)


  • Fíla

    Pro Romču: Lucie mluví o námětu – tzn. o příběhu muzikálu, který vypráví o záměrném stvoření nejhoršího muzikálu na světě. Jinak samotný muzikál Producenti byl celosvětově veleúspěšný.
    Pro ostatní :-) Naháči byli opravdu veleprůser! Pokud někdo chce tvrdit, že jsme zaostalí a dílo jsme nepochopili, protože je to první muzikál na světě tohoto typu, tak je jednak absolutně vedle – první není ani zdaleka, a navíc se řadí po bok miliónů lidí v historii lidstva, kteří se snaží si vsugerovat, že jsou geniální a neomylní – mezi blbce :-)
    Nemám rád, pokud se něco nepovede a všichni mají vůli okamžitě na tvůrce kydat hnůj. Díky tomu, jak se ale produkce tohoto díla chová, jak mystifikuje a lže, si nic jiného nezaslouží.