Praha

Muzikál ČAS RŮŽÍ nabídne originální příběh s největšími hity Karla Gotta


Ve středu 21.9.2016 představilo Hudební divadlo Karlín svůj nový titul, který uvede na jaře 2017, a to muzikál ČAS RŮŽÍ s největšími hity Karla Gotta. Původní scénář napsal Sagvan Tofi, mj. autor populárního hitmuzikálu Děti ráje. Na muzikálu se dále budou podílet režisér Petr Novotný, scénograf Daniel Dvořák, choreografka Petra Parvoničová nebo hudební producent Ondřej Soukup.

Jak už na jaře tohoto roku prozradil Sagvan Tofi, nepůjde o životopis Karla Gotta, ale o zcela nový příběh, v němž si diváci určité paralely se životem našeho legendárního zpěváka najdou. Nápad zrál osm let, od dokončení Dětí ráje. Při hledání nové látky padla volba na písně Karla Gotta, kterou nejen Sagvan Tofi považuje za nejsilnější, nejlepší a největší, která u nás existuje.

Když jsem pak myslel, že mám téměř hotovo, oslovil jsem svého přítele, producenta Oldřicha Lichtenberga a požádal ho o pomoc s realizací. Společně jsme oslovili Karla Gotta. Prezentace díla Karlu Gottovi byl asi můj nejtěžší a nejsložitější úkol, jaký jsem kdy měl, měl jsem strašnou trému. Obrovská úleva přišla s Karlovou reakcí, který s realizací nadšeně souhlasil” pokračuje Sagvan Tofi.

Tisková konference k muzikálu ČAS RŮŽÍ

Tisková konference k muzikálu ČAS RŮŽÍ

Velký kus práce odvedl Oldřich Lichtenberg, který pak zajistil práva ke všem písním. V tom čase padl i návrh, že nejlepší a nejdůstojnější pro tento příběh by bylo, uvést ho v Hudebním divadle Karlín. Společně jsme tedy oslovili Egona Kulhánka, ředitele tohoto divadla, seznámili jsme ho s příběhem a ten souhlasil. Tak vznikla spolupráce Hudebního divadla Karlín a Two Men Production, na základě jejíž licence divadlo muzikál uvede”.

Podrobnosti o příběhu zatím nejsou známé, ale již teď je jisté, že se bude točit okolo jednoho starého obrazu, který v sobě skrývá osud jedné velké celoživotní lásky. Obraz do inscenace namaluje sám Karel Gott. Když jsem já byl tenkrát kluk, Jen se hádej, Svět má ty chvíle rád, Jdi za štěstím, Korunou si hodím, Nápoj lásky č. 10, Je jaká je, Když muž se ženou snídá a mnoho dalších ožije v muzikálových aranžích a pěveckém podání herců a zpěváků, kteří k hitům Karla Gotta přistoupí nově a zároveň s respektem, které si zaslouží. Právě o to se postará Ondřej Soukup, který v realizačním týmu působí jako hudební dramaturg.

Sagvan Tofi ke spolupráci přizval stejný realizační tým, jako v případě úspěšných Dětí ráje – o režii se postará Petr Novotný a o choreografie Petra Parvoničová.

Režisér Petr Novotný

Režisér Petr Novotný

Nová je i role Karla Gotta, jako supervizora. „Jsem rád, že jsem opět dostal příležitost být u něčeho nového. Zatímco na jevišti jsem jako ryba ve vodě už 53 let, v muzikále jsem novic, je to výzva se něco nového učit, zažít, předat. Proto se těším, že svou úlohu uměleckého supervizora budu plnit se vší vervou a že mladým zpěvákům předám v písních i kus sebe.

Muzikál má za sebou první kolo castingů, které si Karel Gott také nenechal ujít. „Když jsem se byl podívat na první kolo castingů, oněměl jsem úžasem. Tolik výtečných talentů na jednom místě – a všichni zpívali mé písně. Hned bych si s nimi zazpíval duet. A možná to taky udělám, protože ne všichni mohou získat roli v muzikálu Čas růží,“ prohlásil po jednom z castingových dní. Osoby a obsazení muzikálu budou známy po druhém kolu castingů na přelomu října a listopadu 2016.

Muzikál se bude uvádět od 10. března 2017 a slavnostní premiéry se uskuteční 16. a 17.3. Vstupenky lze zakoupit na oficiálních stránkách divadla nebo v síti TICKET ART.

Tvůrčí tým

Scénář: Sagvan Tofi
Režie: Petr Novotný
Scéna: Ing. Arch. Daniel Dvořák
Kostýmy: Roman Šolc
Hudební nastudování: Martin Kumžák
Choreografie: Petra Parvoničová
Sbormistr: Jiří Březík
Hudební dramaturgie: Ondřej Soukup
Sound design: Petr Ackermann
Light design: Pavel Dautovský

Egon Kulhánek, Karel Gott a Sagvan Tofi

Egon Kulhánek, Karel Gott a Sagvan Tofi

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna JunkováDalší publikování fotografií bez svolení autora je přísně zakázáno. Pro více informací a svolení k publikování pište na email redakce@musical.cz.


Praha
Zkoušky “Hello, Dolly” ve Švandově divadle
Aktuální zprávy
Muzikál ROCKY a jeho první čtená zkouška (+ bonus videa)
Aktuální zprávy
Karlínská “Carmen” zamíří ve 3D v lednu do kin (+ trailer)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!